MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Εκδηλώσεις, ταινίες, εκθέσεις στην πόλη: 7 προτάσεις για το Σάββατο 5 Φεβρουαρίου

Το Σαββατοκύριακο επιτέλους έφτασε και εμείς απολαμβάνουμε τον ελεύθερο χρόνο μας μέσα από την ευρεία γκάμα πολιτιστικών εκδηλώσεων που μας προσφέρει η πόλη σήμερα, Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2022.

«Οι Πύλες του Παραδείσου»: Ατομική έκθεση του Γιάννη Λασηθιωτάκη στον Εικαστικό Κύκλο ΔΛ
Αριστούλα Ζαχαρίου

Κινηματογράφος

1. Φεβρουάριος με Ξεχωριστές Μικρού Μήκους Ταινίες στον Κινηματογράφο Ανδόρα

Ελληνικές μικρού μήκους ταινίες ταλαντούχων νέων σκηνοθετών προβάλλονται και τον Φεβρουάριο στον κινηματογράφο Ανδόρα πριν τη μεγάλη μήκους ταινία της διανομής. Ένα οικογενειακό μπάνιο στην παραλία μια  ηλιόλουστη καλοκαιρινή μέρα, εξελίσσεται εντελώς απρόοπτα. Μια διαδρομή σε ένα ασφυκτικά γεμάτο λεωφορείο αποκτά ερωτικές διαστάσεις. Την ημέρα των γενεθλίων του, ένας απόμαχος ναυτικός αναλογίζεται πώς θα ήταν η ζωή του αν είχε πάρει άλλες αποφάσεις. Μια επέμβαση κι ένα νεογέννητο μωρό αλλάζουν τις ισορροπίες σε μια  οικογένεια. Αυτήν την εβδομάδα (ως και τις 9 Φεβρουαρίου),  στην απογευματινή προβολή, παίζεται το «Πρώτο μπάνιο» (15′) του Αλέξανδρου Κωστόπουλου.
Κάθε μέρα (εκτός Δευτέρας) στις 17:30
Οι θεατές θα μπορούν να παρακολουθούν τις ταινίες στην τιμή του εισιτηρίου της μεγάλου μήκους ταινίας.
Κιν/φος Ανδόρα, Σεβαστουπόλεως 117, Αµπελόκηποι. | http://www.andora.gr/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ12 συναρπαστικά βιβλία που θα απολαύσουμε στη μικρή και τη μεγάλη οθόνη μέσα στο 202212.09.2018

Εκθέσεις

2. «Οι Πύλες του Παραδείσου»: Ατομική έκθεση του Γιάννη Λασηθιωτάκη στον Εικαστικό Κύκλο ΔΛ

Η ΔΛ Gallery παρουσιάζει το Σάββατο 5 Φεβρουαρίου την ατομική έκθεση του Γιάννη Λασηθιωτάκη με τίτλο «Οι Πύλες του Παραδείσου». Στο κείμενο που συνοδεύει την έκθεση, ο Γιάννης Λασηθιωτάκης σημειώνει: «Σε αυτήν την έκθεση γίνεται μια προσπάθεια ανασυγκρότησης ενός χωρικού γεγονότος στο οποίο ο θεατής καλείται να βιώσει τον ανθρώπινο πόνο, ακολουθώντας τη λογική και τη σημειολογία μιας σταύρωσης. Έργα στις ίδιες διαστάσεις, αναρτημένα σε σχέσεις διαλόγου, αφηγούνται χωρίς περιγραφικότητα καταστάσεις εύθραυστης ισορροπίας».
Εγκαίνια: Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2022, 12:00-22:00

Διάρκεια έκθεσης: 5 Φεβρουαρίου έως 30 Απριλίου 2022
Ώρες Λειτουργίας: Πέμπτη / Παρασκευή, 12:00 – 20:00 | Σάββατο, 12:00 – 16:00
Είσοδος ελεύθερη
Εικαστικός Κύκλος ΔΛ, Ακαδημίας 6, Αθήνα. Τηλ: +30 210 3646818. Ε: [email protected].

3. Theaster Gates – Αγγεία: Ο σπουδαίος σύγχρονος εικαστικός στο Μουσείο Μπενάκη

Το Μουσείο Μπενάκη παρουσιάζει μία σειρά κεραμικών μεγάλης κλίμακας του Theaster Gates, ενός από τους πιο σημαντικούς σύγχρονους καλλιτέχνες διεθνώς, στις αίθουσες των Προϊστορικών, Κλασικών και Ρωμαϊκών Αρχαιοτήτων του Μουσείου Ελληνικού Πολιτισμού. Η συνύπαρξη σύγχρονων και αρχαίων έργων καθίσταται αφετηρία για ελεύθερους συνειρμούς που συνδέουν τα αντικείμενα και την υλικότητά τους. Η αντιπαραβολή των έργων του Gates με τα αρχαία έργα αναδεικνύει τη σημασία της δημιουργίας και της χειρωνακτικής εργασίας καθώς και την πνευματική σύνδεση με το χώμα, τη γη, όπως αυτή έχει πάρει μορφή διαχρονικά και διαπολιτισμικά μέσω της κεραμικής τέχνης.
Διάρκεια έκθεσης: 4 Φεβρουαρίου – 30 Απριλίου 2022
Ωράριο: Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή, Σάββατο: 10:00 – 18:00. Πέμπτη:10:00 – 00:00. Κυριακή:10:00 – 16:00.
Εισιτήριο: (γενική είσοδος του Μουσείου) € 12, € 8. | Κλείστε τα εισιτήρια σας εδώ
Μουσείο Μπενάκη Ελληνικού Πολιτισμού, Κουμπάρη 1 & Βασ. Σοφίας, Αθήνα. Τηλ: 210 367 1000. Ε: [email protected] | benaki.org

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΆλις Κούπερ: Οι άγνωστες πτυχές της ταραχώδους καριέρας του «νονού της shock rock»12.09.2018

Σεμινάρια – Διαλέξεις

4. «Όλος ο κόσμος είναι μια σκηνή»: Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα για νέους και ενήλικες από το Ίδρυμα Θεοχαράκη

Εμπνευσμένη από τους στίχους του Σαίξπηρ, η βιωματική ξενάγηση στις εκθέσεις είναι μια πρόσκληση στο συναίσθημα, σε σκέψεις, εμπειρίες, αναμνήσεις και όνειρα των συμμετεχόντων. Μέσα από τις τέχνες, οι συμμετέχοντες εμπνέονται, εκφράζονται, μοιράζονται και συγχρόνως ζουν και παίζουν την προσωπική τους αλήθεια με μάρτυρα και συνοδοιπόρο την ομάδα. Η βιωματική ξενάγηση είναι μέρος της τεχνικής «Μetamyth» Therapy through the Arts in Museums© και απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, σπουδαστές και λειτουργούς των τεχνών και της ψυχολογίας, σε γονείς και νέους άνω των 15 ετών. Με τη Θάλεια Βαλέτα, ψυχοθεραπεύτρια, δραματοθεραπεύτρια ΒΑ, ΜΑ, ΗPC Reg.UK. 5 Φεβρουαρίου 2022: Στο πλαίσιο της έκθεσης Θεόφιλος l Ο Τσολιάς της Ζωγραφικής.
Σάββατο, 18:00-21:00
Κόστος μεμονωμένης συνάντησης: 20€ | Κλείστε το εισιτήριό σας εδώ
Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών & Μουσικής Β&Μ Θεοχαράκη, Βασιλίσσης Σοφίας 9 &, Μέρλιν 1, Αθήνα. Τηλ: 210 3611206. Ε: [email protected] | https://thf.gr/el/

5. «Μετά τη διαφωνία, τι;»: Κύκλος συζητήσεων από το Ίδρυμα Θεοχαράκη και τις Εκδόσεις Πρώτη Ύλη

Οι Εκδόσεις Πρώτη Ύλη με αφορμή την έκδοση του βιβλίου «Μετά τη διαφωνία, τι;» του Ian Leslie, διοργανώνουν κύκλο τριών συνομιλιών. 1η Στρογγυλή Τράπεζα – 5 Φεβρουαρίου 2022, 6:00-8:00μμ: Συγκρούσεις- γιατί κάποιες είναι υγιείς και άλλες νοσηρές; Τι κάνει τη διαφορά; Υπάρχουν κριτήρια; Πώς εκδηλώνεται η διαφορά στα ζευγάρια, στην κοινωνία, στην πολιτική; Ποια είναι τα ψυχοδυναμικά κριτήρια τα οποία καθιστούν μια σύγκρουση δυνητικά γόνιμη, ενώ μία άλλη τοξική;. Διαβάστε περισσότερα εδώ.
Σάββατο 5/2, 18:00
Κύκλος διαλέξεων: 25€, 12€. Μεμονωμένη διάλεξη: 10€, 5€. Κλείστε το εισιτήριο σας εδώ.
Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών & Μουσικής Β&Μ Θεοχαράκη, Βασιλίσσης Σοφίας 9 &, Μέρλιν 1, Αθήνα. Τηλ: 210 3611206. Ε: [email protected] | https://thf.gr/el/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑFamily Weekend: 14 προτάσεις διασκέδασης με τα παιδιά12.09.2018

Άλλες εκδηλώσεις

6. Θέατρο Δρόμου: Κύκλος συζητήσεων με θέμα «Τέχνη Vs Έμφυλη βία – Σεξισμός – Πατριαρχία»

Με αφορμή το έργο των Φρανκ Ράμε και Ντάριο Φο «Όλο σπίτι, κρεβάτι κι εκκλησία» σε σκηνοθεσία Εμμανουήλ Μαύρου, το Θέατρο Δρόμου διοργανώνει τρεις συζητήσεις που θα ακολουθήσουν την παράσταση εκτός θεατρικού προγράμματος και με ειδικό μειωμένο εισιτήριο. Τις  συζητήσεις θα παρακολουθήσει το κοινό της παράστασης, ενώ ταυτόχρονα θα υπάρξει live streaming (των συζητήσεων). Σάββατο 5 Φεβρουαρίου, 20:00, Συζήτηση. Θέμα: Η Πατριαρχία και τα έμφυλα στερεότυπα ως σύστημα εξουσίας και ιεράρχησης σχέσεων. Διαβάστε περισσότερα εδώ.
Σάββατο 5/2, 20:00
Τιμές εισιτηρίων παράστασης: Ειδικό Μειωμένο Εισιτήριο: 10€ | Προπώληση εισιτηρίων Viva.gr
Θέατρο Δρόμος, Αγ. Μελετίου 25, Αθήνα. Τηλ. 210 8818906

7. Vinyl Market: Η μεγάλη γιορτή του βινυλίου επιστρέφει στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

Το Vinyl Market το μεγάλο event της πόλης έρχεται στο καθιερωμένο πλέον ραντεβού με ένα μεγάλο φεστιβάλ, μία γιορτή για το βινύλιο στις 4 – 5 – 6 Φεβρουαρίου στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων. Το Vinyl Market επιστρέφει ανανεωμένο και εμπλουτισμένο με νέες συλλογές και καινούριες κυκλοφορίες βινυλίου, αλλά και πολλά άλλα μουσικά εκθέματα. Δίσκοι από όλη τη γκάμα της μουσικής, θα βρίσκονται εκεί για να τους ανακαλύψετε.Rock, Soul, Funk, Jazz, Latin, Blues, Ethnic, Electronica και πολλά άλλα. Όπως πάντα, ευχάριστες μουσικές θα σας συναρπάσουν σε όλη την διάρκεια του event. Στα decks του Vinyl Market θα βρίσκονται γνωστοί DJ’s, αλλά και πολλοί άλλοι από την ομάδα του event. Μια μοναδική ανοιχτή παρουσίαση βινυλίου στον όμορφο εναλλακτικό χώρο της Τεχνόπολης.
4-6 Φεβρουαρίου 2022
Ωράριο λειτουργίας: Παρασκευή από τις 17.00 μέχρι τις 22.00 και  Σαββατοκύριακο από τις 11:00 μέχρι τις 22:00.
Περισσότερες πληροφορίες: [email protected] | www.vinyl-market.gr.
Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Πειραιώς 100, Γκάζι. Τηλ: 2130109300. athens-technopolis.gr.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b