MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Family Weekend: 14 προτάσεις διασκέδασης με τα παιδιά

Συγκεντρώσαμε για εσάς μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες πολιτιστικές εκδηλώσεις στην πόλη και το διαδίκτυο για να περάσετε δημιουργικές ώρες με την οικογένειά σας το Σαββατοκύριακο 5-6 Φεβρουαρίου 2022.

O Ραφτάκος των λέξεων, από την ομάδα Μικρός Νότος στο Θέατρο Άνεσις
Αριστούλα Ζαχαρίου

Θέατρο

1. O Ραφτάκος των λέξεων, από την ομάδα Μικρός Νότος στο Θέατρο Άνεσις

Η θεατρική ομάδα Μικρός Νότος συνεχίζει τις επιτυχημένες παραστάσεις του έργου «Ο Ραφτάκος των λέξεων» του Αντώνη Παπαθεοδούλου στο Θέατρο Άνεσις, σε θεατρική διασκευή της Τίνας Γιωτοπούλου και σκηνοθεσία του Γιώργου Τζαβάρα. Κάποτε σε μια μικρή πόλη που έμοιαζε ακόμα με χωριό ζούσε ένας ράφτης μοναδικός. Μοναδικός όχι μόνο επειδή δεν υπήρχε άλλος ράφτης στην πόλη μα επειδή ο ράφτης αυτός έφτιαχνε τα ρούχα του με λέξεις! Ο καιρός όμως πέρασε, η πόλη μεγάλωσε κι οι κάτοικοι έγιναν βιαστικοί και ξεχασιάρηδες και ξέχασαν τον Ραφτάκο. Κι έπεσε ένας χειμώνας τόσο βαρύς που κανένα από τα καινούρια τους ρούχα δεν μπορούσε να τους ζεστάνει. Τότε θυμήθηκαν τον Ραφτάκο τους που τόσο ωραία έπλεκε τις λέξεις και ξαναζεστάθηκαν. Γιατί οι λέξεις είναι αυτές που ζεσταίνουν, δροσίζουν και παρηγορούν τελικά κάθε καρδιά.
Κυριακή 6/2, 11:30
Προπώληση:10 ευρώ / Εισιτήριο στο ταμείο 12 ευρώ | Σημείο Προπώλησης: ticketservices.gr
Θέατρο Άνεσις, Λεωφόρος Κηφισίας 14, Αθήνα. Τηλ. 2107718943 | www.theatroanesis.gr, https://www.facebook.com/anesistheatre

2. Ο ήχος των σκιών: Η νέα παραγωγή για παιδιά από τον θίασο του Ηλία Καρελλά στο Μέγαρο Μουσικής

O Θίασος Ηλία Καρελλά επιστρέφει στο Μέγαρο με μια νέα παραγωγή με τίτλο «Ο Ήχος των Σκιών», μια πρωτότυπη εκπαιδευτική δράση-παράσταση για παιδιά κάθε ηλικίας, που φιλοξενείται στον Χώρο Κόκκαλη από τον Φεβρουάριο έως τον Απρίλιο κάθε Σάββατο στις 6 το απόγευμα. Αυτή τη φορά, πηγή έμπνευσης για τον σκιοπαίκτη και σκηνοθέτη Ηλία Καρελλά αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα συστατικά μιας παράστασης θεάτρου σκιών, ο ήχος. Τι κρύβεται πίσω από τον φωτισμένο μπερντέ; Πώς ένας μόνο άνθρωπος δίνει τη φωνή του σε τόσες διαφορετικές φιγούρες; Πώς όλοι οι ήχοι της παράστασης μπορούν να παράγονται ζωντανά και πώς συνδυάζονται τα ηχητικά με τα οπτικά εφέ; Διαβάστε περισσότερα εδώ.
Σάββατο 5/2, 18:00
Τιμές Εισιτηρίων: 10 € (γενική είσοδος). Οι θέσεις δεν είναι αριθμημένες. Κλείστε το εισιτήριο σας εδώ
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα. Τηλέφωνο: 210 7282000 | Email: [email protected] | https://www.megaron.gr/

3. Του τραγουδιού το παραμύθι: Μια παράσταση για παιδιά που αναδεικνύει την πλούσια ελληνική ποιητική κληρονομιά, στο Θέατρο Άβατον

Η παράσταση για παιδιά «Του Τραγουδιού το Παραμύθι», σε κείμενο Τάκη Χρυσούλη και σκηνοθεσία Αλίκης Κατσαβού, παρουσιάζεται στο Θέατρο Άβατον. Δυο ξεχασμένα παιχνίδια, ένας μικρός παλιάτσος και μια κούκλα, συναντιούνται και ξεκινούν ένα ταξίδι για να ανακαλύψουν τα «μυστικά» του κόσμου, εκεί που τα λουλούδια μιλούν, τ’ άστρα τραγουδούν και τα σύννεφα χορεύουν παρέα με τα κύματα της θάλασσας. Η παράστασή αναδεικνύει την πλούσια ποιητική κληρονομιά μας καθώς στηρίζεται σε μια μυθοπλασία γύρω από τους στίχους μεγάλων Ελλήνων ποιητών (Ελύτης, Σεφέρης, κλπ.) όπως μελοποιήθηκαν από σημαντικούς συνθέτες.
Κυριακή 6/2, 12:00
Εισιτήριο: 10€ | Προπώληση: viva.gr
Θέατρο Άβατον, Ευπατριδών 3, Κεραμεικός (Μετρό Κεραμεικός). Πληροφορίες: Τηλ.: 2103412689.

4. Το αγόρι στο θεωρείο, σε σκηνοθεσία Σοφίας Μαραθάκη στο Εθνικό Θέατρο

Η φετινή παράσταση για παιδιά του Εθνικού Θεάτρου είναι «Το αγόρι στο θεωρείο» της πολυβραβευμένης συγγραφέα Αγγελικής Δαρλάση. Η διασκευή για το θέατρο είναι της Άνδρης Θεοδότου και η σκηνοθεσία της Σοφίας Μαραθάκη. Το βραβευμένο μυθιστόρημα που κυκλοφόρησε το 2017, μια ιστορία για την απώλεια, την προσφυγιά, την ανθρωπιά και την δύναμη της φαντασίας, είναι εμπνευσμένο από το πραγματικό συμβάν της εγκατάστασης Μικρασιατών προσφύγων στο Δημοτικό Θέατρο Αθηνών το 1922 και το ανέβασμά του από το Εθνικό Θέατρο αποτελεί και ένα φόρο τιμής στην επέτειο των 100 χρόνων της Μικρασιατικής Καταστροφής.
Σάββατο 5/2, 11:00 και Κυριακή 6/2, 11:00 
Τιμές Εισιτηρίων: Ενηλίκων: 10€. Παιδικό: 8€. Εξώστης: 5€. | Προπώληση: ticketservices.gr.
Εθνικό Θέατρο – Κεντρική Σκηνή (Κτίριο Τσίλλερ), Αγίου Κωνσταντίνου 22, Αθήνα. Ταμεία: 210 5288170-171 | https://www.n-t.gr/index.php

5. Τα καινούργια ρούχα του Αυτοκράτορα, του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν στο Θέατρο Τέχνης

Η ματαιοδοξία, η υποκρισία, η κολακεία, η αγωνία για το πώς μας βλέπουν «οι άλλοι», είναι κάποια από τα ζητήματα που θίγονται μέσα από το πανέξυπνο παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, με τίτλο «Τα καινούργια ρούχα του Αυτοκράτορα». Η αγαπημένη ιστορία που μιλά ουσιαστικά για την ομορφιά και τη δύναμη της ειλικρίνειας και της απλότητας, παρουσιάζεται σε νέα μουσικο-θεατρική διασκευή από το Θέατρο Τέχνης.
Κυριακή 6/2, 12:00
Εισιτήριο: 10€ | Προπώληση: viva.gr
Υπόγειο Θεάτρου Τέχνης, Πεσμαζόγλου 5, Αθήνα. Τηλέφωνο: 2103222760, Τηλέφωνο ταμείου: 2103228706. Ε: [email protected] | https://www.theatro-technis.gr/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟ ήχος των σκιών: Η νέα παραγωγή για παιδιά από τον θίασο του Ηλία Καρελλά στο Μέγαρο Μουσικής12.09.2018

Κινηματογράφος

6. My French Film Festival: Η παγκόσμια γιορτή του γαλλόφωνου σινεμά έρχεται στο Cinobo

Το φεστιβάλ γαλλόφωνου κινηματογράφου My French Film Festival της UniFrance επιστρέφει για 12η χρονιά online και θα φιλοξενηθεί για πρώτη φορά με ελληνικό υποτιτλισμό στη streaming πλατφόρμα του Cinobo. Οι 30 νέες και ακυκλοφόρητες στην Ελλάδα ταινίες Α’ προβολής, θα είναι διαθέσιμες στην πλατφόρμα του Cinobo για 30 ημέρες, από τις 14 Ιανουαρίου έως τις 14 Φεβρουαρίου, με ελληνικούς, αγγλικούς και γαλλικούς υπότιτλους. Οι ταινίες του 12ου My French Film Festival είναι χωρισμένες σε επτά θεματικές. Μια από αυτές, το Kids Corner, αποτελείται από μια επιλογή μικρών μήκους βωβών ταινιών κινουμένων σχεδίων, σε σκηνοθεσία νέων και πολλά υποσχόμενων αποφοίτων σχολών κινηματογράφου.
Προσβάσιμες σε όλους στη συνολική τιμή των 5,99€ με την αγορά ενός festival pass που θα είναι διαθέσιμο από 14 Ιανουαρίου στο cinobo.com/fff.
14 Ιανουαρίου – 14 Φεβρουαρίου
Διαβάστε περισσότερα εδώ

Εκπαιδευτικά προγράμματα

7. Ίδρυμα Γουλανδρή: Νέα συναρπαστικά εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά

Το Ίδρυμα Γουλανδρή υποδέχεται τους μικρούς του φίλους και τον μήνα Φεβρουάριου με μια σειρά νέων συναρπαστικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Το Σάββατο 5/2, 10:30-12:00, ξεκινάει το εργαστήρι για παιδιά 5-6 ετών, «Ξέ-πλεξε τον ήρωά σου…», ένα δημιουργικό ταξίδι γνωριμίας με το έργο του François Rouan και τις τεχνικές του πλεξίματος. Το Σάββατο 5/2, 12:30-14:00, ξεκινάει το εργαστήρι για παιδιά 7-9 ετών, «Στο Μουσείο… κόκκινη κλωστή δεμένη!», εμπνευσμένο από την Συλλογή του Ιδρύματος, με έμφαση στο έργο του François Rouan. Την Κυριακή 6/2 ξεκινάει το νέο εργαστήριο «Κάτι κινείται… στο Μουσείο!: Εργαστήριο Stop Motion Animation»: 10:30 – 12:30 για παιδιά 9-11 ετών και 13:00 – 15:00 για παιδιά 12-14 ετών.
Περισσότερες πληροφορίες εδώ.
Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή, Ερατοσθένους 13, Αθήνα.  T 210 7252895. E [email protected]. https://goulandris.gr/el/

8. Το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου σχεδιάζει δράσεις για παιδιά με αφορμή τις δύο περιοδικές εκθέσεις της Τεχνόπολης

Το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου σχεδίασε και υλοποιεί συναρπαστικές εκπαιδευτικές δράσεις για παιδιά με αφορμή τις δύο μεγάλες περιοδικές εκθέσεις που παρουσιάζει ο Δήμος Αθηναίων στην Τεχνόπολη από τις 18 Ιανουαρίου: την έκθεση-αφιέρωμα στη Μελίνα Μερκούρη «Να με θυμάσαι και να μ’ αγαπάς» και την ομαδική έκθεση σύγχρονης τέχνης «Ειδύλλια Οδός».Οι δράσεις έχουν στόχο να φέρουν τους μικρούς επισκέπτες σε επαφή αφενός με την προσωπικότητα της Μελίνας Μερκούρη και αφετέρου με τις εικαστικές τέχνες και τα υλικά, μέσα από ευφάνταστο, δημιουργικό και ψυχαγωγικό τρόπο. Τις Κυριακές 6, 13 και 20 Φεβρουαρίου 2022, 12:00 – 13:00, θα πραγματοποιηθεί η εκπαιδευτική δράση «Ειδύλλια Οδός: Η τέχνη των υλικών», για οικογένειες με παιδιά από 5 ετών. Με αφορμή τη μεγάλη αφιερωματική έκθεση «Να με θυμάσαι και να μ’ αγαπάς» προς τιμήν της Μελίνας Μερκούρη, oι μικροί μας φίλοι έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν τη διεθνή πορεία της εμβληματικής σταρ και πολιτικού, μέσα από ένα διαδραστικό εκπαιδευτικό kit για παιδιά από 6 ετών που κάνει τη γνωριμία μαζί της…
Διαβάστε περισσότερα για τις δράσεις εδώ.
Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου, Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Πειραιώς 100, Γκάζι. Τηλ: 2130109325 / 2130109300. Εmail: [email protected] και [email protected].

9. Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης: Εκπαιδευτικά προγράμματα Φερβουαρίου για όλη την οικογένεια

Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης παρουσιάζει αυτόν τον Φεβρουάριο μια σειρά δημιουργικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων για όλη την οικογένεια. Την Κυριακή 6/2, 11:30, θα πραγματοποιηθεί το εργαστήριο για γονείς και παιδιά 2-3,5 ετών, «I like to move it, move it!: Παντρεύουνε τον κάβουρα…»: Ένα αποκριάτικο γαϊτανάκι με πολύχρωμες κορδέλες και τραγούδια από όλη την Ελλάδα υποδέχονται τους γονείς και τα παιδιά σε ένα τρελό αποκριάτικο γλέντι. Την Κυριακή 6/2, 11:30-13:30, θα πραγματοποιηθεί το εργαστήριο για παιδιά 6-10 ετών «Σύγχρονοι καλλιτέχνες και περιβάλλον: Μaya Lin»: Στο εργαστήριο, θα γίνει μία σύντομη αναφορά στο έργο της Maya Lin και του τρόπου που επεξεργάζεται δεδομένα από χάρτες για φτιάξει τρισδιάστατα έργα. Στην συνέχεια, θα δοθούν στα παιδιά χάρτες από περιοχές του πλανήτη που αντιμετωπίζουν τα μεγαλύτερα οικολογικά προβλήματα για να δημιουργήσουν τα δικά τους έργα.
Περισσότερες πληροφορίες εδώ
Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης , Νεοφύτου Δούκα 4, 106 74, Αθήνα | Τ.: (+30) 210 7228321-3 cycladic.gr

10. Εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά, νέους και ενήλικες στο Ίδρυμα Θεοχαράκη

Το Ίδρυμα Θεοχαράκη διοργανώνει στους χώρους του σειρά εκπαιδευτικών προγραμμάτων για παιδιά και εφήβους. Το Σάββατο 5/2, 17:30-19:30, ξεκινάει το διαδικτυακό (μέσω zoom) εκπαιδευτικό πρόγραμμα για μαθητές Γυμνασίου (12-14 ετών), «Η τέχνη της αγχιμαχίας (debate)»: Η Καλλίνα Μπασλή, προπονήτρια της Ελληνικής Ομάδας Σχολικού Debate για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, προτείνει σε εφήβους και νέους, μέσα από τη διαδικασία του debate και της ρητορικής, να αναπτύξουν τις ικανότητές τους σε ένα ευχάριστο και δυναμικό περιβάλλον.
Περισσότερες πληροφορίες εδώ
Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών & Μουσικής Β&Μ Θεοχαράκη, Βασιλίσσης Σοφίας 9 &, Μέρλιν 1, Αθήνα. Τηλ: 210 3611206. Ε: [email protected] | https://thf.gr/el/

11. Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»: Εκπαιδευτικά προγράμματα Φεβρουαρίου για παιδιά

Το Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» παρουσιάζει και τον μήνα Φεβρουάριο ένα πλούσιο πρόγραμμα εκπαιδευτικών προγραμμάτων για παιδιά. Το Σάββατο 5/2, στις 12:00, θα πραγματοποιηθεί το εργαστήριο για παιδιά 4-5 ετών, «Ίχνη, Πέτρα, Πηλός, Φωτιά …όλοι μέσα στην προϊστορική σπηλιά»: Δύο άνθρωποι από την προϊστορική εποχή ανοίγουν τη σπηλιά τους και μας υποδέχονται γύρω από τη φωτιά. Ακολουθώντας ίχνη, θα μάθουμε μερικά από τα μυστικά τους. Την Κυριακή 6/12, 16:00, θα πραγματοποιηθεί το εργαστήριο για παιδιά 5-8 ετών, «Απ’ την τέχνη πιανόμαστε, στο παιχνίδι αφηνόμαστε»: Από τον Θεόφιλο στον Βanksy, κι από τον Monet έως τον Dali, έργα και ζωγράφοι συναντιούνται στον «Ελληνικό Κόσμο», μας χαρίζουν μια μοναδική εμπειρία και μας δίνουν αφορμή για διασκεδαστικές δράσεις, παιχνίδια και χειροποίητες δημιουργίες.
Για περισσότερες πληροφορίες εδώ
Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», Πειραιώς 254, Ταύρος. Τηλ: 212 254 0000. E: [email protected].

12. Εκπαιδευτικά προγράμματα και δράσεις για όλη την οικογένεια από το Μουσείο Κοτσανά

Το Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας «Κώστας Κοτσανάς» παρουσιάζει και τον μήνα Φεβρουάριο ένα πλούσιο πρόγραμμα εκπαιδευτικών προγραμμάτων για παιδιά και ενήλικες. Το Σάββατο 5/2 και την Κυριακή 6/2, 12:00 – 13:30, πραγματοποιείται το εκπαιδευτικό εργαστήριο για μικρούς, μεγάλους και οικογένειες, «Υπολογιστικές µηχανές της Αρχαιότητας»: Ανακαλύψτε τον ελληνικό (ακροφωνικό) άβακα, µια ειδική πινακίδα που επιτρέπει την ταχύτατη τοποθέτηση αριθµών οποιουδήποτε πλήθους και µεγέθους µε το «Ηρωδιανό» σύστηµα αρίθµησης και την ταχύτατη έκδοση του αποτελέσµατος πρόσθεσης, αφαίρεσης, πολλαπλασιασµού και διαίρεσης µεταξύ τους. Περιστρέψτε το κοµβίο ενός µηχανισµού των Αντικυθήρων σε γιγάντια κλίµακα και ξεκλειδώστε µόνοι σας τα «µυστικά» του. Κατασκευάστε µόνοι σας ένα λειτουργικό τµήµα του Μηχανισµού των Αντικυθήρων από µέταλλο και πλεξιγκλάς.
Περισσότερες πληροφορίες εδώ
«Μουσείο Κοτσανά Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας», Πινδάρου 6 & Ακαδημίας, Κολωνάκι. Τηλ: +30 211 4110044

13. Ίδρυμα Ευγενίδου: Online και δια ζώσης δράσης και εκδηλώσεις για παιδιά

Το Ίδρυμα Ευγενίδου μας καλωσορίζει και τη νέα χρονιά στο φυσικό και διαδικτυακό του χώρο με ένα πρόγραμμα δράσεων για όλες τις ηλικίες. Το Σάββατο 5/2 και την Κυριακή 6/2, 10:45, παρακολουθήστε την ψηφιακή παράσταση θόλου για παιδιά, «Polaris». Το Σάββατο 5/2 και την Κυριακή 6/2, 15:30, 17:45, 20:15, παρακολουθήστε την ψηφιακή παράσταση θόλου για παιδιά, «Δεινόσαυροι της Ανταρκτικής … και το μεταβαλλόμενο περιβάλλον της ακραίας αυτής περιοχής». Το Σάββατο 5/2, 17:00, πραγματοποιείται το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά 12+, «Μουσική, Φυσική και Μαθηματικά: Επίδειξη Πειραμάτων». Την Κυριακή 6/2, 16:00, πραγματοποιείται το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά 11-15 ετών, «Ρομποτικές Μάχες: Εργαστήριο Ρομποτικής».
Σάββατο 5 και Κυριακή 6 Φεβρουαρίου
Ίδρυμα Ευγενίδου – Πλανητάριο Αθήνας, Λεωφόρος Συγγρού 387, Αθήνα. Τηλέφωνο: (+30) 210 9469600. Ε: [email protected].

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΒιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου: Εκπαιδευτικές δράσεις για παιδιά, εμπνευσμένες από τις δύο μεγάλες περιοδικές εκθέσεις της Τεχνόπολης12.09.2018

Άλλες δράσεις

14. The Ellinikon Experience Park: Μια νέα συναρπαστική παιδική χαρά περιμένει τα παιδιά για αξέχαστες στιγμές παιχνιδιού και περιπέτειας

Η παιδική χαρά στο The Ellinikon Experience Park υποδέχεται τους μικρούς επισκέπτες, καθημερινά για να ζήσουν μοναδικές, αξέχαστες στιγμές παιχνιδιού και περιπέτειας. Η παιδική χαρά περιλαμβάνει συνολικά 35 ξύλινα παιχνίδια και κατασκευές, όλα φιλικά προς το περιβάλλον, που ενθαρρύνουν τα παιδιά να συνδεθούν με τη φύση και να καλλιεργήσουν τη δημιουργικότητά τους.  Ο μοναδικός αυτός χώρος μέσα από ποικίλες, βιωματικές εμπειρίες και συναρπαστικές στιγμές διασκέδασης και ψυχαγωγίας, δημιουργεί ξεχωριστές αναμνήσεις στα παιδιά.
Διαβάστε περισσότερα εδώ

Περισσότερα από Δραστηριότητες
VIMA_WEB3b