MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 παραστάσεις για την Τετάρτη 5 Ιανουαρίου

Η θεατρική έξοδος είναι μια καλή και ασφαλής επιλογή για τις γιορτινές μέρες. Επιλέγουμε πέντε από τις πιο αξιόλογες θεατρικές παραστάσεις που παίζονται στην Αθήνα, σήμερα, Τετάρτη 5 Ιανουαρίου.

author-image Αγγελική Κατσίκα

1.Πάρτυ Γενεθλίων, του Χάρολντ Πίντερ στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Το αριστούργημα του Χάρολντ Πίντερ, «Πάρτυ Γενεθλίων» παρουσιάζεται στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, σε σκηνοθεσία Γιώργου Παλούμπη. Μια παρατημένη πανσιόν. Ένας άντρας που μένει εκεί. Οι ιδιοκτήτες της παρατημένης πανσιόν που φροντίζουν τον άντρα που μένει εκεί. Η κοπέλα που θέλει να πάει μια βόλτα με τον άντρα που μένει εκεί. Οι άντρες που έρχονται να βρουν τον άντρα που μένει εκεί. Ένα πάρτυ γενεθλίων για τον άντρα που μένει εκεί. Ένα πάρτυ γενεθλίων για τον άντρα που -ίσως- και να μην έχει γενέθλια σήμερα. Τέταρτη 5/1 στις 19:00. Εισιτήρια: Α’ ζώνη: 20€, 25€, Β’ ζώνη: 15€, 20€. Προπώληση: viva.gr. Πειραιώς 206, Ταύρος 17778, 2103418550.

2.Ο τυχαίος θάνατος ενός αναρχικού, σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα, στο Θέατρο Γκλόρια

Το θέατρο Γκλόρια παρουσιάζει το έργο του Ντάριο Φο «Ο τυχαίος θάνατος ενός αναρχικού» σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα. Μέσα από μια έξυπνη και επίκαιρη κωμωδία, η εξουσία ξεγυμνώνεται και παρουσιάζονται τα «αδιάσειστα» στοιχεία που χρησιμοποιούνται για την ενοχοποίηση κάποιου. Ένα ανοιχτό παράθυρο στον έκτο όροφο μπορεί να αποτελέσει λύση όταν η ψυχραιμία χάνεται και ο θάνατος θα αρχειοθετηθεί απλώς ως «τυχαίος»! Τετάρτη 5/1 στις 21:00. Εισιτήρια: 18€ κανονικό, 15€ φοιτητικό, ΑΜΕΑ, ανέργων, άνω 65 ετών. Προπώληση: viva.gr. Διεύθυνση: Θέατρο Γκλόρια, Ιπποκράτους 7, Αθήνα 10679, Τηλέφωνο κρατήσεων: 210 3600832.

3.Φαίδρα, της Μαρίνας Τσβετάγιεβα σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καραντζά στο Θέατρο Προσκήνιο

Το έργο «Φαίδρα» της Μαρίνα Τσβετάγιεβα, παρουσιάζεται στο Θέατρο Προσκήνιο σε μετάφραση του Χρήστου Χρυσόπουλου και σκηνοθεσία του Δημήτρη Καραντζά. Μια σκηνική σύλληψη για πέντε πρόσωπα που επιχειρούν σ’ έναν νεκρό τόπο να ανασυνθέσουν την χαμένη μας σχέση με την ελευθερία, την ερωτική επιθυμία και την ανάγκη για ένωση μέχρι θανάτου. Δύο ισχυρά δίπολα (Τροφός- Φαίδρα / Σύντροφος Ιππόλυτου- Ιππόλυτος) διαπραγματεύονται την ανάγκη για παρέκκλιση και για μια βουτιά στο χάος της επιθυμίας και του φυσικού σώματος, μπροστά στον Θησέα, που ενώπιόν του εκπληρώνεται μια προδιαγεγραμμένη μοίρα. Τετάρτη 5/1 στις 20:00. Εισιτήρια: Γενική Είσοδος: 20€ | Φοιτητές, Άνεργοι, ΑμεΑ: 15€. Προπώληση: viva.gr. Καπνοκοπτηρίου 8, Αθήνα | Τηλ: 210 8256838.

4.Οι Μάγισσες του Σάλεμ, του Άρθουρ Μίλερ στο θέατρο Δημήτρης Χορν

Το θέατρο «Δημήτρης Χορν» παρουσιάζει την παράσταση «Οι Μάγισσες του Σάλεμ» του Άρθουρ Μίλερ, σε σκηνοθεσία Νικορέστη Χανιωτάκη. «Η Δοκιμασία» ή «Οι Μάγισσες του Σάλεμ» αποτελούν μια διαχρονική καταγγελία των δεισιδαιμονιών, των προκαταλήψεων και του φανατισμού. Ο Μίλερ μέσα από το έργο του κατακρίνει την καταπάτηση πολιτικών ελευθεριών και εισάγει τον όρο «κυνήγι μαγισσών» στον 20ο αιώνα. Τετάρτη 5/1 στις 19:15. Εισιτήρια: 15€ (Β ζώνη, Εξώστης, Θεωρεία) | 18€ (Α ζώνη) . Προπώληση: viva.gr. Αμερικής 10, Κολωνάκι | Τηλ: 2118005141.

Sexy Laundry, της Michele Riml σε σκηνοθεσία Σπύρου Παπαδόπουλου στο θέατρο Κάππα

Φωτογραφία Πάνος Γιαννακόπουλος

Το «Sexy Laundry» της Michele Riml με τους Σπύρο Παπαδόπουλο και Δάφνη Λαμπρόγιαννη, παρουσιάζεται στο Θέατρο Κάππα. Ο Λάρυ και η Άλις σ’ ένα δωμάτιο πολυτελούς ξενοδοχείου, και με το εγχειρίδιο Σεξ για αρχάριους ανά χείρας, αμήχανοι, αξιοθρήνητοι και αξιολάτρευτοι, προσπαθούν να βρουν τις απαντήσεις… και το ερωτικό πάθος που έχει …ατονήσει με το πέρασμα του χρόνου.
Τετάρτη 19:00 (λαϊκή απογευματινή)
Εισιτήρια: Κάθε Τετάρτη 15€, Φοιτητικό 12€ ΑΜΕΑ – Ανεργίας – Παιδικό – Θέσεις Περιορισμένης Ορατότητας 10€. Προπώληση: viva.gr. Θέατρο Κάππα, Κυψέλης 2, Κυψέλη Τηλ. 2107707227, 2108827000.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ Αυλή των θαυμάτων – Το μιούζικαλ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών12.09.2018

*Λόγω των έκτακτων συνθηκών, κάποιες παραστάσεις ενδέχεται ν’ ακυρωθούν.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b