MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
ΜΙΟΥΖΙΚΑΛ

Η Αυλή των θαυμάτων – Το μιούζικαλ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Το εμβληματικό έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη, «Η Αυλή των θαυμάτων», γίνεται μιούζικαλ, σε μουσική Στέφανου Κορκολή και σκηνοθεσία Χρήστου Σουγάρη, και παρουσιάζεται, με αφορμή τα εκατό χρόνια από τη γέννηση του σπουδαίου δραματουργού, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Monopoli Team

4 τελευταίες παραστάσεις για την «Αυλή των θαυμάτων – το μιούζικαλ» που παρουσιάζεται με τεράστια επιτυχία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και μια έξτρα παράσταση η οποία προστίθεται λόγω της μεγάλης ζήτησης.

Ένα μουσικοθεατρικό εγχείρημα με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Ιάκωβου Καμπανέλλη

Με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Ιάκωβου Καμπανέλλη (1921–2011), το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, σε συμπαραγωγή με τον πολιτιστικό οργανισμό Λυκόφως, παρουσιάζει ένα σημαντικό μουσικοθεατρικό εγχείρημα στη σκηνή της Αίθουσας Αλεξάνδρα Τριάντη στο πλαίσιο του κύκλου Θέατρο στο Μέγαρο. Ο βραβευμένος με «Κάρολος Κουν» σκηνοθέτης Χρήστος Σουγάρης και ο διεθνώς καταξιωμένος σολίστ του πιάνου και συνθέτης Στέφανος Κορκολής υπογράφουν μια ιδιαίτερη εκδοχή του πιο εμβληματικού έργου του νεοελληνικού θεάτρου, της «Αυλής των θαυμάτων» σε μορφή μιούζικαλ.

Μαζί τους, ένα κορυφαίο επιτελείο συντελεστών. Ο Γεράσιμος Ευαγγελάτος στους στίχους, η Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου στη δραματουργία και ο Φωκάς Ευαγγελινός στις χορογραφίες. Τα σκηνικά και τα κοστούμια υπογράφει η Ελένη Μανωλοπούλου, ενώ τους φωτισμούς ο Αλέκος Αναστασίου.

Πρωταγωνιστούν Γιώργος Γάλλος, Αλέξανδρος Μπουρδούμης, Κατερίνα Παπουτσάκη, Ρούλα Πατεράκη, Μάνος Βακούσης, Κόρα Καρβούνη, Μαρία Διακοπαναγιώτου και η διεθνής μέτζο σοπράνο Ειρήνη Καράγιαννη. Μαζί τους η Φιλαρέτη Κομνηνού και ο Δημήτρης Πιατάς, σε έναν εξαιρετικό 17μελή θίασο.

Στο πιάνο και στην διεύθυνση δεκαμελούς ορχήστρας επί σκηνής, ο Στέφανος Κορκολής.

«Η αυλή των θαυμάτων» (1957) του Ιάκωβου Καμπανέλλη…

… είναι ένας ύμνος στην αέναη προσπάθεια του Έλληνα να ξεπεράσει τα στενά γεωγραφικά όρια, να αποτινάξει την ανέχεια, να αντιμετωπίσει την έλλειψη σταθερότητας και να ριζώσει σε έναν τόπο, όπου θα μπορέσει να ευημερήσει. Στη σπουδαία ηθογραφία του Καμπανέλλη, οι χαρακτήρες ταλανίζονται από την καθημερινή αβεβαιότητα της ζωής, η οποία επηρεάζεται από το ασταθές κλίμα, τη στρατηγική θέση της χώρας, τη φτώχεια της, την ασταθή ιδιωτική οικονομία. Όλα στην Ελλάδα ανεβοκατεβαίνουν πολύ εύκολα, κυλούν, φεύγουν –και πολύ συχνά, η μόνη λαχτάρα μας είναι να στεριώσουμε κάπου, να σιγουρέψουμε ότι «όλα θα πάνε καλά» από εδώ και πέρα.

Στο πλαίσιο της παράστασης διοργανώνονται επίσης τα παρακάτω Εκπαιδευτικά Προγράμματα για εφήβους και για ενήλικες:

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Ιάκωβος Καμπανέλλης
Σκηνοθεσία: Χρήστος Σουγάρης

Σκηνικά: Ελένη Μανωλοπούλου
Κοστούμια: Ελένη Μανωλοπούλου
Μουσική Διεύθυνση: Στέφανος Κορκολής
Μουσική: Στέφανος Κορκολής
Φωτισμοί: Αλέκος Αναστασίου
Χορογραφία: Φωκάς Ευαγγελινός

Παίζουν: Γιώργος Γάλλος, Αλέξανδρος Μπουρδούμης, Κατερίνα Παπουτσάκη, Ρούλα Πατεράκη, Μάνος Βακούσης, Κόρα Καρβούνη, Μαρία Διακοπαναγιώτου, Ειρήνη Καράγιαννη, Φιλαρέτη Κομνηνού, Δημήτρης Πιατάς,

Διάρκεια: 130' ( με διάλειμμα)
Τιμές Εισιτηρίων: 9 € (φοιτητές, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, ΑμεΑ, 65+, πολύτεκνοι) ● 14 € ● 22 € ● 28 € ● 36 € ● 42 € ● 50 €
Διάρκεια Παραστάσεων: 11-25 Φεβρουαρίου 2022
Σενάριο: Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου
Παραστάσεις: 11/2 στις 20:00, 12/2 στις 17:00 και 21:00, 13/2 στις 20:00, 17/2 στις 20:00, 18/2 στις 20:00, 19/2 στις 17:00 και στις 21:00, 20/2 στις 20:00, 23/2 στις 20:00, 24/2 στις 20:00, 25/2 στις 20:00 και 26/2, στις 21:00.
Βοηθός Σκηνοθετη: Νικόλας Ιωακειμίδης
Link Εισιτηρίων: https://webtics.megaron.gr/el/events/?eventid=2717
Πληροφορίες Χώρου: Διεύθυνση: Βασ. Σοφίας, Αθήνα 115 21
Φωτογραφίες: Πάνος Γιαννακόπουλος, Μιχάλης Γκούμας
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b