MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΡΕΥΝΑ

Ποιες είναι οι πιο πετυχημένες ταινίες που βασίστηκαν σε βιντεοπαιχνίδια;

Δεν είναι λίγες οι φορές που τα αγαπημένα μας βιντεοπαιχνίδια έχουν προσαρμοστεί στην μεγάλη οθόνη και συστήνουν τους ξεχωριστούς τους κόσμους στο ευρύ κοινό. Ποιες ταινίες όμως είναι οι πιο πετυχημένες;

Monopoli Team

Από τότε που το Super Mario Bros κυκλοφόρησε στις οθόνες μας ως η πρώτη ταινία βασισμένη σε βιντεοπαιχνίδι το 1993, έχουμε δει άλλα δημοφιλή παιχνίδια όπως το Mortal Kombat και το Need for Speed να μεταμορφώνονται επίσης σε ταινίες.

Σύμφωνα με νέα έρευνα της Compare the Market όμως, κάποιες από αυτές τις προσαρμογές, ήταν πιο επιτυχημένες από άλλες και έβγαλαν τους λάτρεις των αντίστοιχων βιντεοπαιχνιδιών ασπροπρόσωπους.

Τι αποκάλυψε η έρευνα
Οι πέντε καλύτερες ταινίες βασισμένες σε βιντεοπαιχνίδια, σύμφωνα με την έρευνα

Οι πέντε καλύτερες ταινίες βασισμένες σε βιντεοπαιχνίδια, σύμφωνα με την έρευνα

Στην συγκεκριμένη έρευνα, μέρος πήραν οι κατάλληλοι για να κρίνουν τις ταινίες αυτές, και κανένας δεν θα ήταν πιο κατάλληλος από τους gamers που γνωρίζουν καλά και τα αντίστοιχα βιντεοπαιχνίδια. Σε 1.001 ενήλικες που έχουν εμπειρία στο να παίζουν βιντεοπαιχνίδια και να παρακολουθούν ταινίες, ζητήθηκε να δηλώσουν την καλύτερα προσαρμοσμένη από βιντεοπαιχνίδι ταινία.

Η έρευνα αποκάλυψε πως η επιτυχημένη ταινία του 2018, Tomb Raider, είναι η πιο απολαυστική κινηματογραφική επιτυχία βασισμένη σε βιντεοπαιχνίδι, με το 33,2% των συμμετεχόντων να την ψηφίζουν. Στην δεύτερη θέση βρέθηκε το Sonic the Hedgehog του 2020, με 29,5%.

Το 19,5%, επέλεξε στην τρίτη θέση το Lara Croft: Tomb Raider του 2001 ως μια από τις αγαπημένες του διασκευές, ενώ η ταινία Lara Croft: The Cradle of Life του 2003 δεν μπήκε στην πρώτη πεντάδα, αλλά κατατάχθηκε 11η, με σχεδόν έναν στους εννέα να την επιλέγουν ως την καλύτερα προσαρμοσμένη ταινία.

Τέταρτο είναι το Mortal Combat του 2021 με 18,7%, ενώ στην πέμπτη θέση με 15,9% βρίσκεται το Resident Evil: The Final Chapter του 2017.

Ποιες ταινίες ολοκληρώνουν την 10αδα;
Οι υπόλοιπες 5 ταινίες, που συμπληρώνουν την δεκάδα των καλύτερων κινηματογραφικών προσαρμογών.

Οι υπόλοιπες 5 ταινίες, που συμπληρώνουν την δεκάδα των καλύτερων κινηματογραφικών προσαρμογών.

Δύο ταινίες που δεν μπήκαν στην πρώτη πεντάδα, αλλά κατέλαβαν την έκτη και την έβδομη θέση, είναι η προσαρμογή της επιτυχημένης σειράς βιντεοπαιχνιδιών της Ubisoft, Assassin’s Creed με 15,8% και ακολουθεί με 15% το Monster Hunter του 2020, όπου μια ομάδα στρατιωτών βρίσκεται σε έναν επικίνδυνο κόσμο όπου συνυπάρχουν τέρατα και άνθρωποι.

Στην όγδοη θέση βλέπουμε τον αγαπημένο μικρών και μεγάλων, Πίκατσου, και την ταινία του από το 2019, στην ένατη θέση βρίσκεται η ταινία Warcraft, εμπνευσμένη από το διάσημο βιντεοπαιχνίδι World of Warcraft, ενώ στην τελευταία θέση της 10άδας δεν είναι άλλη ταινία από το Hitman, εμπνευσμένο από το ομώνυμο video game.

Αν θέλετε να δείτε ποιες άλλες ταινίες εμπνευσμένες από βιντεοπαιχνίδια κατάφεραν να μπουν στη λίστα με τις πιο επιτυχημένες ταινίες του είδους, μπορείτε να μάθετε περισσότερα εδώ.

Λίγα λόγια για την CompareTheMarket

H comparethemarket.com κυκλοφόρησε το 2006 και αναπτύχθηκε ραγδαία τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια για να γίνει ένας από τους κορυφαίους ιστότοπους σύγκρισης τιμών του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η comparethemarket.com παρέχει στους πελάτες έναν εύκολο τρόπο να κάνουν τη σωστή επιλογή για αυτούς σε ένα ευρύ φάσμα προϊόντων, συμπεριλαμβανομένης της ασφάλισης αυτοκινήτων, σπιτιού, ζωής, ταξιδιού και κατοικίδιων ζώων, καθώς και χρησιμότητας και χρηματικών προϊόντων, όπως πιστωτικές κάρτες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠώς θα έμοιαζαν σήμερα Super Mario, Lara Croft και Luigi;12.09.2018

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b