MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
20
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Εκδηλώσεις, ταινίες, εκθέσεις: 13 προτάσεις για την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου

Συγκεντρώσαμε μερικές από τις πιο αξιόλογες εκδηλώσεις που αφορούν τα εικαστικά και τον κινηματογράφο και μπορείτε να παρακολουθήσετε την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου.

«Miniature for Revolution». Φωτό; Αντιγόνη Δαβάκη | GNO TV: Δεκαήμερο δωρεάν παραστάσεων που δημιουργήθηκαν για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση
Αριστούλα Ζαχαρίου

1. 12ο Διαβαλκανικό Φεστιβάλ Μικρού Μήκους Ταινιών Balkans Beyond Borders

«Βιολέττα» του Φοίβου Ήμελλου

Το 12ο Διαβαλκανικό Φεστιβάλ Μικρού Μήκους Ταινιών Balkans Beyond Borders έρχεται στην Αθήνα για την Αθηναϊκή του έκδοση λαμβάνοντας χώρα μεταξύ 10 και 12 Δεκεμβρίου στο Τριανόν. Ο πολυθεματικός του χαρακτήρας συνδιαλέγεται ανάμεσα στον κινηματογράφο, τις παραστατικές τέχνες, τις δράσεις ανοιχτού διαλόγου και τα επιμορφωτικά εργαστήρια που στόχο έχουν να αναλύσουν το αποτύπωμα της πανδημίας μέσα από την επαναπροσέγγιση της επαφής το ατόμου με τον εαυτό του, την πόλη και τους άλλους, τον ρόλο του φύλου στον εργασιακό τομέα και την ουσιαστική ένταξη των συμπεριληπτικών τεχνών για μια πιο ισότιμη κι ευαισθητοποιημένη κοινωνία.
10-12 Δεκεμβρίου | Αναλυτικό πρόγραμμα εδώ.
Κόστος ημερήσιου εισιτηρίου: 5€ | Προπώληση: viva.gr
Κινηματογράφος Τριανόν,

2. «Παρασκευές Σινεμά»: Κινηματογραφικές προβολές στο Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος

Τις Παρασκευές δίνουμε ραντεβού στο Γαλλικό Ινστιτούτο για να ανακαλύψουμε μοναδικές ταινίες του γαλλόφωνου σινεμά. Σειρά έχει την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου, στις 20:00, η ταινία «Όταν νυχτώνει» του Frédéric Farrucci. Παρίσι, 2018. Ο Τζιν, ένας νεαρός μετανάστης χωρίς χαρτιά, οδηγεί κάθε βράδυ ένα ταξί για λογαριασμό της κινεζικής μαφίας. Ένα βράδυ, η Noémie, μια στρίπερ και μαγευτική call girl, μπαίνει στο ταξί του. Εντυπωσιασμένη από τη σιωπή και την αύρα του Τζιν και γοητευμένη από τη μουσική του, αποφασίζει να τον κάνει τακτικό οδηγό της.
Παρασκευή 10/12, 20:00
Εισιτήριο: 6€, 4€. Κρατήσεις εδώ
Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος,  Σίνα 31, Αθήνα.  T: (+30) 210 339 8600. Ε: [email protected].

3. 10ο Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Αθήνας AIDFF

« Dissolved» του Θοδωρή Βουρνά

Το 10ο Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Αθήνας AIDFF ανοίγει τις φτερούγες του πάνω από την Αθήνα, γεμίζοντας την πόλη με εικόνες ήχους, μουσικές, διαλόγους, δίνοντας το οξυγόνο που απλόχερα προσφέρει η τέχνη. Το Φεστιβάλ θα διεξαχθεί 9-15 Δεκεμβρίου στον Ιστορικό κινηματογράφο Στούντιο, Σταυροπούλου 33 και στο BlackBox Theater Cinema Μπούσγου 22Β . Στο πρόγραμμά του περιλαμβάνονται 120 ταινίες με 80 πρεμιέρες από 35 χώρες στις κατηγορίες: Νέου Κινηματογράφου, Μυθοπλασία, μεγάλου και μικρού μήκους ντοκιμαντέρ, Νέοι Σκηνοθέτες, πειραματικές, animation, video art, video dance.
9-15 Δεκεμβρίου
Για αναλυτικό πρόγραμμα προβολών, εισιτήρια και περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ

4. Φεστιβάλ Ολυμπίας: Συνεχίζεται διαδικτυακά με προβολές και κινηματογραφικά εργαστήρια

«Ποτέ δεν κλαίω» του Piotr Domalewski

Το φεστιβάλ Ολυμπίας συνεχίζεται διαδικτυακά από τις 4 έως τις 12 Δεκεμβρίου προκειμένου να συμμετάσχουν παιδιά και νέοι απ’ όλη την Ελλάδα μέσα από την ψηφιακή πλατφόρμα online.olympiafestival.gr. Φέτος, παιδιά και νέοι από όλη τη χώρα, μπορούν επίσης να λάβουν μέρος σε online κινηματογραφικά εργαστήρια.
Για περισσότερες πληροφορίες και το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ

5. Italy On Stage: Διαδικτυακό Φεστιβάλ Σύγχρονου Ιταλικού Πολιτισμού

«Μια ιδιωτική υπόθεση» των Πάολο Ταβιάνι και Βιτόριο Ταβιάνι

Η Πρεσβεία της Ιταλίας στην Ελλάδα και το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο της Αθήνας, προσκαλούν τους σινεφίλ, φιλότεχνους και θιασώτες της ιταλικής κουλτούρας και γαστρονομίας που ζουν στην Ελλάδα, στο Διαδικτυακό Φεστιβάλ Σύγχρονου Ιταλικού Πολιτισμού ItalyOnStage -ένα πλούσιο πρόγραμμα με online προβολές που πραγματοποιείται από το Νοέμβριο του 2021 έως τον Ιανουάριο του 2022. Πρόκειται για μια μεγάλη γιορτή της ιταλικής τέχνης που περιλαμβάνει 93 ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους μυθοπλασίας και ντοκιμαντέρ αλλά και επεισόδια επιλεγμένων τηλεοπτικών ή διαδικτυακών σειρών ποικίλης διάρκειας.
5 Νοεμβρίου – 16 Ιανουαρίου
Δωρεάν | Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ
Για παρακολούθηση εδώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠρεμιέρες: Το νέο «West side story» δια χειρός Σπίλμπεργκ12.09.2018

6. Deposits: Ατομική έκθεση της Kapwani Kiwanga στο State of Concept Athens

To State of Concept Athens με χαρά παρουσιάζει την ατομική έκθεση της Kapwani Kiwanga, με τίτλο «Deposits», σε επιμέλεια Ηλιάνας Φωκιανάκη. Η εικαστικός εμπνέεται από μελετητές και θεωρητικούς της ιστορίας της φυλετικής ανισότητας, που έχουν προτείνει την έννοια της αδιαφάνειας ως μορφή αντίστασης. Η επιθυμία της Kiwanga να παρουσιάσει τα φυτά ως πρωταγωνιστές μιας «αφανούς αντίστασης», συνδέει ιστορίες αντίστασης προηγούμενων αιώνων με τις μοντέρνες ιστορίες των αγώνων για τα κοινωνικά δικαιώματα και το σημερινό παγκόσμιο αντιρατσιστικό κίνημα.
Εγκαίνια: Παρασκευή, 10 Δεκεμβρίου, 14:00 – 20:00
Διάρκεια έκθεσης έως 12 Φεβρουαρίου 2022
Ωράριο: Τετάρτη-Παρασκευή: 16:30 – 20:30 και Σάββατο: 12:00 – 17:00
State of Concept Athens, Τούσα Μπότσαρη 19, Αθήνα. Τηλ: 21 3031 8576. Ε: [email protected]

7. #Not Alone: Το ART HUB Athens στηρίζει τις κακοποιημένες γυναίκες με μια έκθεση στην Project Gallery #Not Alone: Το ART HUB Athens στηρίζει τις κακοποιημένες γυναίκες με μια έκθεση στην The Project Gallery

Το ART HUB Athens με την υποστήριξη της The Project Gallery παρουσιάζει, στις 10-12 Δεκεμβρίου 2021, την ομαδική έκθεση τέχνης φιλανθρωπικού χαρακτήρα «#Not Alone», με τη συμμετοχή σπουδαίων καλλιτεχνών και σκοπό τη στήριξη κακοποιημένων γυναικών. Σύγχρονοι καλλιτέχνες, εγνωσμένης αξίας δωρίζουν έργα τέχνης, η πώληση των οποίων υποστηρίζει έναν κοινωνικό σκοπό, δίνοντάς τους έτσι συλλεκτική αξία. Τα έργα θα διατίθενται σε ενιαία τιμή, 100€. Σκοπός της έκθεσης είναι να στηρίξει όλους όσοι έχουν ανάγκη, να ευαισθητοποιήσει καλλιτέχνες, και να αναδείξει τη Τέχνη ως σημαντικό μέσο κοινωνικής αλλαγής.
Εγκαίνια: Παρασκευή 10/12, 17:00 – 23:00
Διάρκεια έκθεσης: 10-12 Δεκεμβρίου 2021
Ώρες λειτουργίας: Σάββατο και Κυριακή 12:00 – 23:00
Ελεύθερη είσοδος
The Project Gallery, Νορμανού 3 (εντός της στοάς), 1ος Όροφος, Μοναστηράκι, Αθήνα. | Email: [email protected] / [email protected] | Website: https://arthubathens.org / http://www.theprojectgallery.gr/

8. «Very»: Έκθεση ζωγραφικής και κολάζ του Helmut Middendorf στην γκαλερί Ελένης Κορωναίου

Η Γκαλερί Ελένη Κορωναίου παρουσιάζει την έκθεση «Very» με καινούργια ζωγραφικά έργα και κολάζ τoυ Helmut Middendorf. Οι νέοι πίνακες μεγάλων διαστάσεων αποτελούνται από μπλοκ χρωμάτων σε διαφορετικά σχήματα συνδυασμένα με στοιχεία κολάζ από τη μεγάλη συλλογή αρχειακού υλικού του καλλιτέχνη. Αποσπάσματα σκίτσων, ζωγραφισμένες φωτοτυπίες από εικόνες, λογότυπα και γράμματα, τα οποία ο καλλιτέχνης έχει συλλέξει ή δημιουργήσει, αναδύονται στην επιφάνεια των ζωηρών καμβάδων του. Την έκθεση συμπληρώνει μία νέα σειρά από κολάζ. Τα κολάζ αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της δουλειάς του Middendorf, καθώς ο ίδιος συλλέγει συστηματικά εικόνες από περιοδικά και έντυπα τα οποία χρησιμοποιεί για να δημιουργήσει τα κολάζ του.
Εγκαίνια: Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2021, 12-9 μ.μ.
Διάρκεια έκθεσης έως 26 Φεβρουαρίου 2022
Ώρες λειτουργίας: Τρ.- Παρ. 12-6 μ.μ. και Σαβ. 12-4 μ.μ.
Γκαλερί Ελένη Κορωναίου, Δημοφώντος 30 και Θορικιών 7, Αθήνα. Τηλ: +30 210 3411 748. Ε: [email protected]

9. Το Σχήμα του Νερού: Ομαδική έκθεση στο Μουσείο Ηρακλειδών

Η έκθεση περιλαμβάνει  έργα δώδεκα αποφοίτων του Α´ Εργαστηρίου Ζωγραφικής της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών. Η θεματική της συγκεκριμένης έκθεσης έχει ως ζητούμενο το υγρό στοιχείο και το «δίλημμα» που ενδεχομένως διαφαίνεται από αυτό. Παραδοξότητα οπωσδήποτε, μιας και το νερό-υγρό δεν έχει συγκεκριμένο σχήμα. Το σχήμα του δημιουργείται από το αντικείμενο που το εμπεριέχει. Πρόκειται για μια θεματική με πολλές αναγνώσεις, ελευθερία στην έκφραση και στο μέσον, ενώ αποτελεί εφαλτήριο για αξιόλογο εικαστικό {διά}λόγο… Φιλοδοξία του Μουσείου Ηρακλειδών είναι, μέσα από την έκθεση καθώς και μέσα από τις άλλες δράσεις του έργου “Δρόμοι του Νερού, Δρόμοι Πολιτισμού”, να προκαλέσει τη συμμετοχή του θεατή σε αυτόν τον διάλογο.
Διάρκεια έκθεσης: 10 Δεκεμβρίου 2021 – 30 Ιανουαρίου 2022
Ωράριο λειτουργίας: Τετάρτη έως Κυριακή,  13:00-17:00
Είσοδος: Δωρεάν
Μουσείο Ηρακλειδών, Αποστόλου Παύλου 37, Θησείο. Τ: 211 012 6486

10. Τhessaloniki Photobiennale 2021: Η τέχνη της φωτογραφίας ξανά στο επίκεντρο μέσα από 19 εκθέσεις

«Society doesn’t fit me but my little black dress does»

Η Thessaloniki PhotoBiennale 2021 υποδέχεται το κοινό έως τις 20 Φεβρουαρίου 2022 μ’ ένα πρόγραμμα 19 εκθέσεων ελληνικής και διεθνούς φωτογραφίας, με τη συμμετοχή 94 καλλιτεχνών από 18 χώρες, σε 13 χώρους στη Θεσσαλονίκη, βάζοντας ξανά τη φωτογραφία στο επίκεντρο, προτείνοντας ταξίδια, προκαλώντας αναρωτήσεις και προβληματισμούς, με… ήχους και πολλές εικόνες.
Διάρκεια εκθέσεων έως 20/2/2022
Για αναλυτικό πρόγραμμα δείτε εδώ.
Περισσότερες πληροφορίες: https://www.photobiennale-greece.gr/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΆλφρεντ Νόμπελ: Ποιος ήταν ο εφευρέτης που ίδρυσε τα σημαντικότερα βραβεία στον κόσμο;12.09.2018

11. GNO TV: Δεκαήμερο δωρεάν παραστάσεων που δημιουργήθηκαν για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση

«Miniature for Revolution». Φωτό; Αντιγόνη Δαβάκη

Λίγο πριν την ολοκλήρωση του επετειακού έτους 2021, η Εθνική Λυρική Σκηνή παρουσιάζει δωρεάν στην GNO TV, από τις 10 έως και τις 20 Δεκεμβρίου, τρεις παραγωγές που δημιουργήθηκαν με αφορμή τους εορτασμούς για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821. Από το πρόγραμμα της Κεντρικής Σκηνής της ΕΛΣ παρουσιάζεται το δίπτυχο όπερας και χορού «Δέσπω – Ελληνικοί χοροί», από την Εναλλακτική Σκηνή παρουσιάζεται η παραγωγή «Ο Κολοκοτρώνης ατενίζει το μέλλον Γυναίκες προετοιμάζονται για την επανάσταση κι εγώκάτι θα σκέφτομαι», ενώ παράλληλα στο πλαίσιο αυτό κάνει την πρεμιέρα της μια σημαντική ανάθεση των Εκπαιδευτικών & Κοινωνικών Δράσεων και του Μπαλέτου της ΕΛΣ, το video dance «Miniatures for Revolution».
Διαθέσιμες από 10 έως 20 Δεκεμβρίου
Δωρεάν
Παρακολουθήστε τις παραστάσεις εδώ

12. The Meet Market: Μια 10ήμερη χριστουγεννιάτικη αγορά για ψώνια, μουσική και street food

Η περίοδος των γιορτών πλησιάζει και το Meet Market παρουσιάζει το μεγαλύτερο σε διάρκεια event του μέχρι σήμερα. Για 10 συνεχόμενες ημέρες το Παλιό Αμαξοστάσιο θα γίνει σημείο συνάντησης για περισσότερα από 150 ελληνικά brands ταλαντούχων σχεδιαστών, καλλιτεχνών και μικρών παραγωγών που θα χωριστούν σε δύο διαφορετικά Line Up! Ο πρώτος κύκλος δημιουργών θα παρουσιαστεί από την Παρασκευή 10 έως και την Τρίτη 14 Δεκεμβρίου και από την Τετάρτη 15 ως και την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου τη σκυτάλη θα παραλάβουν οι επόμενοι. Ρούχα και αξεσουάρ με την υπογραφή νέων designers, χρηστικά αντικείμενα και διακοσμητικά με ταυτότητα που ξεχωρίζει, χειροποίητα κοσμήματα φτιαγμένα με μεράκι, παραδοσιακά τρόφιμα καλλιεργητών της ελληνικής υπαίθρου, eco living προϊόντα και προσεκτικά σχεδιασμένα είδη για το παιδί είναι μόνο μερικά από αυτά που θα συνθέσουν μια σύγχρονη pop-up αγορά που κλείνει το μάτι στην επιχειρηματικότητα.
Παρασκευή 10 – Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2021
Παλιό Αμαξοστάσιο | Πειραιώς & Έρμου, Αθηνα 10553
Ώρες Λειτουργίας: Καθημερινές 18:00 – 22:00, Σαββατοκύριακα 12:00 – 22:00
Ελεύθερη είσοδος
Βρείτε αναλυτικά το line up εδώ.

13. «Μία τόσον ωραία και τόσον νόμιμος υπόθεσις: Αϊτή / Ελλάδα / 1821»: Η μουσική παράσταση του Κωνσταντίνου Χατζή κάνει πρεμιέρα στη GNO TV

H νέα παράσταση «Μία τόσον ωραία και τόσον νόμιμος υπόθεσις: Αϊτή / Ελλάδα / 1821» του Κωνσταντίνου Χατζή κάνει πρεμιέρα στην GNO TV της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821. Εμπνευσμένο από το ιστορικό γεγονός των εκατό Αϊτινών εθελοντών που ξεκίνησαν πριν από 200 χρόνια ένα μακρινό ταξίδι για να πολεμήσουν δίπλα στους Έλληνες, φέροντας είκοσι πέντε τόνους καφέ για οικονομική ενίσχυση, ο Κωνσταντίνος Χατζής υπογράφει μια υποβλητική, ατμοσφαιρική και ποιητική παράσταση.
Διαθέσιμη από 24 Νοεμβρίου έως 31 Δεκεμβρίου 2021
Δωρεάν με ελληνικούς και αγγλικούς υπότιτλους.
Δείτε την παράσταση εδώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑGNO TV: Δεκαήμερο δωρεάν παραστάσεων που δημιουργήθηκαν για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b