MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
23
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 9 παραστάσεις για την Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου

Συγκεντρώνουμε τις πιο αξιόλογες προτάσεις για θεατρικές παραστάσεις που μπορείτε να απολαύσετε σε διάφορα θέατρα της Αθήνας, σήμερα, Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου.

Eλπίς Πατρίδος: Η νέα όπερα του Γιώργου Κουρουπού έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής
author-image Αγγελική Κατσίκα

1. Οι Τιτάνες, του Ευριπίδη Λασκαρίδη στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση

Οι Τιτάνες, τα δύο μοναχικά πλάσματα του Ευριπίδη Λασκαρίδη που ακροβατούν ανάμεσα στο φως και το σκοτάδι, έρχονται την Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης Ιδρύματος Ωνάση. Στο κέντρο της σκηνής βρίσκονται δύο μοναχικά πλάσματα σε ένα αέναο παιχνίδι φαινομενικά χωρίς σκοπό. Το γέλιο τους μοιάζει ανησυχητικό και η ανησυχία τους προκαλεί το γέλιο. Κι όμως, ο κόσμος τους είναι φτιαγμένος με τα ίδια υλικά, τα ίδια αισθήματα και τις ίδιες σκέψεις που είναι φτιαγμένος κι ο δικός μας. Οι αποτυχίες τους μετασχηματίζονται σε μια υπεράσπιση των δικών μας.
Τετάρτη 8/12 στις 20:30.
Εισιτήρια: Κανονικό: 14€, Μειωμένο, Φίλος, Παρέα 5-9 άτομα: 11€, Παρέα 10+ άτομα: 10€, Κάτοικος Γειτονιάς: 7€, Ανεργίας, ΑμεΑ: 5€, Συνοδός ΑμεΑ: 10€. Προπώληση: www.onassis.org. Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, Συγγρού 107, Καλλιθέα
.

2. Ο Κοτζάμπασης του Καστρόπυργου, του Μ. Καραγάτση σε σκηνοθεσία Δημήτρη Τάρλοου στο θέατρο Πορεία

Φωτογραφία Πάτροκλος Σκαφίδας

Η παράσταση ο Κοτζάμπασης του Καστρόπυργου του Μ. Καραγάτση, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Τάρλοου και διασκευή για το θέατρο του Θανάση Τριαρίδη, παρουσιάζεται την Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου στο Θέατρο Πορεία. Ο Κοτζάμπασης του Καστρόπυργου είναι μια ελεγεία πάνω στον ανθρώπινο φόβο. Με φόντο την ελληνική επανάσταση, ο Μ. Καραγάτσης μιλάει με τόλμη για την πολυπλοκότητα της ανθρώπινης φύσης, για την Ιστορία που ρέει σαν ορμητικό ποτάμι και μας ξεπερνά, για τη ζωή που αφήνουμε να γλιστρήσει μέσα από τα χέρια μας, για την αφόρητη τυχαιότητα της ύπαρξης, για τον ηρωισμό ως ατύχημα, για την ελευθερία ως άπιαστο όνειρο.
Τετάρτη 8/12 στις 19:00.
Εισιτήρια: VIP ζώνη: 20 ευρώ, Α’, Β’, Γ’ ζώνη: 15 ευρώ. Προπώληση: poreiatheatre.com και viva.gr.
Θέατρο Πορεία, Τρικόρφων 3, Αθήνα. Τηλέφωνο: 21 0821 0991

3. Eλπίς Πατρίδος: Η νέα όπερα του Γιώργου Κουρουπού έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής

Η όπερα του Γιώργου Κουρουπού, «Eλπίς Πατρίδος», ένα λυρικό έργο του 21ου αιώνα για το 1821, σε σκηνοθεσία Θάνου Παπακωνσταντίνου και λιμπρέτο Ιουλίτας Ηλιοπούλου, παρουσιάζεται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Το λυρικό έργο του 21ου αιώνα για το 1821 μάς ταξιδεύει, μέσα από τα μάτια ενός σημερινού Έλληνα, στην εποχή των μεγάλων ιδεών, στην εποχή των ελπίδων και των αποφάσεων. Ιστορικά τεκμηριωμένα γεγονότα συναντούν τη μυθοπλασία σε μια καινούργια οπερατική παραγωγή ανάθεση στον συνθέτη, ο τίτλος της οποίας είναι εμπνευσμένος από πρώιμη Ωδή (1819) του Ανδρέα Κάλβου.
Τετάρτη 8/12 στις 20:00.
Εισιτήρια: 9 € (φοιτητές, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, ΑμεΑ, 65+, πολύτεκνοι)  14 €  22 € 28 €  36 €  42 € 50 €. Προπώληση: 210 72 82 333, megaron.gr και σε όλα τα καταστήματα Public. Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα. Τηλέφωνο: 210 7282000

4. Λεωφορείον ο Πόθος, του Τενεσί Ουίλιαμς στο Εθνικό Θέατρο

Το κορυφαίο έργο του βραβευμένου με Πούλιτζερ Αμερικανού θεατρικού συγγραφέα, Τενεσί Ουίλιαμς, με τίτλο Λεωφορείον ο Πόθος, παρουσιάζεται την Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου στο Εθνικό Θέατρο σε σκηνοθεσία Θανάση Σαράντου. Η ματαίωση, η αποτυχία και ο χρόνος που περνά αδυσώπητα στοιχειώνουν το πολυδιάστατο έργο του Ουίλιαμς, που αντανακλά έναν σκληρό κόσμο ο οποίος αποβάλλει ή καταστρέφει όποιον δεν μπορεί να ενσωματωθεί.
Τετάρτη 8/12 στις 21:00.
Εισιτήρια: 15€ γενική είσοδος, Φοιτητικό/Νεανικό 13€, Ανω των 65 Τετάρτη: 10€ , Πολύτεκνοι 10 € Κάρτα ανεργίας 5€. Προπώληση: ticketservices.gr.
Εθνικό Θέατρο Κτίριο Τσίλλερ Σκηνή «Νίκος Κούρκουλος» Αγ. Κωνσταντίνου 22-24 (Ομόνοια) (είσοδος από οδό Μενάνδρου)

5. Πάρτυ Γενεθλίων, του Χάρολντ Πίντερ στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Το αριστούργημα του Χάρολντ Πίντερ, «Πάρτυ Γενεθλίων» ανεβαίνει την Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου στην Αίθουσα Θεάτρου του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, σε σκηνοθεσία Γιώργου Παλούμπη. Μια παρατημένη πανσιόν. Ένας άντρας που μένει εκεί. Οι ιδιοκτήτες της παρατημένης πανσιόν που φροντίζουν τον άντρα που μένει εκεί. Η κοπέλα που θέλει να πάει μια βόλτα με τον άντρα που μένει εκεί. Οι άντρες που έρχονται να βρουν τον άντρα που μένει εκεί. Ένα πάρτυ γενεθλίων για τον άντρα που μένει εκεί. Ένα πάρτυ γενεθλίων για τον άντρα που -ίσως- και να μην έχει γενέθλια σήμερα.
Τετάρτη 8/12 στις 19:00.
Εισιτήρια: Α’ ζώνη: 20€, 25€, Β’ ζώνη: 15€, 20€. Προπώληση: viva.gr.
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, Ταύρος 17778, 2103418550

6. Η Φάρμα των Ζώων, σε σκηνοθεσία Άρη Μπινιάρη, στο Εθνικό Θέατρο

Η φάρμα των ζώων, του Τζώρτζ Όργουελ στο θέατρο Ρεξ

Το έργο του Τζώρτζ Όργουελ, Η Φάρμα των ζώων, θα ανοίξει τη φετινή θεατρική σεζόν στη Σκηνή «Ελένη Παπαδάκη», σε σκηνοθεσία του Άρη Μπινιάρη. Τα ζώα μιας φάρμας ξεσηκώνονται ενάντια στο σύστημα εξουσίας του ιδιοκτήτη της, του Κυρίου Τζόουνς, και επιβάλλουν μια αυτοδιαχειριστική διοίκηση με επικεφαλής τα γουρούνια, τα πιο έξυπνα ζώα της φάρμας. Πολύ γρήγορα, οι παλιοί καταπιεζόμενοι γίνονται οι νέοι δυνάστες υιοθετώντας όλες τις κατακριτέες μεθόδους του προηγούμενου καθεστώτος. Έτσι, η προεπαναστατική ουτοπία μετατρέπεται σε μια αβίωτη δυστοπία.
Τετάρτη 8/12 στις 21:00.
Εισιτήρια: 15€ γενική είσοδος, 10€ περιορισμένη ορατότητα, Φοιτητικό/Νεανικό 13€, Ανω των 65 Τετάρτη: 10€ , Πολύτεκνοι 10 € Κάρτα ανεργίας 5€. Προπώληση: ticketservices.gr.
Σκηνή Ελένη Παπαδάκη – Ρεξ, Πανεπιστημίου 48, Αθήνα

7. Μάκμπεθ, του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ στο Θέατρο Τέχνης

Το Θέατρο Τέχνης και η ομάδα «Εν τώ άμα» παρουσιάζουν το αριστούργημα του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ «Μάκμπεθ», σε σκηνοθεσία Θανάση Δόβρη. Ο πολεμιστής Μακμπέθ γυρνώντας νικητής μετά από σπουδαίες μάχες στοιχειώνεται από μια προφητεία μαγισσών που τον θέλει να γίνεται Βασιλιάς της Σκωτίας. Επηρεασμένος από τον χρησμό και την αλαζονεία του που τροφοδοτεί η Λαίδη Μακμπέθ, αποφασίζει να σκοτώσει τον Βασιλιά Ντάνκαν και να γίνει αυτός Βασιλιάς στη θέση του. Στην συνέχεια διαπράττει και άλλα εγκλήματα ώστε να μην κινδυνεύσει η βασιλεία του. Η τιμωρία του όμως δεν αργεί να επέλθει.
Τετάρτη 8/12 στις 20:00.
Εισιτήρια: 15 Ευρώ / 10 Ευρώ (μειωμένο) / 8 Ευρώ (άνεργοι). Προπώληση: viva.gr.
Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν – Υπόγειο, Πεσμαζόγλου 5 Αθήνα. Τηλέφωνο ταμείου: 2103228706 (Καθημερινά 10:00-13:00 και 17:00-22:00)

8. Killer Joe, του Tracy Letts στο Θέατρο Εμπορικόν

Ο Γιάννης Στάνκογλου, στην πρώτη σκηνοθετική του απόπειρα, μεταφέρει επί σκηνής, το «Killer Joe» του Tracy Letts στο Θέατρο Εμπορικόν. Ένας καταχρεωμένος νεαρός έμπορος ναρκωτικών ζητά από έναν ντετέκτιβ της αστυνομίας του Τέξας, έναν σύγχρονο καουμπόι του Νότου, που συμπληρώνει το εισόδημά του ως επαγγελματίας εκτελεστής, να σκοτώσει τη μητέρα του ώστε να εισπράξει ο ίδιος, η μικρότερη αδερφή του, ο πατέρας του και η μητριά του την ασφάλεια ζωής. Καθώς δεν έχει να δώσει προκαταβολή για τον φόνο, ο ντετέκτιβ του ζητά ως εγγύηση τη μικρή του αδερφή και εκείνος, με τη σύμφωνη γνώμη του πατέρα του, τη δίνει.
Τετάρτη 8/12 στις 20:00.
Εισιτήρια: 17€ Φοιτητικό, Άνω 65 ετών, ΑμεΑ, ανέργων, 20€ κανονικό. Προπώληση: viva.gr.
Θέατρο Εμπορικόν, Σαρρή 11, Αθήνα 105 54

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟ Καρυοθραύστης, από το St. Petersburg Classical Ballet of Russia στο Christmas Theater12.09.2018

9. Το Μυστήριο της Μαρί Ροζέ, του Έντγκαρ Άλαν Πόε στο θέατρο Δρόμος

Το διήγημα του Έντγκαρ Άλαν Πόε με τίτλο Το Μυστήριο της Μαρί Ροζέ, ανεβαίνει στο θέατρο Δρόμος, σε σκηνοθεσία Εμμανουήλ Γ. Μαύρου. “Το μυστήριο της Μαρί Ροζέ” είναι το μεγαλύτερο, σε έκταση, από τα τρία διηγήματα του Πόε και βασίζεται στην πραγματική δολοφονία της Mary Rogers, υπαλλήλου καπνοπωλείου και εξαιρετικά όμορφης γυναίκας της εποχής, η οποία είχε πολλούς θαυμαστές και επίδοξους εραστές. Το πτώμα της βρέθηκε να επιπλέει στον ποταμό Χάντσον και αρχικά θεωρήθηκε θύμα συμμορίας. Ένας μάρτυρας, όμως, κατέθεσε πως ήταν έγκυος και είχε μόλις υποβληθεί σε έκτρωση που είχε πάει στραβά. Αυτό, σε συνδυασμό με την αυτοκτονία του αρραβωνιαστικού της, θεωρήθηκε και η ανεπίσημη εξήγηση του μυστηρίου, καθώς επίσημα δεν διαλευκάνθηκε ποτέ.
Τετάρτη 8/12 στις 21:15.
Εισιτήρια: Γενική Είσοδος: 14€ Μειωμένο: 11€ (φοιτητικό, ανέργων, πολυτέκνων, ΑμεΑ, 65+). Προπώληση: viva.gr.
Θέατρο Δρόμος, Αγ. Μελετίου 25, Αθήνα Τηλ. 210 8818906

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b