ΣΥΝΤΑΓΗ
Στριφτό τυρόψωμο από την food blogger @faganoula.gr
Λαχταριστό στριφτό τυρόψωμο! Ένα αλμυρό σνακ με μαλακή αφράτη ζύμη και απολαυστική γέμιση τυριού, ιδανικό για κάθε στιγμή της ημέρας.

Monopoli Team
29.11.2021
A
A
Υλικά (για την ζύμη):
Εκτέλεση:
- 1 κιλό αλεύρι γ.ο.χ.
- 1 φακ. ξηρή μαγιά
- 1 1/2 κ.γ. αλάτι
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- 600 ml χλιαρό νερό
- 50 ml ελαιόλαδο
- 100 γρ. βούτυρο λιωμένο
- 300 γρ. τριμμένη φέτα
- 1 αυγό
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- σουσάμι για το πασπάλισμα (προαιρετικά)

- Βάζουμε όλα τα υλικά της ζύμης σε ένα μπολ και ζυμώνουμε. Η ζύμη μας θα είναι μαλακή.
- Την αφήνουμε σκεπασμένη σε ζεστό μέρος για 1 ώρα. Ετοιμάζουμε τη γέμιση ανακατεύοντας την φέτα και το πιπέρι.
- Μόλις η ζύμη είναι έτοιμη τη χωρίζουμε σε 2 μπάλες.
- Ανοίγουμε σε φύλλο (όχι πολύ λεπτό) την κάθε μπάλα και την αλείφουμε με λάδι-βούτυρο. Σκορπίζουμε τη γέμιση και τυλίγουμε σε ρολό φροντίζοντας να κόψουμε το κάθε φύλλο στα 3 ώστε να έχουμε 3 ρολά από κάθε φύλλο (άρα 6 στριφτάρια).
- Τα βάζουμε σε λαδωμένο ταψί και αλείφουμε με όσο λάδι-βούτυρο περίσσεψε και αφήνουμε για μισή ώρα σκεπασμένο το ταψί.
- Αλείφουμε με αυγό και πασπαλίζουμε με σουσάμι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για 40′.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑCupcakes με επικάλυψη κρέμας σοκολάτα από τη food blogger @faganoula.gr12.09.2018
Βρείτε περισσότερες συνταγές της food blogger Μαρίνας Ζαφείρη στην σελίδα της faganoula.gr.
A
A
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βρες καθημερινά στο email σου τα πιο δημοφιλή θέματα του Monopoli.gr και ό,τι καλύτερο συμβαίνει στην πόλη!
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Bella Ciao#24: Η “μάχη” της Αντιγόνης στην κερκίδα…
Πέντε άκρως καλοκαιρινά μπαράκια μάς σερβίρουν τα πιο δροσερά coctails
Family Weekend: 6 προτάσεις δημιουργικής διασκέδασης με τα παιδιά
Home Cinema: Ποιες ταινίες θα δούμε αυτό το ΣΚ στην τηλεόραση
Free City: Αυτό το ΣΚ εχει δωρεάν συναυλίες, θερινό κάτω απ’ τα αστέρια – και όχι μόνο
Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις: Η ατζέντα του Σαββατοκύριακου 12-13 Ιουλίου
Mandrakia Artis 2025: Όσα θα δούμε τον Ιούλιο και τον Αύγουστο στο φεστιβάλ της Μήλου
Merde!: Η μουσική κωμωδία των Κουτλή – Μαγουλιώτη για 2η σεζόν στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
Τα χρόνια: Το βιβλίο της βραβευμένης με Νόμπελ Ανί Ερνό ζωντανεύει στη σκηνή της Πειραιώς 260
Η χορτοφάγος: Η Daria Deflorian ανεβάζει στην Πειραιώς 260 το μυθιστόρημα της Χαν Γκανγκ