MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Κρίστοφερ Γουόκεν: Κατέστρεψε ένα έργο του Banksy για τις ανάγκες μίας τηλεοπτικής σειράς

Η παραγωγή της σειράς επιβεβαίωσε πως το έργο αυτό που κατέστρεψε ο πρωταγωνιστής της, Κρίστοφερ Γουόκεν, ήταν ένας αυθεντικός Banksy και μάλιστα πως ο ίδιος ο καλλιτέχνης χάρηκε με την καταστροφή του!

Ο Κρίστοφερ Γουόκεν κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της σειράς του BBC, The Outlaws. Photo Credits: BBC
Ο Κρίστοφερ Γουόκεν κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της σειράς του BBC, The Outlaws. Photo Credits: BBC
Monopoli Team

Είναι γνωστό πως ο εκκεντρικός καλλιτέχνης Banksy λατρεύει να καταστρέφει τα έργα του αλλά και χιλιάδες κόσμος αγαπά να τα βλέπει να καταστρέφονται. Αυτή τη φορά όμως, αντί για τον ίδιο τον καλλιτέχνη, το έργο του κατέστρεψε ο γνωστός ηθοποιός Κρίστοφερ Γουόκεν.

Ο Γουόκεν έκανε ένα γκράφιτι σε σχήμα αρουραίου, με την υπογραφή του Banksy. Όλα αυτά βέβαια έγιναν για τις ανάγκες των γυρισμάτων του τελευταίου επεισοδίου της σειράς του BBC, The Outlaws, που προβλήθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο την Τετάρτη.

Αυτή, φυσικά, δεν είναι η πρώτη φορά που ο Banksy καταστρέφει το ίδιο του το έργο. Ο καλλιτέχνης έγινε εξάλλου ευρέως γνωστός με τον τεμαχισμό του πίνακα του, Ένα κορίτσι με ένα μπαλόνι, που πραγματοποιήθηκε στον οίκο δημοπρασιών Sotheby’s το 2017, λίγα λεπτά μετά την πώλησή του για 1,4 εκατομμύρια δολάρια. Φέτος, ο καλλιτέχνης επέστρεψε στην δημοσιότητα, όταν το μερικώς τεμαχισμένο έργο του με όνομα Η αγάπη είναι στον κάδο, πουλήθηκε για 25,4 εκατομμύρια δολάρια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ62ο ΦΚΘ: 5 ταινίες για να δείτε online λίγο πριν τη λήξη του Φεστιβάλ12.09.2018

Η καταστροφή του αυθεντικού Banksy
Ο Κρίστοφερ Γουόκεν καταστρέφει έναν αυθεντικό Bansky στην σειρά The Outlaws. Photo Credits: BBC

Ο Κρίστοφερ Γουόκεν καταστρέφει έναν αυθεντικό Banksy στην σειρά The Outlaws. Photo Credits: BBC

Το κωμικό αστυνομικό θρίλερ ακολουθεί μία ομάδα παραβατών που καταδικάστηκαν να κάνουν κοινωφελή εργασία στη γενέτειρα του Banksy, το Μπρίστολ, όπου τα πράγματα περιπλέκονται όταν σκοντάφτουν σε ένα παράνομο σάκο με μετρητά. Καθώς ο Γουόκεν και οι υπόλοιποι παραβάτες συνεχίζουν να πληρώνουν το χρέος τους στην κοινωνία, στο τέλος της σειράς, βλέπουμε τον χαρακτήρα του Γουόκεν να καλύπτει με μπογιά κάποια γκράφιτι σε έναν δημόσιο δρόμο.

«Νταιάν, κοίτα αυτόν τον αρουραίο που βρήκα», λέει στην υπεύθυνη αστυνομικό του όταν βλέπει στον τοίχο μία ζωγραφιά ενός αρουραίου. Όταν την ενημερώνει ότι κοιτάζει έναν αρουραίο γκράφιτι, και μάλιστα απίστευτα καλό, εκείνη μένει ασυγκίνητη, απαντώντας του «Λιγότερες συζητήσεις, περισσότερο βάψιμο». Μετά από αυτό, ο Γουόκεν σηκώνει τους ώμους και αρχίζει να περνάει την μπογιά πάνω από τον αρουραίο, λίγο πριν η οθόνη γίνει μαύρη.

Η εταιρεία παραγωγής της σειράς, Big Talk Productions, δήλωσε πως το έργο ήταν αυθεντικό. «Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι το έργο τέχνης στο τέλος του «The Outlaws» ήταν ένα αυθεντικό Banksy και ότι ο Κρίστοφερ Γουόκεν όντως το έβαψε κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων αυτής της σκηνής, καταστρέφοντάς το τελικά».

Ο Banksy με ενθουσιασμό δέχτηκε να ζωγραφίσει τον μικρό αυτό αρουραίο στο πλατό της σειράς, όταν του ζητήθηκε, και μάλιστα σύμφωνα με την Sun, ο καλλιτέχνης είναι θαυμαστής του Κρίστοφερ Γουόκεν και χάρηκε όταν έμαθε πως η σειρά θα γυριζόταν στην πόλη του.

Προς το παρόν, μόνο οι Βρετανοί θα έχουν το προνόμιο να παρακολουθήσουν τον Γουόκεν να καλύπτει με χρώμα έναν πολύ πρόσφατο Banksy. Το επεισόδιο είναι διαθέσιμο αποκλειστικά στο Ηνωμένο Βασίλειο, στο iPlayer του BBC.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣταν Λι: Οι cameo εμφανίσεις του “θρύλου της Marvel” που άφησαν εποχή12.09.2018

Πηγή

Περισσότερα από Εικαστικά
VIMA_WEB3b