MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
16
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΤΑΙΝΙΕΣ

62ο ΦΚΘ: 5 ταινίες για να δείτε online λίγο πριν τη λήξη του Φεστιβάλ

Το 62ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης έχει φέτος υβριδική μορφή, με ταινίες στις αίθουσες αλλά και online. Σας προτείνουμε 5 ταινίες για να δείτε online, μια ανάσα πριν τη λήξη του.

Ο Άνθρωπος με τις Απαντήσεις του Στέλιου Καμμίτση
Ο Άνθρωπος με τις Απαντήσεις του Στέλιου Καμμίτση
author-image Φωτεινή Νικολίτσα

Το 62ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης πραγματοποιείται μέχρι την Κυριακή 14/11, τόσο στις αίθουσες της συμπρωτεύουσας, όσο και online. Εάν δεν έχετε καταφέρει να παρευρεθείτε στις αίθουσες φέτος, εμείς σας προτείνουμε 5 ταινίες να απολαύσετε online το Σαββατοκύριακο.

Σελήνη, 66 Ερωτήσεις της Ζακλίν Λέντζου

Η Άρτεμις επιστρέφει στην Αθήνα μετά από χρόνια, για να φροντίσει τον άρρωστο πατέρα της. Η σχέση τους δεν υπήρξε ποτέ στενή και η ίδια κουβαλάει τραύματα και μεγάλα ερωτήματα. Μέσα από αυτήν την δύσκολη τριβή τους, όσο διάστημα τον φροντίζει, η σχέση τους θα επαναπροσδιοριστεί. Όταν ανακαλύψει το μεγάλο μυστικό του πατέρα της, όλα θα αλλάξουν για εκείνη. Μια δυνατή ταινία- μονοπάτι για την συγχώρεση με τις εξαιρετικές ερμηνείες της Σοφίας Κόκκαλη και του Λάζαρου Γεωργακόπουλου.

Σιωπηρή Γη της Αγκνιέζκα Κοζίνσκα

Ένα ζευγάρι από την Πολωνία, που μοιάζει απόλυτα ισορροπημένο, νοικιάζει ένα σπίτι στην Ιταλία για να περάσει τις διακοπές του. Όταν ανακαλύπτουν πως η πισίνα έχει χαλάσει, επιμένουν να φτιαχτεί παρά την έλλειψη νερού που επικρατεί στην περιοχή. Κι από εκεί κι έπειτα, η ηρεμία των διακοπών θα κλονιστεί και θα υπάρχει μια μόνιμη παρουσία τρίτων. Είναι άραγε αρκετά δυνατοί για να μην αφήσουν την απόσταση μεταξύ τους να μεγαλώσει; Η συγκεκριμένη ταινία καθρεφτίζει τις ανθρώπινες σχέσεις που άλλο θέλουν να είναι και τελικά καταλήγουν να είναι το αντίθετο από αυτό που ήθελαν…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟι ελληνικές ταινίες που θα δούμε στο 62ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης12.09.2018

Ο Άνθρωπος με τις Απαντήσεις του Στέλιου Καμμίτση

Ο Βίκτωρας, πρώην πρωταθλητής καταδύσεων, χάνει από τη ζωή την γιαγιά του κι αποφασίζει να φύγει για την Ιταλία. Στο ταξίδι με το πλοίο, γνωρίζει έναν Γερμανό, τον Ματίας κι αρχίζουν μαζί ένα ταξίδι προς την Βαυαρία. Μέσα από ένα παιχνίδι ερωταπαντήσεων , θα φτάσουν σιγά σιγά στις απαντήσεις που ψάχνουν και κυρίως στον λόγο αυτού του ταξιδιού, ξεχωριστό για τον καθένα.

Η Μέρα Σήμερα του Μάξενς Σταματιάδη

Μια 88χρονη χήρα, η Σουζάν, ζει στο έτος 2024 βουτηγμένη στην τεχνολογία. Μη έχοντας πια την συντροφιά του άντρα της, καταφεύγει σε διάφορες εφαρμογές για να περάσει την ώρα της. Ώσπου, μια μέρα πέφτει πάνω σε μια εφαρμογή που λέγεται ​«The Day Today» και η οποία μπορεί να της επαναφέρει τον άντρα της στη ζωή. Όταν εκείνος επιστρέφει, δεν θα είναι πια ο ίδιος. Sci-fi μεν, ιδιαίτερα ανθρώπινη δε! Θυμίζει κάτι από Black Mirror και από μια δυστοπική εποχή που πολλοί φαντάζονται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟ βραβευμένος στις Κάννες Μανώλης Μαυρής σκηνοθετεί τα σποτ του 62ου ΦΚΘ12.09.2018

Ο Άλλος Τομ των Ροντρίγκο Πλα και Λάουρα Σαντούλο

Ο μικρός Τομ έχει διαγνωστεί με Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής/Υπερκινητικότητας και πρέπει να παίρνει μια ψυχιατρική αγωγή. Όταν η μητέρα του παρατηρεί ένα περίεργο περιστατικό, αποφασίζει να του σταματήσει την αγωγή, φοβούμενη για τυχόν παρενέργειες. Έρχεται, έτσι, αντιμέτωπη με τις Κοινωνικές Υπηρεσίες που απειλούν πως θα της πάρουν την κηδεμονία. Μια ταινία για τη μητρότητα αλλά και την κοινωνική αντιμετώπιση απέναντι σε ψυχικές/ψυχιατρικές νόσους.

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b