MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
05
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Σταν Λι: Οι cameo εμφανίσεις του “θρύλου της Marvel” που άφησαν εποχή

Πριν από 3 χρόνια έφυγε από την ζωή ο Σταν Λι, ο θρυλικός δημιουργός της Marvel, που μάς χάρισε μερικές από τις πιο επικές στιγμές σχεδόν σε κάθε ταινία των ηρώων του.

Σταν Λι
Σταν Λι
author-image Ειρήνη Μωραϊτη

Στις 12 Νοεμβρίου του 2018, έφυγε από την ζωή ο συγγραφέας Σταν Λι, γνωστός ως ο «πατέρας» των πιο σπουδαίων υπερηρώων κόμικς, όπως ο Spider-Man, οι X-Men, ο Thor, ο Iron Man και ο Black Panther.

Σε όλους τους φανς της Marvel, ο Σταν Λι, πέρα από την δημιουργία των πιο συναρπαστικών κόμικς, ήταν γνωστός και για τις σύντομες εμφανίσεις που επέλεγε να κάνει, στις ταινίες με πρωταγωνιστές τους αγαπημένους του υπερήρωες. Ο θάνατος του ανθρώπου που διαμόρφωσε τα κόμικς έτσι όπως τα ξέρουμε σήμερα, συγκλόνισε το κινηματογραφικό σύμπαν της Marvel και φυσικά στεναχώρησε τους φανς.

Μάλιστα στην πρώτη ταινία μετά από την είδηση του θανάτου του, που ήταν το Captain Marvel, οι τίτλοι αρχής ήταν απόλυτα αφιερωμένοι στον αγαπημένο όλων Σταν Λι, δημιουργώντας έτσι το καλύτερο κλείσιμο που θα μπορούσε να έχει η σπουδαία καριέρα του ανθρώπου που αγάπησε και επηρέασε τα κόμικς όσο κανένας άλλος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑWalt Disney: Η λιγότερο γνωστή πλευρά του κορυφαίου παραμυθά του 20ού αιώνα12.09.2018

Με συνολικά 60 cameο, ο Σταν Λι εμφανιζόταν σε κάθε ταινία της Marvel από το 2000, άλλες φορές αθόρυβα και άλλες φορές με έναν πιο ενεργό και σίγουρα αστείο ρόλο. Δεν είναι περίεργο εξάλλου που οι φανς του Κινηματογραφικού Σύμπαντος της Marvel πάντα περίμεναν καρτερικά για δύο πράγματα στις ταινίες. Τα cameo του Σταν Λι και τις post credits σκηνές.

Το πρώτο και το τελευταίο του cameo
Ο Σταν Λι στο cameo για την ταινία X-Men του 2000. Photo Credits: Marvel/20th Century

Ο Σταν Λι στο cameo για την ταινία X-Men του 2000. Photo Credits: Marvel/20th Century

Η πρώτη του εμφάνιση στην κινηματογραφική οθόνη που κέντρισε τα βλέμματα των φανς και έδωσε την αρχή στο μοτίβο που είχε επιλέξει να καθιερώσει ο θρυλικός συγγραφέας κόμικς ήταν το 2000, στην πρώτη ταινία X-Men. Ο Σταν Λι δεν έχει καθόλου λόγια, υποδύεται απλά έναν άνδρα που περιμένει να πάρει το φαγητό του από μία καντίνα, όταν από το νερό βγαίνει ο φανταστικός χαρακτήρας Ρόμπερτ Κέλι.

Μετά τον θάνατό του, το 2018, οι φανς έπρεπε να συμφιλιωθούν με την ιδέα πως δεν θα ξανά έβλεπαν τον Σταν Λι στις επόμενες ταινίες της Marvel. Ο ξεχωριστός αυτός «υπερήρωας» όμως, είχε ήδη γυρίσει το cameo του για την ταινία Avengers: Endgame, η οποία ήταν και η τελευταία που τον είδαμε, με τους θεατές να ζητωκραυγάζουν στους περισσότερους κινηματογράφους παγκοσμίως, όταν είδαν για τελευταία φορά τον «μπαμπά» των αγαπημένων τους υπερηρώων της Marvel.

Έξι είναι όμως οι καλύτερες εμφανίσεις του, που ξεχωρίζουν για τις έξυπνες ατάκες, το χιούμορ και φυσικά την ερμηνεία του Σταν Λι.

Iron Man (2008)

Η ταινία αυτή αποτέλεσε την αρχή για να καθιερωθούν και να αγαπηθούν από το κοινό τα αγαπημένα cameo του Σταν Λι. Ο Σταν βρίσκεται σε μια εκδήλωση υψηλού κύρους, ντυμένος σαν τον ιδιοκτήτη του Playboy, Χιου Χέφνερ. Όταν ο Τόνι Σταρκ (aka Iron Man) καταφθάνει στην εκδήλωση τον χαιρετάει, περνώντας τον για τον Χιου, με τον Σταν Λι να γυρνάει έκπληκτος. Η κατά τα άλλα απλή σκηνή χαρίζει γέλιο στους θεατές, κάνοντας την μία από τις καλύτερες εμφανίσεις του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑVenom 2-Eternals-Spiderman: Όσα πρέπει να ξέρετε για τις νέες ταινίες Marvel που έρχονται μέσα στο 202112.09.2018

Avengers (2012)

Στην πρώτη ταινία των Avengers, ο Σταν Λι κάνει την εμφάνισή του παίζοντας σκάκι, ενώ μία δημοσιογράφος του ζητά να πει την γνώμη του για τους υπερήρωες που εθεάθησαν στην Νέα Υόρκη. Ο ίδιος, φανερά εκνευρισμένος της απαντά “Υπερήρωες στην Νέα Υόρκη; Ναι, καλά.” και συνεχίζει την παρτίδα σκάκι του!

Ο Σταν Λι στην πρώτη ταινία Avengers (2012). Photo Credits: Marvel/Disney

Ο Σταν Λι στην πρώτη ταινία Avengers (2012). Photo Credits: Marvel/Disney

Ant-Man (2015)

Όταν ο Λουίς (Μάικλ Πένια) εξηγεί στην πρώτη ταινία Ant-Man στον Σκοτ Λανγκ (Πολ Ραντ) το σχέδιο του για να μπουν στην τελετή αποκάλυψης της στολής Yellowjacket, η σκηνή είναι ήδη αστεία. Η εμφάνιση όμως του Σταν Λι ως μπάρμαν, το σπικάζ του οποίου το κάνει ο Λουίς, είναι ακόμα πιο ξεκαρδιστική.

Captain America: Civil War (2016)

Η εμφάνιση του Σταν Λι στο Captain America: Civil War είναι ομολογουμένως η καλύτερη και πιο αστεία του στιγμή. Ενώ η ίδια η ταινία κινείται σε ένα αρκετά βαρύ κλίμα, με τον Captain America και τον Iron Man να μάχονται μεταξύ τους, ο αγαπητός συγγραφέας κόμικς κάνει την εμφάνισή του για να επαναφέρει το θετικό κλίμα με το χιούμορ του.

Και αυτό το καταφέρνει αλλάζοντας μία απλή λέξη. Εσείς τον Τόνι Στανκ τον ξέρατε ή μόνο ο Σταν Λι κατάφερε να του παραδώσει ένα δέμα προς το τέλος της ταινίας;

Guardians Of The Galaxy Vol. 2 (2017)

Όταν μιλάμε για τις καλύτερες εμφανίσεις που έχει κάνει ο Σταν Λι στις ταινίες της Marvel, η διαγαλαξιακή του εμφάνιση στο Guardians Of The Galaxy Vol. 2 είναι σίγουρα στην κορυφή αυτής της λίστας. Ο πολυαγαπημένος συγγραφέας κόμικς, εμφανίζεται ως ένας αστροναύτης που έχει ξεμείνει στο διάστημα και λέει ιστορίες στην ομάδα των Παρατηρητών, ευελπιστώντας να τον γυρίσουν πίσω στην γη. Ακόμα, το cameo αυτό για πολλούς αποδεικνύει πως οι ρόλοι του στις εμφανίσεις αυτές έχουν μία σύνδεση.

Spider-Man: Μέσα στο αραχνο-σύμπαν (2018)

Ακόμα και στο Spider-Man: Μέσα στο αραχνο-σύμπαν, την μεταφορά του Spider-Man και στον κόσμο των ταινιών κινούμενων σχεδίων , ο Σταν Λι κάνει την εμφάνισή του. Υποδύεται τον ιδιοκτήτη ενός καταστήματος κοστουμιών, το οποίο επισκέπτεται ο πρωταγωνιστής Μάιλς Μοράλες για να αγοράσει μια στολή Spider-Man. Ο Μάιλς ρωτάει τι μπορεί να κάνει αν τελικά το κουστούμι δεν του κάνει, με τον Λι να του απαντάει πως η στολή «Πάντα χωράει, στο τέλος».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΆνοιξε η αυλαία του 62ου ΦΚΘ: Επιστροφή στις αίθουσες με αισιοδοξία12.09.2018

Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b