MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Εκδηλώσεις, ταινίες, εκθέσεις: 11 προτάσεις για την Τρίτη 9 Νοεμβρίου

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε μερικές από τις πιο αξιόλογες εκδηλώσεις που αφορούν τα εικαστικά και τον κινηματογράφο και μπορείτε να παρακολουθήσετε την Τρίτη 9 Νοεμβρίου.

Εκδηλώσεις
Online Θέατρο: Μάρθα – Μια ιστορία από το Μεσολόγγι: Το μουσικoποιητικό έργο του Νίκου Ξυδάκη έρχεται στη GNO TV
Monopoli Team

1. 62ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

«Ο Θίασος» του Θεόδωρου Αγγελόπουλου

Το 62ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης επιστρέφει στο σπίτι του, τις κινηματογραφικές αίθουσες, από την Πέμπτη 4 έως την Κυριακή 14 Νοεμβρίου. Στο 62ο ΦΚΘ, θα προβληθούν 197 ταινίες στην ιστορική έδρα του θεσμού, στις αίθουσες Ολύμπιον και Παύλος Ζάννας, στις αίθουσες του Λιμανιού, Φρίντα Λιάππα, Τώνια Μαρκετάκη, Τζον Κασσαβέτης, Σταύρος Τορνές, καθώς και στον κινηματογράφο Μακεδονικόν. Παράλληλα, παρακολουθούμε 144 ταινίες και διαδικτυακά, μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας του Φεστιβάλ online.filmfestival.gr.
4-14 Νοεμβρίου 
Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ εδώ
Περισσότερες πληροφορίες εδώ

2. Ελληνοαμερικανική Ένωση: Κινηματογραφικές προβολές αφιερωμένες σε γυναίκες δημιουργούς

«Benidorm» (2017), της Claudia Costafreda

To Ινστιτούτο Θερβάντες της Αθήνας, η Ελληνοαμερικανική Ένωση και το Hellenic American College (HAEC) παρουσιάζουν τον κύκλο προβολών ισπανικών ταινιών «Επικράτεια Γυναικών: Σύγχρονες Γυναίκες Δημιουργοί». Οι προβολές πραγματοποιούνται κάθε Τρίτη στις 2, 9, 16 και 23 Νοεμβρίου και παρουσιάζουν μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες κινηματογραφικές προτάσεις που έγιναν από γυναίκες σκηνοθέτιδες τα τελευταία χρόνια. Οι επιλογές του προγράμματος του Κύκλου συντελούν στην ανάδειξη μιας φρέσκιας και θηλυκής προσέγγισης στην παραγωγή και κατανόηση του κινηματογράφου. Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ.
Τρίτη 9/11, 18:30 και 18:45
Είσοδος Eίσοδος ελεύθερη με επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης
Θέατρο Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (2ος όροφος), Μασσαλίας 22, Αθήνα. Πληροφορίες: Διεύθυνση Πολιτιστικών (210 3680052), [email protected]www.hau.gr

3. Italy On Stage: Διαδικτυακό Φεστιβάλ Σύγχρονου Ιταλικού Πολιτισμού Εκδηλώσεις, ταινίες, εκθέσεις: 14 προτάσεις για τo Σάββατο 6 Νοεμβρίου

Η Πρεσβεία της Ιταλίας στην Ελλάδα και το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο της Αθήνας, προσκαλούν τους σινεφίλ, φιλότεχνους και θιασώτες της ιταλικής κουλτούρας και γαστρονομίας που ζουν στην Ελλάδα, στο Διαδικτυακό Φεστιβάλ Σύγχρονου Ιταλικού Πολιτισμού ItalyOnStage -ένα πλούσιο πρόγραμμα με online προβολές που πραγματοποιείται από το Νοέμβριο του 2021 έως τον Ιανουάριο του 2022. Πρόκειται για μια μεγάλη γιορτή της ιταλικής τέχνης που περιλαμβάνει 93 ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους μυθοπλασίας και ντοκιμαντέρ αλλά και επεισόδια επιλεγμένων τηλεοπτικών ή διαδικτυακών σειρών ποικίλης διάρκειας.
5 Νοεμβρίου – 16 Ιανουαρίου
Δωρεάν | Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ
Για παρακολούθηση εδώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟ Μπραμ Στόκερ και ο θρύλος του κόμη Δράκουλα που άφησε ιστορία στο σινεμά12.09.2018

4. «Κυματισμοί»: Ατομική έκθεση του Νίκου Σιαλακά στην Art Appel Gallery

Η Art Appel Gallery εγκαινιάζει την Τρίτη 9 Νοεμβρίου την ατομική έκθεση του Νίκου Σιαλακά με τίτλο «Κυματισμοί». Η Ράνια Καπελιάρη γράφει στο κείμενο της έκθεσης: «Στην δεύτερη ατομική του έκθεση ο Νίκος Σιαλακάς μας οδηγεί με αποφασιστικότητα στα δωμάτια του εσωτερικού του κόσμου αλλά μέσα από διαδρόμους μιας εικαστικής απόλαυσης.(…) Στο πανηγύρι των χρωμάτων κυριαρχεί παρόλα αυτά μια «βυζαντινή» γαιώδης παλέτα, που σηματοδοτεί σαν «ελληνικό» τον εξπρεσιονισμό του, σε αντίθεση με τα πολύχρωμα, φανταχτερά εξπρεσιονιστικά έργα των Ευρωπαϊκών ή Αμερικάνικων σχολών».
Εγκαίνια: Τρίτη 9 Νοεμβρίου | 18:00 – 23:00

Διάρκεια Έκθεσης: 9 Νοεμβρίου – 4 Δεκεμβρίου 2021
Ώρες λειτουργίας: Τρίτη έως Παρασκευή 15:00 – 20:00 και Σάββατο 11:00 – 15:00
Είσοδος ελεύθερη
Art Appel Gallery, Νεοφύτου Βάμβα 5 106 74 Αθήνα | Τηλ: 211 11 540 30 | E: [email protected]

5. Art Athina Virtual 2021

H Art Athina επιστρέφει διαδικτυακά μέσω της online πλατφόρμας της. Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να περιηγηθούν δωρεάν στις 58 γκαλερί και project spaces, να συναντήσουν τους καλλιτέχνες και το έργο τους, 24 ώρες το 24ωρο έως τα τέλη Νοεμβρίου. Το Art Athina Virtual 2021 θα συνοδεύεται από ένα παράλληλο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με Live Talks & Art Athina Podcast, στο φουαγιέ του Θεάτρου Παλλάς, καθώς και άλλες δράσεις.
Διαθέσιμη δωρεάν έως 30/11

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις εκδηλώσεις και το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ

6. Τhessaloniki Photobiennale 2021: Η τέχνη της φωτογραφίας ξανά στο επίκεντρο μέσα από 19 εκθέσεις
Εκδηλώσεις

«Society doesn’t fit me but my little black dress does»

Η Thessaloniki PhotoBiennale 2021 υποδέχεται το κοινό έως τις 20 Φεβρουαρίου 2022 μ’ ένα πρόγραμμα 19 εκθέσεων ελληνικής και διεθνούς φωτογραφίας, με τη συμμετοχή 94 καλλιτεχνών από 18 χώρες, σε 13 χώρους στη Θεσσαλονίκη, βάζοντας ξανά τη φωτογραφία στο επίκεντρο, προτείνοντας ταξίδια, προκαλώντας αναρωτήσεις και προβληματισμούς, με… ήχους και πολλές εικόνες.
Διάρκεια εκθέσεων έως 20/2/2022
Για αναλυτικό πρόγραμμα δείτε εδώ.
Περισσότερες πληροφορίες: https://www.photobiennale-greece.gr/

7. Έκλειψη: Η 7η Μπιενάλε «ζωντανεύει» το ιστορικό κέντρο της Αθήνας
Εκδηλώσεις

Zuzanna Czebatul, Their New Power (Head), 2020. Πολυαιθυλένιο, ακρυλικό και άμμος, 150 x 240 x 170 εκ. Άποψη από την έκθεση “The Singing Dunes of Zuzanna Czebatul”, CAC-La synagogue de Delme, 2020. Φωτογραφία: O.H. Dancy. Παραχώρηση της καλλιτέχνιδας.

Έπειτα από αναβολή ενός έτους, λόγω της κρίσης που προκάλεσε η πανδημία, η Μπιενάλε της Αθήνας ετοιμάζεται να παρουσιάσει την 7η έκδοσή της, με τίτλο «Eclipse», ζωντανεύοντας τρία ιστορικά εγκαταλειμμένα κτίρια στο κέντρο της πόλης. Aφηγήσεις από σύγχρονες μαύρες, κουήρ, μελλοντολογικές και ριζοσπαστικές φωνές συνδιαλέγονται με πρακτικές τελετουργίας, κατασκευής κόσμων και αλληλοσυνδέσεων. H «Eclipse» παρουσιάζει ένα διατοπικό κεφάλαιο σύγχρονης σκέψης που προασπίζει την επαναδιερεύνηση των ταυτοτήτων και τον μετασχηματισμό της ιστορίας.
24 Σεπτεμβρίου – 28 Νοεμβρίου
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις εκδηλώσεις και αναλυτικό πρόγραμμα δείτε στο https://eclipse.athensbiennale.org/.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑStatus Update: Δήμητρα Δερμιτζάκη, σκηνοθέτις12.09.2018

8. Online Θέατρο: Μάρθα – Μια ιστορία από το Μεσολόγγι: Το μουσικoποιητικό έργο του Νίκου Ξυδάκη έρχεται στη GNO TV Εκδηλώσεις

Το νέο μουσικoποιητικό έργο «Μάρθα: Μια ιστορία από το Μεσολόγγι» του Νίκου Ξυδάκη σε λιμπρέτο του Διονύση Καψάλη κάνει πρεμιέρα στην GNO TV, στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821. Η μορφή της Μάρθας, της μάνας που «έπαψε να ζηλεύει το πουλάκι που βρήκε ένα μικρό σπόρο και τραγούδησε» από τα σχεδιάσματα του Διονύσιου Σολωμού για τους Ελεύθερους πολιορκημένους, βρίσκεται στο κέντρο αυτής της μουσικοποιητικής σύνθεσης που επιχειρεί να αποδώσει ένα από τα κορυφαία επεισόδια της Ελληνικής Επανάστασης, την πολιορκία και έξοδο του Μεσολογγίου την άνοιξη του 1826 – ιδωμένη, αυτή τη φορά, από τη γυναικεία σκοπιά.
Διαθέσιμη 9 Νοεμβρίου έως 31 Δεκεμβρίου
Εισιτήριο: 5€ | Προπώληση: ticketservices.gr και στα ταμεία της ΕΛΣ (2130885700, καθημερινά 09.00-21.00). 
Παρακολουθήστε την παράσταση εδώ

9. Public: Ο Φίλιππος Πλιάτσικας μιλά για το βιβλίο του «Ο υπασπιστής του αυτοκράτορα» Εκδηλώσεις

Την Τρίτη 9/11 στις 20:30, ο Φίλιππος Πλιάτσικας θα είναι στο Public Café Συντάγματος για να παρουσιάσει το πρώτο του βιβλίο «Ο υπασπιστής του αυτοκράτορα», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός. Για το βιβλίο θα μιλήσει η ποιήτρια Άννα Αφεντουλίδου. Θα συμμετάσχουν σε ένα μικρό απόσπασμα της παράστασης «Μουσική για ένα βιβλίο» η ηθοποιός Ιωάννα Παπακωνσταντίνου και ο κιθαρίστας Χάρης Μιχαηλίδης. Η εκδήλωση θα μεταδοθεί και live μέσα από τις σελίδες του Public στο Facebook και στο YouTube.
Τρίτη 9/11, 20:30
Είσοδος Ελεύθερη με σειρά προτεραιότητας.
Public Café Συντάγματος, Καραγιώργη Σερβίας 1, Πλ. Συντάγματος (5ος όροφος), Αθήνα. | https://www.public.gr/cat/corporate/public-cafe/

10. Athens Bar Show 2021 στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων Εκδηλώσεις

Το Athens Bar Show 2021 θα πραγματοποιηθεί και φέτος στον ιστορικό χώρο της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων (Πειραιώς 100), στις 9 και 10 Νοεμβρίου. Στη φετινή διοργάνωση θα έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε τους πιο καταξιωμένους  Έλληνες bartenders, να εμπνευστείτε από τους διασημότερους cocktail guru της παγκόσμιας bar σκηνής αλλά και να ενημερωθείτε για όλες τις τάσεις και τα νέα της αγοράς. Δοκιμάστε περισσότερα από 1000 προϊόντα, βρείτε λύσεις για το δικό σας μπαρ, παρακολουθήστε σεμινάρια και ομιλίες από διακεκριμένους επαγγελματίες και πάρτε ιδέες για ό,τι συμβαίνει τώρα στα καλύτερα bars του κόσμου.
Τρίτη 9/11 και Τετάρτη 10/11 | 11:00 – 19:00
Κόστος εισιτηρίου: 20 ευρώ ( https://www.athensbarshow.gr/gr/el/tickets/ )
Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Πειραιώς 100, Γκάζι.

11. 13ο Φεστιβάλ «Λογοτεχνία Εν Αθήναις»

Η μαγεία των γραμμάτων έρχεται με το 13ο Φεστιβάλ «Λογοτεχνία Εν Αθήναις». Εξέχοντες συγγραφείς, κριτικοί λογοτεχνίας και δημοσιογράφοι από την Ελλάδα, τη Λατινική Αμερική, την Ισπανία και την Πορτογαλία θα δώσουν ραντεβού στο ΛΕΑ για να προσεγγίσουν, να αξιολογήσουν και να ορίσουν ζωτικά ζητήματα σχετικά με τον πολιτισμό, και ειδικά με τη λογοτεχνία και τον ρόλο της στα νέα δεδομένα και στον τρόπο ζωής που φαίνεται να αλλάζει. Τρίτη 9/11, 19:00: Παρουσίαση βιβλίου. «Ταξί» του Κάρλος Θανόν. Μπορείτε να παρακολουθήσετε την εκδήλωση ζωντανά στο YouTube  ή  Facebook. 
11 Οκτωβρίου έως 18 Νοεμβρίου
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις εκδηλώσεις και το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜουσείο Τέχνης Βαλτιμόρης: Εγκαινιάστηκαν οι τουαλέτες προς τιμήν του Τζον Γουότερς και είναι κοινές για όλα τα φύλα12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b