MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
20
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Ντιν Στόκγουελ: Έφυγε από τη ζωή ο βετεράνος ηθοποιός

Σε ηλικία 85 χρονών έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός, που είχε πρωταγωνιστήσει στο Quantum Leap, συμμετέχοντας με επιτυχία στις ταινίες του Ντέιβιντ Λιντς “Dune” και “Μπλε Βελούδο” και σε πολλές άλλες ταινίες.

Monopoli Team

Ο Αμερικανός ηθοποιός Ντιν Στόκγουελ έφυγε από τη ζωή την Κυριακή, σε ηλικία 85 χρονών.

Με μια καριέρα που διήρκεσε πάνω από 70 χρόνια, ο Ντιν Στόκγουελ έγινε περισσότερο διάσημος για τον πρωταγωνιστικό ρόλο του στη sci-fi σειρά “Κυνηγητό μέσα στο χρόνο” (Quantum Leap), αλλά και στις ταινίες του Ντέιβιντ Λιντς “Dune” και “Μπλε Βελούδο”.

Γεννημένος ως Ρόμπερτ Ντιν Στόκγουελ τον Μάρτιο του 1936, ο ηθοποιός ξεκίνησε την καριέρα του, όταν ήταν ακόμα παιδί. Η πρώτη του γνωστή συμμετοχή στον κινηματογράφο ήταν στην ταινία “Η κοιλάς των αποφάσεων” (The Valley of Decision) το 1945, αλλά και το μιούζικαλ “Βίρα τις άγκυρες” (Anchors Aweigh) την ίδια χρονιά.

Ο μεγαλύτερος ρόλος του όμως ήταν σίγουρα εκείνος του Ναύαρχου “Al” Calavicci στη σειρά “Κυνηγητό μέσα στο χρόνο” (Quantum Leap), που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού για περίπου τέσσερα χρόνια, από το 1989 μέχρι το 1993.

Για τον ρόλο του κέρδισε πολλές υποψηφιότητες στα βραβεία Emmy, αλλά και στις Χρυσές Σφαίρες, κερδίζοντας μία Χρυσή Σφαίρα το 199 για την “καλύτερη ερμηνεία από ηθοποιό σε Β’ ρόλο σε τηλεοπτική σειρά”. Ο Στόκγουελ έλαβε και ένα αστέρι στο Walk of Fame του Χόλιγουντ το 1992.

Στον κινηματογράφο οι διακρίσεις ήταν επίσης σημαντικές. Το 1988 ήταν υποψήφιος για Όσκαρ Β’ Ανδρικού Ρόλου για την ταινία “Η γυναίκα του γκάγκστερ” (Married to the Mob). Πριν από αυτό είχε  ονομαστεί δύο φορές Καλύτερος Ηθοποιός στο Φεστιβάλ των Καννών το 1959 και το 1962.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ Kim Cattrall επιστρέφει στην τηλεόραση12.09.2018

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b