MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
24
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 10 παραστάσεις την Τρίτη 2 Νοεμβρίου

Συγκεντρώνουμε τις πιο αξιόλογες προτάσεις για θεατρικές παραστάσεις που μπορείτε να απολαύσετε σε διάφορα θέατρα της Αθήνας, σήμερα, Τρίτη 2 Νοεμβρίου.

«Calvero» του Γιάννη Παναγόπουλου, στο Red Jasper Cabaret Theatre
Monopoli Team

1.«Οι Ναυαγοί» της Ηρώς Μπέζου στο Θέατρο Τέχνης

Το πρώτο θεατρικό έργο της Ηρώς Μπέζου «Οι Ναυαγοί» ανεβαίνει την Τρίτη 2 Νοεμβρίου στο Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης, σε σκηνοθεσία της ίδιας και του Γιάννη Παπαδόπουλου. Ένας νεαρός δημοσιογράφος επισκέπτεται το απομονωμένο σπίτι ενός καταξιωμένου συγγραφέα με σκοπό να του πάρει συνέντευξη. Σύντομα οι δύο άνδρες αντιλαμβάνονται ότι έχουν ασκήσει καθοριστική επίδραση ο ένας στην ζωή του άλλου. Στο σπίτι όμως δεν είναι μόνοι. Μαζί με τον οικοδεσπότη ζει και η ανήλικη κόρη του. Ο έρωτας ανάμεσα στον νέο και το κορίτσι γεννήθηκε πολύ πριν γνωριστούν και οι τρεις ήρωες θα βρεθούν σε ένα χρωματιστό λούνα παρκ με τις ίδιες τους τις λέξεις για παιχνίδια.
Τρίτη 2/11 στις 21:00.
Εισιτήρια: Κανονικό: 15 ευρώ , Μειωμένο:10 ευρώ. Προπώληση: viva.gr .
Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν-Υπόγειο Πεσμαζόγλου 5, Τηλ. 210.3228706- 210.3222760

2.«Παίχτες» του Νικολάϊ Γκόγκολ στο θέατρο Κιβωτός

Το θέατρο της Κιβωτού ανεβάζει τους «Παίχτες» του Νικολάϊ Γκόγκολ σε σκηνοθεσία Γιώργου Κουτλή. Ζωντανή μουσική, αφηνιασμένοι ρυθμοί και σκοτεινό χιούμορ σε μια παράσταση – οφθαλμαπάτη, μια φαρσοκωμωδία καταστάσεων, για την τέχνη της εξαπάτησης. Η αδρεναλίνη της κομπίνας, η μαεστρία και η αρρώστια του τζόγου, η κάψα να εξαπατήσεις τους πάντες, αλλά να μην εξαπατηθείς εσύ ο ίδιος και η εμμονή του ανθρώπου για την επικράτηση απέναντι στον οποιονδήποτε «δίπλα», κυριεύουν την πένα του Νικολάι Βασίλιεβιτς Γκόγκολ κάπου στο 1836, για να γράψει μια δαιμονισμένη μυστήρια κωμωδία, που ακούει στο όνομα «Οι παίχτες».
Τρίτη 2/11 στις 21:00.
Εισιτήρια: Κανονικό 17 ευρώ, Μειωμένο 15 ευρώ. Προπώληση: viva.gr .
Θέατρο Κιβωτός, Πειραιώς 115, Αθήνα 118 54. Τηλέφωνο: 21 0342 7426

3.«Η Ποντικοπαγίδα» της Αγκάθα Κρίστι στον Νέο Ακάδημο

Το θρυλικό έργο μυστηρίου της Αγκάθα Κρίστι, «Η Ποντικοπαγίδα», ανεβαίνει για 2η χρονιά στον Νέο Ακάδημο, με μια μεγάλη παραγωγή με 8 σημαντικούς πρωταγωνιστές του θεάτρου. Η υπόθεση του έργου εκτυλίσσεται σε μια απομονωμένη πανσιόν μιας επαρχίας, την ώρα που το χιόνι πέφτει πυκνό. Οκτώ ήρωες, που όλοι τους κρύβουν ένα μυστικό, βρίσκονται αντιμέτωποι με σκληρές αλήθειες και επικίνδυνα ψέματα. Ο φόβος τους κυκλώνει και ένας δολοφόνος βρίσκεται ανάμεσά τους.
Τρίτη 2/11 στις 20:00.
Εισιτήρια: Γενική Είσοδος 15€. Προπώληση: viva.gr .
Θέατρο Νέος Ακάδημος, Ακαδημίας & Ιπποκράτους 17, Μετρό Πανεπιστήμιο

4. «Cavewoman», της Έμμα Πίρσον με την Κατερίνα Ζαρίφη στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο

Ο ξεκαρδιστικός μονόλογος, «Cavewoman», της Έμμα Πίρσον με την Κατερίνα Ζαρίφη, παίζει την Τρίτη 2 Νοεμβρίου στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο. Δέκα χρόνια γάμου, δύο παιδιά, δουλειά, νοικοκυριό, ένα σκυλί, το σώμα της που αλλάζει, το σώμα του που αλλάζει, οι διαρκώς αποτυχημένες δίαιτες, το σεξ στον έγγαμο βίο. Αυτά κι άλλα πολλά από τα μεγάλα-μικρά προβλήματα μιας συνηθισμένης καθημερινότητας έρχεται να μας εξομολογηθεί η ηρωίδα του έργου και να καταθέσει επί σκηνής τη δική της σαρωτική εκδοχή για τη θεότρελη και ταυτόχρονα αδιάκοπη εις τους αιώνες πάλη των δυο φύλων στην οποία όμως ταυτόχρονα εμπεριέχεται το μεγαλείο της αγάπης.
Τρίτη 2/11 στις 20:00.
Εισιτήρια: Κρατήσεις: 210 9315600 – 210 9316101-4 210 5232097. Προπώληση: viva.gr .
Γυάλινο Μουσικό Θέατρο, Λεωφόρος Συγγρού 143, Νέα Σμύρνη | Τηλ: 210 9315600

5. «Ιστορία ενός σκύλου που τον έλεγαν πιστό» το θέατρο Άλφα – Ληναίος-Φωτίου σε σκηνοθεσία Κώστα Γάκη

O Kώστας Γάκης σκηνοθετεί και διασκευάζει για το θέατρο το αριστούργημα του Λούις Σεπούλβεδα «Ιστορία ενός σκύλου που τον έλεγαν πιστό», παρουσιάζοντας το στο Θέατρο Άλφα-Ληναίος-Φωτίου. Ένα θεατρικό έργο που η καρδιά του χτυπάει δυνατά για τα αρχαία δάση του πλανήτη και για τις φυλές που ζουν ακόμα σε αυτά, σε αρμονία με τη Μάνα Γη κι όσα απλόχερα μας δίνει, όσο και να τη κακομεταχειριζόμαστε. Ένα έργο – φόρος τιμής στον αδικοχαμένο στη μάχη με τον κορωνοϊό αγωνιστή συγγραφέα Λούις Σεπούλβεδα και σε κάθε αγωνιζόμενο άνθρωπο.
Τρίτη 2/11 στις 21:00.
Εισιτήρια: 10 ευρώ. Προπώληση: viva.gr .
Θέατρο Άλφα, 28ης Οκτωβρίου 37, Αθήνα 104 32, Τηλέφωνο: 210-5201828

6.«Ονόριο, τα ανομήματα ενός εγκληματία» του Στέφανου Παπατρέχα στο Θέατρο Βαφείο – Λάκης Καραλής

Η θεατρική παράσταση «Ονόριο, τα ανομήματα ενός εγκληματία», το νέο έργο του Στέφανου Παπατρέχα παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία του ίδιου και του Λάζαρου Βαρτάνη στο Θέατρο Βαφείο – Λάκης Καραλής. Μια σκοτεινή μεσαιωνική ιστορία γεμάτη αγωνία, μυστήριο και ανατροπές. Μια παράσταση που κινείται ανάμεσα στη θεατρική μαγεία και τον σκληρό ρεαλισμό. Ένα έργο για την αλήθεια, το νόμο, την ηθική και την εξαπάτηση.
Τρίτη 2/11 στις 20:15.
Εισιτήρια: €14 κανονικό, €11 φοιτητικό, €7 ανέργων. Προπώληση: viva.gr .
Θέατρο Βαφείο, Αγ. Όρους 16 & Κωνσταντινουπόλεως 115, Βοτανικός, 2103425637

7. «Calvero» του Γιάννη Παναγόπουλου, στο Red Jasper Cabaret Theatre

Η παράσταση «Calvero», που βασίζεται στο μυθιστόρημα του Τσάρλι Τσάπλιν «Τα φώτα της ράμπας», κάνει πρεμιέρα στο Red Jasper Cabaret Theatre. Μεταγράφοντας έτσι δημιουργικά την ιστορία του και φέρνοντας τον λόγο και το πνεύμα των music halls στην Αθήνα του σήμερα, η παράσταση αποτελεί έναν στοχασμό για τη ματαίωση των ονείρων και τις δυσκολίες που έρχεται να αντιμετωπίσει στη ζωή του ένας εργαζόμενος στον χώρο των τεχνών όταν ο κόσμος γύρω του καταρρέει.
Τρίτη 2/11 στις 21:00.
Εισιτήρια: Γενική Είσοδος 15€, Μειωμένο 12€ . Προπώληση: viva.gr .
Red Jasper Cabaret Theatre, Κεφαλληνίας 18, Κυψέλη, Τηλ: 2108822551

8. «The Prudes» του Anthony Neilson στο Vault

«The Prudes» του Anthony Neilson σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Λάσκαρη παίζουν στο Vault. Πώς διαχειρίζεσαι ένα τραύμα; Πώς ο σύντροφός σου διαχειρίζεται το τραύμα σου; Πώς η αποκάλυψη του τραύματος μπορεί να επηρεάσει τη σεξουαλική ζωή σου; Πώς γίνεται αυτά που άρεσαν στο παρελθόν στον σύντροφό σου τώρα να μην του αρέσουν; Ή μήπως του αρέσουν, απλά εσύ νιώθεις ενοχικά; Τι θεωρείται «επιτρεπτό» πια στο σεξ; Πότε ξεπερνιούνται τα όρια του αθώου ερωτικού παιχνιδιού και γίνεται πια λόγος για βία; Πόσο μπορείς να υπεκφεύγεις και να μην αντιμετωπίζεις το πρόβλημα κατάματα;
Τρίτη 2/11 στις 21:00.
Εισιτήρια: Κανονικό 12 ευρώ, Μειωμένο 10 ευρώ. Προπώληση: viva.gr .
Πολυχώρος Vault, Μελενίκου 26, Αθήνα 104 47. Τηλέφωνο: 21 3035 6472

9. «Οι Δούλες», του Ζαν Ζενέ από τους Apparatus στο θέατρο Άλμα

Το αριστούργημα του Ζαν Ζενέ, «Οι Δούλες», θα ανέβει στη Β’ σκηνή του Θεάτρου Άλμα την Τρίτη 2 Νοεμβρίου, από τη θεατρική ομάδα Apparatus. Μια νύχτα φαντασιώσεων και ψευδαισθήσεων, ανάμεσα σε λουλούδια, φορέματα, παγιέτες και γούνες… Οι αδερφές Λεμερσιέ, οι υπηρέτριες, όπως κάθε βράδυ, όταν μένουν μόνες μιμούνται την Κυρία τους με τη δούλα της. Κάθε βράδυ…Ένα παιχνίδι, μια «τελετή» που οδηγεί στο «θάνατο» της Κυρίας και στη μεγαλειώδη κυριαρχία της Δούλας. Τι γίνεται, όμως, όταν η ονειροφαντασία του φόνου γίνεται πραγματική επιθυμία και προσχέδιο για ένα έγκλημα;
Τρίτη 2/11 στις 21:15.
Εισιτήρια: Κανονικό 15€ | Μειωμένο (φοιτητικό- άνω των 65) 12€ | 5€ ανέργων και ατέλειες | Γκρουπ άνω των 7 ατόμων 10€. Προπώληση: viva.gr .
Θέατρο Άλμα, Ακομινάτου 15, Αθήνα | Τηλ: 21 05220100

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ γυναίκα της Πάτρας, του Γιώργου Χρονά με την Ελένη Κοκκίδου στο Θέατρο Πόλη12.09.2018

10. «Το Κουδούνι», του Δημήτρη Αλεξίου ανεβαίνει  στο Θέατρο Μεταξουργείο

Η παράσταση «Το Κουδούνι», του Δημήτρη Αλεξίου ανεβαίνει φέτος το φθινόπωρο, για λίγες μόνο παραστάσεις, στο Θέατρο Μεταξουργείο. Μια εφηβική παρέα αγοριών που άντεξε στο πέρασμα του χρόνου. Σαραντάρηδες πια καλούνται να έρθουν αντιμέτωποι με όσα δεν ήξεραν αλλά και όσα ήξεραν και επέλεγαν επιμελώς να καταχωνιάζουν. Μια μάνα κατάκοιτη με αδυναμία ομιλίας επικοινωνεί τις ανάγκες αλλά και όλες τις επιθυμίες της με ένα ηλεκτρικό κουδούνι κρεμασμένο στο λαιμό.
Τρίτη 2/11 στις 21:00.
Εισιτήρια: 13€, 10€ (ανέργων, ΑΜΕΑ, φοιτητικό, 65+, ατέλειες). Προπώληση: viva.gr .
Θέατρο Μεταξουργείο, Ακαδήμου 14, πλ. Αυδή, τηλ. 2105234382

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b