MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
 • ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
  ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
  ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
  ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
  ΗΘΟΠΟΙΟ
  ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
  ΘΕΑΤΡΟ
  ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
  ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
  ΜΟΝΟΛΟΓΟΣ

  Η γυναίκα της Πάτρας, του Γιώργου Χρονά με την Ελένη Κοκκίδου στο Θέατρο Πόλη

  Η «Γυναίκα της Πάτρας» επιστρέφει δέκα χρόνια μετά στο Θέατρο «Πόλη», σε σκηνοθετική επιμέλεια της Λένας Κιτσοπούλου.

  Monopoli Team

  Η συγκλονιστική παράσταση «Η γυναίκα της Πάτρας» επιστρέφει δέκα χρόνια μετά στο Θέατρο «Πόλη» στις 18 Νοεμβρίου, σε σκηνοθετική επιμέλεια της Λένας Κιτσοπούλου.

  Η Ελένη Κοκκίδου σ΄ ένα ρεσιτάλ ερμηνείας «μετουσιώνεται» σε Πανωραία, ερμηνεύοντας μοναδικά τον σπαρακτικό μονόλογο της «Γυναίκας της Πάτρας» του Γιώργου Χρονά, προσφέροντας δυνατές συγκινήσεις και εσωτερικές δονήσεις.Οι συναισθηματικές μεταπτώσεις, από τη λύπη στη χαρά, από τα δάκρυα στο γέλιο, από τον πόνο στην οργή, από την ένταση στη σιωπή, ισορροπούν αρμονικά δημιουργώντας μια εκρηκτική παράσταση.

  Η Γυναίκα της Πάτρας με την Ελένη Κοκκίδου στο θέατρο Πόλη

  Για τον ρόλο αυτό η Ελένη Κοκκίδου τιμήθηκε με το βραβείο ερμηνείας «Κάρολος Κουν» και με το βραβείο κοινού από το περιοδικό «Αθηνόραμα».

  Πρόκειται για ιδιαίτερη θεατρική απόδοση των αφηγήσεων της ζωής της πόρνης Πανωραίας από τον ποιητή Γιώργο Χρονά, ο οποίος τις κατέγραψε με σειρά συνεντεύξεων τη δεκαετία του ΄80.Ο παραληρηματικός μονόλογος μιας παθιασμένης, πονεμένης γυναίκας, που εξομολογείται τη ζωή της και μιλά ανοιχτά χωρίς φόβο για τον πόνο, τη βία, την ηδονή, την αγάπη, τον έρωτα. Ένα πλάσμα πληθωρικό που τραγουδάει,χορεύει,κλαίει γελάει, θυμώνει, προκαλεί…

  Η Γυναίκα της Πάτρας με την Ελένη Κοκκίδου στο θέατρο Πόλη

  Λίγα λόγια για την παράσταση:

  Ένας καταρράκτης λέξεων, ήχων, εκφράσεων και πόνου.Ο χειμαρρώδης λόγος της Πανωραίας γίνεται ποίηση. Η γλώσσα που χρησιμοποιεί είναι αυτή της λαϊκής ψυχής που απελευθερώνεται. Η ζωή της ακροβατεί ανάμεσα στο φως και το σκοτάδι, ανάμεσα στη ζωή και στο θάνατο. Μια ζωή ακραία, σκληρή, επικίνδυνη, αλλά με πάθος και ορμή. Η ηρωίδα με τρόπο μοναδικά αυθεντικό, με αμεσότητα και πηγαία λαϊκότητα αφηγείται τη ζωή της με συνταρακτική τραγικότητα, αλλά και κωμικές εξάρσεις. Γεύεται τη ζωή ολόκληρη, την εξαντλεί με όλη της την ύπαρξη, χωρίς κανόνες και περιορισμούς, χωρίς μιζέρια.

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ Σιωπηλή Λίμνη: Το βραβευμένο έργο του Νταβίντ Ντεσόλα στο Θέατρο Επί Κολωνώ12.09.2018

  Σημείωμα Γιώργου Χρονά:

  Τι έχει αυτή η βιογραφία που περικλείει την Πάτρα, την Αθήνα, την Ελλάδα, του ’50, ’60, ’70, κι έκανε τον Μάνο Χατζιδάκι να πει, σ’ ένα βιβλιοπώλη στη στοά Χηρς, στη Θεσσαλονίκη – πώς είναι το καλύτερο βιβλίο που διάβασε στη ζωή του; Ο αναγνώστης θα καταλάβει. Δεν έχει ένα αλλά πολλά παράλληλα θαύματα. Αρετές υψηλού λόγου. Από μια αμόρφωτη γυναίκα. Την Γυναίκα της Πάτρας, που μιλάει χωρίς να ντρέπεται χωρίς να λυπάται. Ελεύθερος και σπάνιος λόγος. […] «Η γυναίκα της Πάτρας», είναι η πιο αληθινή, δηλαδή, γυμνή, ιστορία, που έχετε διαβάσει, στην ελληνική γλώσσα, από την σταύρωση του Χριστού και τα διηγήματα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη.

  Σημείωση

  Το Θέατρο ΠΟΛΗ θα λειτουργήσει ως Αμιγής Χώρος.  Οι θεατές εισέρχονται κατόπιν υποχρεωτικής επίδειξης κατά την είσοδο: πιστοποιητικού εμβολιασμού ή πιστοποιητικού νόσησης που εκδίδεται τριάντα (30) ημέρες μετά από τον πρώτο θετικό έλεγχο και η ισχύς του διαρκεί έως εκατόν ογδόντα (180) ημέρες μετά από αυτόν.  Απαιτείται αστυνομική ταυτότητα ή δίπλωμα οδήγησης ή διαβατήριο ή άλλο αποδεικτικό ταυτότητας, προκειμένου να διενεργείται έλεγχος ταυτοπροσωπίας. Τα ανωτέρω πιστοποιητικά επιδεικνύονται είτε σε έγχαρτη μορφή είτε ηλεκτρονικά μέσω κινητής συσκευής του θεατή.  Οι ανήλικοι από τεσσάρων (4) έως έντεκα (11) ετών, δύνανται να προσκομίζουν, εναλλακτικά, δήλωση αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self- test) τελευταίου εικοσιτετραώρου, στην οποία προβαίνει είτε οποιοσδήποτε γονέας, ακόμα και μη έχων την επιμέλεια, είτε κηδεμόνας. Δεν απαιτείται φυσική παρουσία του γονέα ή κηδεμόνα. Υποχρεωτική η χρήση μάσκας καθ’ όλη τη διάρκεια της παρουσίας σας στο θέατρο.

  ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
  Συγγραφέας: Γιώργος Χρονάς
  Σκηνοθεσία: Λένα Κιτσοπούλου

  Σκηνικά: Βαρδαβά Ελένη
  Κοστούμια: Βαρδαβά Ελένη

  Παίζουν: Ελένη Κοκκίδου. Συμμετέχει ο Παντελής Καλογεράκης

  Τιμές Εισιτηρίων: 13€ - 18€
  Διάρκεια Παραστάσεων: 18 Νοεμβρίου 2021 - 10 Απριλίου 2022
  Παραστάσεις: Τετάρτη 19.30, Πέμπτη 21.00, Σάββατο 18.00, Κυριακή 20.00
  Link Εισιτηρίων: https://www.viva.gr/tickets/theater/theatro-poli/i-gynaika-tis-patras/
  Πληροφορίες Χώρου: Φωκαίας 4 & Αριστοτέλους 87, πλ. Βικτωρίας / τηλ: 211-1828900
  ΔΕΙΤΕ ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΤΑΙ
  • Αθήνα
  Πλ. Βικτωρίας
  Θέατρο Πόλη
  Απο 18/11/2021 εως 10/04/2022
  Φωκαίας 4 κ Αριστοτέλους 87
  Τετάρτη: 19:30
  Πέμπτη: 21:00
  Σάββατο: 18:00
  Κυριακή: 20:00
  Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
  Για να λαμβάνετε κάθε εβδομάδα στο email σας
  προτάσεις και προσκλήσεις από το Monopoli.gr
  ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ