MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Κοινωνικό

Η Ποντικοπαγίδα, της Αγκάθα Κρίστι τον Οκτώβριο στον Νέο Ακάδημο

Το θρυλικό έργο μυστηρίου της Αγκάθα Κρίστι, «Η Ποντικοπαγίδα», ανεβαίνει για 2η χρονιά στον Νέο Ακάδημο, με μια μεγάλη παραγωγή με 8 σημαντικούς πρωταγωνιστές του θεάτρου.

Monopoli Team

Η παράσταση που παρουσιάστηκε τον Οκτώβριο του 2020 για μόνο 15 παραστάσεις, όλες sold out, και την παρακολούθησαν σε online streaming χιλιάδες θεατές σε 70 χώρες, επιστρέφει σε σκηνοθεσία της Κίρκης Καραλή από τις 2 Οκτωβρίου 2021.

Η Happy Productions παρουσιάζει για 2η χρονιά στον Νέο Ακάδημο, σε μια μεγάλη παραγωγή με 8 σημαντικούς πρωταγωνιστές του θεάτρου, το θρυλικό έργο μυστηρίου της Αγκάθα Κρίστι «Η Ποντικοπαγίδα» («The Mousetrap»), το μακροβιότερο έργο στην ιστορία του παγκόσμιου θεάτρου, που παίζεται συνεχώς στο West End από τo 1952 έως σήμερα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑO Αρίστος, του Γιώργου Παπαγεωργίου τον Σεπτέμβριο στην Αττική12.09.2018

Το έργο:

H κατεξοχήν συγγραφέας έργων μυστηρίου, όταν το έγραψε, δεν πίστευε ότι θα μπορούσε να αντέξει στη σκηνή για πάνω από 8 εβδομάδες. Όταν η ιστορία τη διέψευσε, απέδωσε την συνεχιζόμενη επιτυχία του έργου στο γεγονός πως υπάρχει «κάτι» στο κείμενο που αφορά κάθε θεατή προσωπικά.

Η αρχική του εκδοχή, το 1947, ήταν ραδιοφωνική, βασισμένη στο αδημοσίευτο, τότε, διήγημα της Αγκάθα Κρίστι, με τίτλο “Τρία τυφλά ποντίκια”. Τον τίτλο “Ποντικοπαγίδα” τον εμπνεύστηκε από το θεατρικό έργο που στήνει ο Άμλετ στο ομώνυμο έργο του Σαίξπηρ, για να συλλάβει την ενοχή της μητέρας και του πατριού του. Στήνει, δηλαδή, ένα θέατρο μέσα στο θέατρο, υιοθετώντας μια αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά, προκειμένου να μπερδέψει τους ενόχους και να φέρει στο φως την αλήθεια. Κι αυτή η έμπνευση της Αγκάθα δεν είναι καθόλου τυχαία…

Η υπόθεση:

Η υπόθεση του έργου εκτυλίσσεται σε μια απομονωμένη πανσιόν μιας επαρχίας, την ώρα που το χιόνι πέφτει πυκνό. Οκτώ ήρωες, που όλοι τους κρύβουν ένα μυστικό, βρίσκονται αντιμέτωποι με σκληρές αλήθειες και επικίνδυνα ψέματα.

Ο φόβος τους κυκλώνει και ένας δολοφόνος βρίσκεται ανάμεσά τους. Μια ιστορία εκδίκησης με μεγάλες ανατροπές, έξυπνα τεχνάσματα και μια ποντικοπαγίδα που περιμένει το επόμενο θύμα της!

Στη νέα προσαρμογή του έργου, σε σκηνοθεσία και δραματουργική επεξεργασία Κίρκης Καραλή, μια ομάδα οκτώ πρωταγωνιστών (Βαλέρια Κουρούπη, Μιχάλης Λεβεντογιάννης, Τζένη Μπότση, Ράνια Οικονομίδου, Νίκος Πολυδερόπουλος, Σήφης Πολυζωίδης, Στάθης Σταμουλακάτος, Χάρης Τζωρτζάκης), μεταφέρεται στις αρχές της δεκαετίας του ’90, προτού μπουν τα κινητά τηλέφωνα στις ζωές μας, σε μια πανσιόν της ελληνικής επαρχίας.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Αγκάθα Κρίστι
Σκηνοθεσία: Κίρκη Καραλή

Σκηνικά: Άση Δημητρολοπούλου, Φανή Παϊτάκη
Κοστούμια: Άση Δημητρολοπούλου
Μουσική: Αντώνης ΠαπακωνσταντίνουΆση Δημητρολοπούλου
Φωτισμοί: Μελίνα Μάσχα

Παίζουν: Κουρούπη Βαλέρια, Λεβεντογιάννης Μιχάλης, Μπότση Τζένη, Οικονομίδου Ράνια, Πολυδερόπουλος Νίκος, Πολυζωίδης Σήφης, Σταμουλακάτος Στάθης, Τζωρτζάκης Χάρης

Διάρκεια: 100 λεπτά χωρίς διάλειμμα
Τιμές Εισιτηρίων: Δευτέρα-Τετάρτη: Ζώνη Α: 20€ / Ζώνη Β: 18€ / Ζώνη Γ: 15€ • Τρίτη: Γενική Είσοδος 15€ • Σάββατο-Κυριακή: Ζώνη Α: 22€ / Ζώνη Β: 20€ / Ζώνη Γ: 15€ • Άνεργοι-Πολύτεκνοι-Φοιτητές-AMEA: 15€ (εκτός Σαββάτου/Κυριακής) • για κατόχους FREEDOM PASS: 15€ τις ημέρες Δευτέρα-Τρίτη-Τετάρτη
Πληροφορίες: Προπώληση Εισιτηρίων: Ηλεκτρονικά: www.viva.gr | neosakadimos.gr • Τηλεφωνικά: 210 0080900: Δευτέρα έως Παρασκευή | 10:00-18:00 & Σάββατο 09:00-17:00 | Στο 210 3625119: Δευτέρα έως Κυριακή 10:00-21:00 | Στο 11876 • Στα ταμεία του ΝΕΟΥ Ακάδημου: Ακαδημίας & Ιπποκράτους 17 (Δευτέρα έως Κυριακή 14:00-22:00) • Στα γραφεία της Happy Productions: Μεσογείων 326, Αγία Παρασκευή (Δευτέρα έως Παρασκευή 10:00-18:00 & Σάββατο 09:00-17:00) • Στο Δίκτυο καταστημάτων VIVA
Παραστάσεις: Δευτέρα 19:00, Τρίτη 20:00, Τετάρτη 18:00, Σάββατο 18:00, Κυριακή 20:30
Βοηθός Σκηνοθετη: Κατερίνα Πεντέα
Link Εισιτηρίων: https://www.viva.gr/tickets/theater/neos-akadimos/i-pontikopagida/
Πληροφορίες Χώρου: Ακαδημίας & Ιπποκράτους 17, Μετρό Πανεπιστήμιο
Φωτογραφίες: Νίκος Πανταζάρας
Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
VIMA_WEB3b