MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΊΚΑΙΡΑ

Tα social media αντιδρούν στο body shaming με #orizonties_riges

Σάλο έχει προκαλέσει ο δημόσιος χλευασμός του χορευτή Τάσου Ξιαρχό στις ενδυματολογικές επιλογές μίας άγνωστης στον ίδιο κοπέλας αλλά και η βιντεοσκόπησή της χωρίς τη συγκατάθεσή της, με το κύμα συμπαράστασης #orizonties_riges να έχει κατακλύσει τα social media.

Δανάη Μπάρκα
author-image Ειρήνη Μωραϊτη

Όταν βγαίνεις για φαγητό με μία φίλη/φίλο σου, υπο φυσιολογικές συνθήκες δεν σκέφτεσαι πως κάποιος θα σε χλευάσει για τα ρούχα και τα κιλά σου – και πόσο μάλλον δημόσια. Και όμως τελικά τα αυτονόητα πράγματα δεν είναι πάντα αυτονόητα, καθώς το βράδυ της Κυριακής (31/10), ο χορευτής και χορογράφος Τάσος Ξιαρχό χλεύασε μία εντελώς άγνωστη στον ίδιο κοπέλα που έτυχε να κάθεται δίπλα του, για τις ενδυματολογικές της επιλογές, που σύμφωνα με τον ίδιο δεν ταιριάζουν στα κιλά της (!;)

Και δυστυχώς δεν έμεινε μόνο στην στιλιστική του παρέμβαση, αλλά επέλεξε να προχωρήσει και στην βιντεοσκόπησή της, χωρίς η ίδια να έχει ενημερωθεί. Και όταν το εκτόπισμα των ακολούθων κάποιου μετράει αρκετές χιλιάδες, μάλλον καλό θα ήταν να σκέφτεται καλύτερα τι ανεβάζει, πώς το ανεβάζει και κυρίως αν υπάρχει λόγος να το ανεβάσει! Και σίγουρα, τα συγκεκριμένα στόρι δε θα έπρεπε ποτέ να δουν το φως της δημοσιότητας, πόσο μάλλον να υπάρξουν εξ’ αρχής. Και όχι, το ότι ο καθένας κάποια στιγμή στη ζωή του μπορεί να έχει σχολιάσει έναν συνάνθρωπό του, δεν είναι το ίδιο με το να παραβιάζει τα προσωπικά του δεδομένα. 

Όπως ήταν αναμενόμενο, τα χθεσινά αυτά συμβάντα έχουν προκαλέσει σάλο στα social media και ένα μεγάλο κίνημα αρνητικών αντιδράσεων προς τον χορευτή αλλά και ένα ακόμα μεγαλύτερο κύμα συμπαράστασης στην κοπέλα και σε κάθε άνθρωπο που έχει δεχτεί, και δυστυχώς συνεχίζει να δέχεται bullying για την εμφάνισή του!

Στο Instagram και το Twitter, το #orizonties_riges από χθες το απόγευμα έχει πάρει φωτιά και δεκάδες άνθρωποι ποστάρουν τον εαυτό τους φορώντας οριζόντιες ρίγες! Ακόμη, αρκετές είναι και οι επώνυμες ελληνίδες που έχουν πάρει θέση σε αυτό το πραγματικά ατυχές γεγονός.

Δανάη Μπάρκα

Η νεαρή παρουσιάστρια από νωρίς πήρε θέση στα γεγονότα, ποστάροντας στον προσωπικό λογαριασμό της στο Instagram μία φωτογραφία με την ίδια να φοράει οριζόντιες ρίγες, οι οποίες και ήταν το “πρόβλημα” που διέκρινε ο χορευτής στο ντύσιμο της κοπέλας.

Δεν έμεινε όμως μόνο εκεί, καθώς επέλεξε να φορέσει ρίγες και στην σημερινή πρωινή της εκπομπή, δηλώνοντας πως: “Για όσους ανθρώπους εκεί έξω έχουν νιώσει υποδεέστεροι, ενώ δεν πρέπει, θέλω να τονίσω ότι δεν υπάρχει κανένας άνθρωπος κατώτερος, όλοι είμαστε το ίδιο σημαντικοίτο ίδιο απαραίτητοι και αναγκαίοι σε αυτό τον κόσμο και όσο αλλάζουμε τον εαυτό μας για να αρέσουμε στους άλλους ή στην κοινωνία, τόσο χαλάμε την προσωπικότητά μας. Για αυτό να μην πέφτουμε σε αυτή την παγίδα.” και παροτρύνοντας μας να φορέσουμε και εμείς ρίγες.

Σίσσυ Χρηστίδου

Η παρουσιάστρια Σίσσυ Χρηστίδου τοποθετήθηκε και η ίδια, ανεβάζοντας στο Twitter μία φωτογραφία της όπου φοράει ρίγες και γράφοντας “Δεν θα τοποθετηθώ όπως πραγματικά θα ήθελα, γιατί όπως βλέπουμε ξεκάθαρα από την περίπτωση του #ξιαρχο, το bullying γεννάει πολλές φορές bullies. Θα πω μόνο πως εγώ μικρή έμαθα κυρίως να μην κάνω πράξεις σαν αυτή. Για τις ρίγες δεν έμαθα κάτι…”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ“Ε, δεν την σκότωσε κιόλας”: H Life After Death Theatre Company αποδομεί έμφυλα στερεότυπα μέσα από 4 video12.09.2018

Κατερίνα Ζαρίφη

Με οριζόντιες ρίγες είδαμε και την Κατερίνα Ζαρίφη, η οποία έλαβε μέρος και αυτή στο κύμα αντιδράσεων για τις δηλώσεις αυτές. Συγκεκριμένα, την φωτογραφία της όπου φοράει ρίγες συνόδεψε με ένα κείμενο που έλεγε: “Οι ρίγες. Κάθετες ή οριζόντιες…. Δεν πρέπει να καθορίζουν απόψεις. Κάθετα πιστεύω ότι φοράμε ότι γουστάρει η ψυχούλα μας. Και το κορμί μας παχύ αδύνατο ψηλό κοντό δεν πρέπει να αγχώνεται για τα οριζόντια σχέδια. Αλλά μόνο για νέους ορίζοντες. Για ένα μόνο σκάω σήμερα το βράδυ. Γιατί ένα πλάσμα θα κοιμηθεί πληγωμένο. Και σ’ αυτό που θα πω θα είμαι κάθετη και οριζόντια: Κανείς δεν έχει δικαίωμα να το κάνει αυτό. “

Εβελίνα Νικόλιζα

Η τραγουδίστρια και παρουσιάστρια Εβελίνα Νικόλιζα έδειξε και αυτή την υποστήριξή της στο κίνημα της ρίγας, ανεβάζοντας μία φωτογραφία της φορώντας οριζόντιες ρίγες συνοδευόμενη από κάποια συγκινητικά λόγια: “Βλέπω άπειρες γυναίκες και άντρες (και εμένα μέσα) με τα κιλά μας, τα σπυράκια μας, τις ρυτίδες μας και τις ρίγες μας να χαμογελάμε και να βγαίνουμε με τους φίλους μας και να μιλάμε για πράγματα που μας αρέσουν, για ταξίδια που θέλουμε να κάνουμε για ευτράπελα στη δουλειά κλπ κλπ. Βλέπω και κάποιους άλλους που βγαίνοντας έξω περνάνε καλά με το να σχολιάζουν και να προσβάλουν τους γύρω τους (θεωρώντας ότι είναι καλύτεροι-είναι να τρελαίνεσαι).
Είναι πολύ ξεκάθαρο το ποια από τις δυο κατηγορίες είναι για λύπηση. Όχι εμείς. Ρίγες μέχρι να σβήσει ο ήλιος.”

View this post on Instagram

A post shared by Evelina Nikoliza (@evelina_nikoliza)

Μπέττυ Μαγγίρα

Μέσω της εκπομπής της “Ποιος είναι πρωινιάτικα” επέλεξε να τοποθετηθεί η Μπέττυ Μαγγίρα, μαζί με τους συνεργάτες της, που βγήκαν στην έναρξη της εκπομπής με ριγέ μπλουζάκια!

Τη δική τους θέση πήραν με την σειρά τους και άλλες ψυχαγωγικές εκπομπές, σχολιάζοντας το συμβάν. Συγκεκριμένα, στο «Πρωινό» του ANT1 τοποθετήθηκαν εκτενώς στο θέμα και σχολίασαν αρνητικά την στάση και την κίνηση του Τάσου Ξιαρχό. Η Φαίη Σκορδά μάλιστα, τόνισε πως: “Είναι κρίμα γιατί του έχουν δοθεί ευκαιρίες, αλλά το χθεσινό το επαναλαμβανόμενο ήταν τραγικό. Βγαίνεις έξω και νομίζεις ότι έχεις την εξουσία να εκθέτεις τη ζωή ενός ανθρώπου που μπορεί να μην ήθελε να φανεί. Δεν ενημερώνεις. Μιλάς για την εξωτερική εμφάνιση, μιλάς για τα ρούχα, μιλάς για δεδομένα και στερεότυπα ότι οι άνθρωποι που έχουν παραπάνω κιλά δεν πρέπει να φοράνε τι; Ριγέ μπλουζάκια; Το κρύβεις».

Η κινητοποίηση αυτή του κόσμου με το #orizonties_riges που έχει κατακλίσει τις τελευταίες ώρες τα social media, αποδεικνύει πως οι ενδυματολογικές επιλογές δεν αφορούν κανέναν, το bullying όμως και ο χλευασμός μάς αφορούν όλους!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑHandbrake: 6 γυναίκες μιλούν για την αναπηρία12.09.2018

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b