MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Πώς θα ήταν αν μπορούσαμε να κάνουμε διακοπές στο διάστημα; Η NASA έχει την απάντηση (βίντεο)

Με ένα πρωτότυπο βίντεο, η NASA μας κάνει να σκεφτούμε πώς θα ήταν αν πηγαίναμε διακοπές στον Άρη, την Αφροδίτη αλλά και σε άλλους εξωηλιακούς πλανήτες.

Ο εξωηλιακός πλανήτης Kepler 16-b έχει δύο ήλιους και έτσι τα πάντα έχουν διπλή σκιά! Photo Credits: NASA/Youtube
Ο εξωηλιακός πλανήτης Kepler 16-b έχει δύο ήλιους και έτσι τα πάντα έχουν διπλή σκιά! Photo Credits: NASA/Youtube
Monopoli Team

Η NASA μοιράστηκε ένα βίντεο που μάς κάνει να φανταστούμε το μέλλον των διαστημικών ταξιδιών αλλά και την συμμετοχή μας σε αυτά. Πώς θα νιώθαμε αν κάναμε διακοπές στον Άρη ή την Αφροδίτη; Πώς θα ήταν να ξυπνούσαμε το πρωί και να πηγαίναμε για ένα γρήγορο καγιάκ στα νερά του Τιτάνα, το φεγγάρι του Κρόνου;

Το βίντεο αυτό δημιουργήθηκε από το Κέντρο Διαστημικών Πτήσεων Goddard της NASA, το οποίο κάνει μια προσπάθεια να οραματιστεί το πώς θα μοιάζουν οι πλανήτες, ως προορισμοί διακοπών, που θα οργανώνονται μέσω του φανταστικού ταξιδιωτικού γραφείου, Exoplanet Travel Bureau, χάρη στο οποίο θα μπορούμε όλοι να περιηγηθούμε στο διάστημα, με ένα μόνο κλικ!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ Πρόκληση: Ρωσικό κινηματογραφικό συνεργείο γύρισε την πρώτη ταινία στο διάστημα12.09.2018

Στον Άρη, ένας γονιός παρακολουθεί με το παιδί του την απογείωση ενός πυραύλου από το σκονισμένο κόκκινο έδαφος. Την ίδια στιγμή, στην Αφροδίτη, οι άνθρωποι βρίσκονται συγκεντρωμένοι μέσα σε έναν θόλο. Πέρα από τους γνωστούς και πιο κοντινούς μας πλανήτες, η NASA μάς δείχνει πώς θα ήταν να κάνεις διακοπές και στους εξωηλιακούς πλανήτες, για τους οποίους ακόμη δεν γνωρίζουμε πολλές λεπτομέρειες και παραμένουν ένα μυστήριο.

Η έμπνευση για το βίντεο αυτό προήλθε από μια σειρά ταξιδιωτικών αφισών που δημιουργήθηκαν από το Jet Propulsion Laboratory της NASA. Ο Κρις Σμιθ, μέλος του Goddard Center, χρησιμοποίησε green screen και αρκετά γραφικά για να αποδώσει τις σκηνές αυτές, σαν να είχαν όντως συμβεί στην πραγματικότητα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠώς θα μοιάζει ο κόσμος μας το 2050 με την κλιματική αλλαγή; – Οι ερευνητές απαντούν με φωτογραφίες12.09.2018

Παρόλο που για την ώρα, το μόνο μέρος στο οποίο έχει φτάσει με ασφάλεια ο άνθρωπος είναι η Σελήνη, η NASA μάς υπενθυμίζει πως τα σχέδια της, για την πρώτη επίσκεψη του ανθρώπου στον Άρη, βρίσκονται σε εξέλιξη.

Πηγή: Hypebeast

Περισσότερα από Περίεργα
VIMA_WEB3b