ΣΥΝΤΑΓΗ
Χωριάτικο ψωμί από την food blogger Μαρίνα Ζαφείρη (faganoula.gr)
Αφράτο και τραγανό, το χωριάτικο αυτό ψωμάκι θα το λατρέψετε! Απλά υλικά, ζυμωμένα μεταξύ τους χαρίζουν ένα μοναδικό αποτέλεσμα γεύσης και μυρωδιάς στην κουζίνα σας.
Monopoli Team
15.10.2021
Υλικά:
- 1 κιλό αλεύρι σκληρό
- 600 ml νερό χλιαρό
- 2 φακ. μαγιά ξηρή
- 1/2 κ.σ. αλάτι
- 1 κ.γλ. ζάχαρη
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. ξύδι
Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το σύρμα το νερό, την μαγιά και την ζάχαρη και αφήνουμε για 10’. Στην συνέχεια, προσθέτουμε το μισό αλεύρι, το λάδι και το ξύδι. Ζυμώνουμε με τον γάντζο για 1’ και προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι. Ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε ομοιογενή ζύμη. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και πετσέτα και αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει για 1-1,5 ώρα. Φτιάχνουμε τα καρβελάκια μας και τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180•C στον αέρα για 1 ώρα.
Tips:- Βγαίνουν δύο καρβελάκια.
- Μπορείτε να τα πασπαλίσετε με αλεύρι, με σουσάμι ή με παπαρουνόσπορο.
Βρείτε περισσότερες συνταγές της food blogger Μαρίνα Ζαφείρη στην σελίδα της faganoula.gr.
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Επιστήμονες ανακάλυψαν σπάνιο απολίθωμα του προγόνου των λευκών καρχαριών
Εμμηνόπαυση: Τι να κάνεις εάν αντιμετωπίζεις εξάψεις
Billie Eilish: «Οι άνθρωποι παραξενεύονται όταν οι γυναίκες είναι άνετες με τη σεξουαλικότητά τους»
Φιλοποίμην Φίνος: Αποκαλύφθηκε η προτομή του στο πάρκο του σταθμού Λαρίσης
Οι top 10 προορισμοί στην Ευρώπη για φοιτητές
Η κατάρα της Τζέλας Δελαφράγκα: Η cult ταινία γίνεται σειρά
15α Βραβεία Ίρις: Ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες
Balloon trend: Πώς να φορέσεις τη νέα μεγάλη τάση της σεζόν
Shades from the deep: Έκθεση της Άννας Μαρίας Παπαδημητρίου στην Αίθουσα Τέχνης «Αστρολάβος – δεξαμενή»
Enigma S/S 2024: Η νέα συλλογή Liana Camba μάς ταξιδεύει στο μαγικό κόσμο των ονείρων