ΣΥΝΤΑΓΗ
Χωριάτικο ψωμί από την food blogger Μαρίνα Ζαφείρη (faganoula.gr)
Αφράτο και τραγανό, το χωριάτικο αυτό ψωμάκι θα το λατρέψετε! Απλά υλικά, ζυμωμένα μεταξύ τους χαρίζουν ένα μοναδικό αποτέλεσμα γεύσης και μυρωδιάς στην κουζίνα σας.

Monopoli Team
15.10.2021
A
A
Υλικά:
Εκτέλεση:
- 1 κιλό αλεύρι σκληρό
- 600 ml νερό χλιαρό
- 2 φακ. μαγιά ξηρή
- 1/2 κ.σ. αλάτι
- 1 κ.γλ. ζάχαρη
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. ξύδι

Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το σύρμα το νερό, την μαγιά και την ζάχαρη και αφήνουμε για 10’. Στην συνέχεια, προσθέτουμε το μισό αλεύρι, το λάδι και το ξύδι. Ζυμώνουμε με τον γάντζο για 1’ και προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι. Ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε ομοιογενή ζύμη. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και πετσέτα και αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει για 1-1,5 ώρα. Φτιάχνουμε τα καρβελάκια μας και τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180•C στον αέρα για 1 ώρα.
Tips:- Βγαίνουν δύο καρβελάκια.
- Μπορείτε να τα πασπαλίσετε με αλεύρι, με σουσάμι ή με παπαρουνόσπορο.
Βρείτε περισσότερες συνταγές της food blogger Μαρίνα Ζαφείρη στην σελίδα της faganoula.gr.
A
A
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βρες καθημερινά στο email σου τα πιο δημοφιλή θέματα του Monopoli.gr και ό,τι καλύτερο συμβαίνει στην πόλη!
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Δες πρώτος το Helios Stage του Primer Music Festival (video)
Ο θρύλος Άννα Γουίντουρ μέσα από την αμφιλεγόμενη θητεία της στη Vogue
Μπορώ κι εγώ: Η αναπηρία των ζώων στο επίκεντρο μιας νέας έκθεσης στο ΠΕΣ Πολύτροπον
Σου στέλνω Μήλο CPT: Ομαδική έκθεση στο Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης
Οι Prodigy αποθεώθηκαν στο Glastonbury – και τώρα τους περιμένουμε στο Release Athens 2025
Εκτός Οθόνης: Ο Θοδωρής Νικολάου ερμηνεύει Παρασκευά Καρασούλο
MuSifanto 2025: Δέκα χρόνια πολιτισμού στη Σίφνο
Γραφές και Χάρτες: Η νέα ατομική έκθεση της Βάσως Τρίγκα στο Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο Ύδρας
Οι Πυξ Λαξ για μια ακόμη καλοκαιρινή συναυλία στο Βεάκειο
1η Ιουλίου και ακόμη δεν έχω κατεβάσει τα καλοκαιρινά. Με νιώθεις;