ΣΥΝΤΑΓΗ
Χωριάτικο ψωμί από την food blogger Μαρίνα Ζαφείρη (faganoula.gr)
Αφράτο και τραγανό, το χωριάτικο αυτό ψωμάκι θα το λατρέψετε! Απλά υλικά, ζυμωμένα μεταξύ τους χαρίζουν ένα μοναδικό αποτέλεσμα γεύσης και μυρωδιάς στην κουζίνα σας.

Monopoli Team
15.10.2021
A
A
Υλικά:
Εκτέλεση:
- 1 κιλό αλεύρι σκληρό
- 600 ml νερό χλιαρό
- 2 φακ. μαγιά ξηρή
- 1/2 κ.σ. αλάτι
- 1 κ.γλ. ζάχαρη
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. ξύδι

Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το σύρμα το νερό, την μαγιά και την ζάχαρη και αφήνουμε για 10’. Στην συνέχεια, προσθέτουμε το μισό αλεύρι, το λάδι και το ξύδι. Ζυμώνουμε με τον γάντζο για 1’ και προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι. Ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε ομοιογενή ζύμη. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και πετσέτα και αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει για 1-1,5 ώρα. Φτιάχνουμε τα καρβελάκια μας και τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180•C στον αέρα για 1 ώρα.
Tips:- Βγαίνουν δύο καρβελάκια.
- Μπορείτε να τα πασπαλίσετε με αλεύρι, με σουσάμι ή με παπαρουνόσπορο.
Βρείτε περισσότερες συνταγές της food blogger Μαρίνα Ζαφείρη στην σελίδα της faganoula.gr.
A
A
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βρες καθημερινά στο email σου τα πιο δημοφιλή θέματα του Monopoli.gr και ό,τι καλύτερο συμβαίνει στην πόλη!
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Στον αστερισμό του Ρόμπερτ Ρέντφορντ με 15 ταινίες
18 Έλληνες σχεδιαστές στήνουν ένα διαφορετικό fashion show στο Φεστιβάλ Αθηνών
Οι “Βρικόλακες” του Χένρικ Ίψεν στο Θέατρο Radar
Unborn: Μία ιστορία ενηλικίωσης της Χριστίνας Κυρίτση στο θέατρο Ρεκτιφιέ
Healing the Grid: Έκθεση της Πέγκυς Κλιάφα στη γκαλερί Ζουμπουλάκη
Στον απόηχο της Δράμας – Όλα όσα έγιναν στο 48ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους
Μουσικό αντάμωμα και λαϊκό γλέντι στη Γλυφάδα με ελεύθερη είσοδο
Μάριος Φραγκούλης: “Ο Μίκης Θεοδωράκης είναι ένας από τους μεγάλους ήρωες της χώρας μας”
«Θα σκοτώσουμε όλη την οικογένειά σου»: Απειλητικά μηνύματα δέχτηκε η σύζυγος του Γιάννη Αντετοκούνμπο, Μαράια
Με ελληνική συμμετοχή και φέτος το Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου της Φιλιππούπολης