MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
23
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΞΟΔΟΣ

Χαμόδρακας: Ταξίδι γευσιγνωσίας και γνωριμίας με τοπικούς οίνους στο ιστορικό εστιατόριο στην Καλαμαριά

Μια βραδιά γεμάτη από οίνους των Κτημάτων «Μοσχόπολις» και του «Ασλάνη» έρχεται τον Οκτώβριο στον «Χαμόδρακα», για να μας θυμίσει την μαγεία των τοπικών οίνων.

Χαμόδρακας
Χαμόδρακας
Monopoli Team

Γνωριμία με τοπικούς οίνους στον «Χαμόδρακα»

Είναι περίπου ένας αιώνας που οι γεύσεις, οι ιστορίες, οι παραδόσεις, οι συνταγές, οι άνθρωποι…ορίζουν τον «Χαμόδρακα». Είναι αυτός ο λόγος που αυτή η χρονιά θα είναι αφιερωμένη στην πραγματική απόλαυση και την αληθινή επαφή που τόσο μάς έλειψε.

Χαμόδρακας

Μια βραδιά γεμάτη από οίνους των Κτημάτων «Μοσχόπολις» και του «Ασλάνη» έρχεται την Πέμπτη 14 Οκτωβρίου στον «Χαμόδρακα», για να μάς θυμίσει την μαγεία των τοπικών οίνων και κυρίως το μεράκι των τοπικών παραγωγών. Ειδικό μενού θα φιλοξενηθεί στους καταλόγους του «Χαμόδρακα», ενώ πληροφορίες και ιδιαίτερα χαρακτηριστικά γνωρίσματα των κρασιών θα κάνουν τον γύρο των τραπεζιών, σε μια προσπάθεια να ανακαλύψουμε τον τόπο μας μέσα σε ένα ποτήρι, πάνω σε ένα πιάτο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑυτά είναι τα πιο… ιδιαίτερα café σε όλο τον κόσμο που αξίζει να επισκεφτείτε12.09.2018

Λίγα λόγια για το ιστορικό εστιατόριο

O “Χαμόδρακας” ιδρύθηκε το έτος 1926 από τον Λεωνίδα Χαμόδρακα στην πασίγνωστη Καλαμαριά, στην παραλία της Ν. Κρήνης, όπου βρίσκεται μέχρι σήμερα. Το ιστορικό εστιατόριο λειτουργεί εδώ και πολλές δεκαετίες σερβίροντας ψάρια και θαλασσινά στις πιο λατρεμένες εκδοχές τους, με θέα το φάρο του Καρά-Μπουρνού.

Χαμόδρακας Μενού

Μενού

Επιμέλεια κρασιών: Ανέστης Χαϊτίδης, Οινολόγος

Κόστος μενού με κρασί: 35€ / άτομο

Οικογενειακό Οινοποιείο Ασλάνη

Τοποθεσία: Νέα Μηχανιώνα, Μακεδονία | Έκταση αμπελώνα: 40 στρέμματα | Έδαφος: αμμοαργιλώδες | Υψόμετρο: 20-350 m. | Καλλιέργεια: βιολογική

Ο μπαμπάς Λάσκαρης Ασλάνης καλλιεργεί τα αμπέλια, η μία κόρη Βίκυ ασχολείται με το Marketing και την πώληση, ενώ η άλλη κόρη η Ελένη σπούδασε οινολογία.

Αν και η πραγματική ηρωiδα είναι η Μαμά Σύρμω, η οποία συντονίζει άπαντες, παρακολουθεί τα οικονομικά και κάνει τη σημαντικότερη δουλειά σε αυτή την οικογένεια, που είναι να μαγειρεύει. Χόμπυ της οικογένειας είναι η φιλοξενεία. Η μαγειρική της Σύρμως, αλλά και οι μερακλίδικοι μεζέδες του Λάσκαρη, την ανάγουν σε επιστήμη, οπότε δεν είναι τυχαίο, που και τα κρασιά τους είναι άκρως γαστρονομικά. Η αγάπη βέβαια του Λάσκαρη για το αμπέλι ήταν η κινητήριος δύναμη για ένα από τα πιο προσεγμένα κτήματα της Ελλάδας. Η αφοσίωση και ο επαγγελματισμός του Λάσκαρη στο αμπέλι είναι πραγματικά μοναδικά στοιχεία.

Ο προσανατολισμός σε ποιοτικές ελληνικές ποικιλίες όπως η Μαλαγουζιά, το Ασύρτικο, η Κυδωνίτσα και το Λημνιό είναι στοιχείο, που μας άρεσε πολύ σε αυτό το κτήμα, χωρίς ωστόσο να σταματούν να μας εκπλήσσουν τα βαθιάς ωρίμανσης Merlot, Syrah και Cabernet Sauvignon.

https://www.facebook.com/AslanisWine/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑMac’n cheese σε τάρτα με μαστέλο από το blog food24_skg12.09.2018

Moschopolis

Τοποθεσία: Μονοπήδαγο, Θεσσαλονίκη | Έκταση αμπελώνα: 115 στρέμματα | Έδαφος: Κόκκινη ασβεστούχα άργιλος (Θεσ/νίκη) & κόκκινη αμμώδης άργιλος (Καστοριά). Και στα δύο πολλές πέτρες.| Υψόμετρο: 250-600 m. | Καλλιέργεια: bio (φάση πιστοποίησης)

Ο Γιώργος Γερμάνης είναι ένας από τους κορυφαίους ειδικούς του αμπελιού στην Ελλάδα. Έχει στην πλάτη του συνεργασίες με κορυφαίους παραγωγούς. Εγώ τον γνώρισα και εκτίμησα τις γνώσεις του πολλά χρόνια πριν ως συνάδελφο. Ένας γκουρού των αμπελιών, που αποφάσισε να μεταλαμπαδεύσει τις γνώσεις και το όραμά του στον γιό του Θοδωρή και στον γαμπρό του Δημήτρη, οι οποίοι δημιούργησαν ένα από τα πιο δυναμικά new entry των τελευταίων ετών και το ονόμασαν Moschopolis, προς τιμή της χαμένης μητρόπολης των Βλάχων. Η παρούσα και νόστιμη οξύτητα στα λευκά, η πυκνότητα και δύναμη των ερυθρών είναι τα βασικά χαρακτηριστικά του παραγωγού. Ήπιας παρέμβασης και αφιλτράριστα!

http://moschopoliswines.gr/

https://www.facebook.com/MoschopolisWinery/

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ημερομηνία: Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2021
Κόστος μενού με κρασί: 35 € / άτομο
«Χαμόδρακας», Μανώλη Γαγύλη 13, Καλαμαριά
Τηλέφωνο: 2310447943
http://hamodrakas.gr/
Facebook: https://www.facebook.com/HamodrakasSeafoodRestaurant
Instagram: Hamodrakas Seafood Restaurant

Περισσότερα από Γεύση
VIMA_WEB3b