MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΞΟΔΟΣ

Αυτά είναι τα πιο… ιδιαίτερα café σε όλο τον κόσμο που αξίζει να επισκεφτείτε

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καφέ, κάνουμε μία… εικονική “βόλτα” στα πιο ασυνήθιστα καφέ τους κόσμου, που σίγουρα αξίζει να επισκεφτεί κανείς έστω μία φορά στη ζωή του!

Στα Cat Cafes μπορείτε να πιείτε καφέ, ενώ παίζετε με γάτες
Monopoli Team

«Αν πάτε εκεί διακοπές, θα σας πω εγώ ποιο είναι το καλύτερο καφέ στην πόλη!» Πόσες φορές το έχουμε ακούσει αυτό όταν πρόκειται να φύγουμε για ταξίδι στο εξωτερικό; Σίγουρα αμέτρητες, υπάρχουν όμως μερικά ιδιαίτερα καφέ στον κόσμο που αξίζουν πράγματι μια επίσκεψη, είτε είστε φανατικός λάτρης του καφέ, είτε απλά σας αρέσουν οι… ασυνήθιστες εμπειρίες!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑVoice Above Water: Ένα ντοκιμαντέρ για τη συγκλονιστική ιστορία ενός 90χρονου ψαρά που θέλει να σώσει τον ωκεανό12.09.2018

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καφέ, που “γιορτάζουμε” σήμερα 1 Οκτωβρίου, ας κάνουμε λοιπόν μία εικονική “βόλτα” στα πιο αξέχαστα και ασυνήθιστα καφέ που μπορεί να βρει κανείς σε κάθε γωνιά του κόσμου.

H.R. Giger Museum Bar (Ελβετία)

H.R. Giger Museum Bar

Είστε τεράστιοι οπαδοί του Ridley Scott; Ονειρευόσασταν πάντα να ζείτε στο σετ του Alien; Βρήκαμε το ιδανικό μέρος για εσάς. Ασφαλείς από αιμοδιψή τέρατα από άλλους πλανήτες, μπορείτε να πιείτε έναν υπέροχο καφέ στο H.R. Giger Museum Bar με άνεση καθισμένοι σε φουτουριστικές πολυθρόνες κάτω από θόλους από οστά (ψεύτικα, φυσικά!). Στην πραγματικότητα, αυτή η εγκατάσταση αντικατοπτρίζει τέλεια το στυλ του H.R. Giger, ο οποίος κέρδισε Όσκαρ για τα ειδικά εφέ που δημιούργησε για την ταινία «Alien».

Joben Bistro (Ρουμανία)

Σωλήνες από γυαλιστερό χαλκό σε όλους τους τοίχους, γιγαντιαίες μάσκες με κορυφαία καπέλα και τροχούς παντού. Αυτά είναι τα έπιπλα στο Joben Bistro, μια εγκατάσταση αφιερωμένη στο στιλ steampunk, το είδος της αφήγησης επιστημονικής φαντασίας που εισάγει την τεχνολογία σε ένα ιστορικό σκηνικό, πολύ συχνά τον 19ο αιώνα. Αυτό το μπαρ, το οποίο αναμφίβολα θα απευθυνόταν πάρα πολύ στον Jules Verne, προσφέρει στους πιο θαρραλέους πελάτες του ένα πολύ ιδιαίτερο επιδόρπιο, το «κέικ σοκολάτας λάβας» με αχλάδια και γκοργκοντζόλα. Το κέικ, γεμάτο με ζεστή λιωμένη σοκολάτα, συνοδεύεται από τα αχλάδια, ενώ το gorgonzola, που λιώνει μαζί με τη σοκολάτα, αφήνει μόνο ένα ίχνος της γεύσης του.

The Laundromat Cafe (Κοπεγχάγη)
Πλυντήρια σε ένα από τα πιο ιδιαίτερα καφέ του κόσμου

Πλυντήρια σε ένα από τα πιο ιδιαίτερα καφέ του κόσμου

Έχετε ποτέ νιώσει άσχημα που βγαίνετε για καφέ, αντί να κάνετε τις δουλειές του σπιτιού; Μάλλον το ίδιο σκέφτηκαν και οι ιδιοκτήτες του Laundromat Cafe στην Κοπεγχάγη, οι οποίοι δίνουν στους πελάτες τους την δυνατότητα να… βάλουν πλυντήριο, ενώ παράλληλα πίνουν τον καφέ τους μόνοι τους ή με την παρέα τους!

Caffè Florian (Ιταλία)

Αν θέλουμε να πάρουμε λίγη γεύση από ιστορία, η Ιταλία είναι ασυναγώνιστη στο είδος αυτό. Το Caffè Florian, στην πραγματικότητα, είναι το παλαιότερο καφέ στην Ιταλία και συγκαταλέγεται μεταξύ των «παλαιότερων» στον κόσμο. Εγκαινιάστηκε στις 29 Δεκεμβρίου 1720, από τον Floriano Francesconi με το όνομα Alla Venezia Trionfante. Αμέσως, μετονομάστηκε από τους Ενετούς, χρησιμοποιώντας το όνομα του ιδιοκτήτη του. Οι πιο διάσημοι πελάτες κάθονταν στα τραπέζια αυτού του ιστορικού μαγαζιού για να πιουν έναν καφέ; Silvio Pellico, Ugo Foscolo, Charles Dickens και Jean Jacques Rousseau. Ο πιο ιδιαίτερος χαρακτήρας που πέρασε όχι μόνο για το μπαρ αλλά και για ολόκληρη την πόλη της Βενετίας, είναι αναμφίβολα ο Casanova, ο οποίος πολύ συχνά φλέρταρε γυναίκες στο Florian’s.

Barista Parlor (ΗΠΑ)

Αναγνωρίστηκε από το Telegraph ως ένα από τα καλύτερα μπαρ για καφέ υψηλής ποιότητας. Μέχρι το 2012 το κτίριο όπου στεγάζεται τώρα το Barista Parlour ήταν μόνο ένα γκαράζ. Αυτό το εξαιρετικά κομψό κατάστημα, που γεννήθηκε στην καρδιά του Νάσβιλ, φροντίζουν μέχρι την κάθε επίπονη μικρή λεπτομέρεια οι ιδιοκτήτες. Στο μαγαζί αυτό όλοι οι υπάλληλοι φορούν μπλε ποδιά και παπιγιόν, ενώ δίνεται μεγάλη προσοχή στην επιλογή του καφέ, καθώς εκεί μπορείτε να βρείτε τα καλύτερα μείγματα σε ολόκληρη την πολιτεία.

Cat Cafè Nekorobi (Ιαπωνία)
Σε ένα από τα πιο ιδιαίτερα καφέ του κόσμου χαϊδεύεις γατάκια

Σε ένα από τα πιο ιδιαίτερα καφέ του κόσμου χαϊδεύεις γατάκια

Το Cat Cafè Nekorobi είναι, όπως υποδηλώνει το όνομα, ένας παράδεισος για τους λάτρεις της γάτας. Συγκεκριμένα, μπορείτε να χαλαρώσετε και να πίειτε τον καφέ σας, ενώ παράλληλα δώδεκα γάτες σαν κρατούν συντροφιά. Μπορείτε να τις χαϊδέψετε, αλλά και να παίξετε μαζί τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι το καφέ αυτό δημιούργησε μία “τάση” και τώρα στην Ιαπωνία υπάρχουν δεκάδες τέτοιες καφετέριες.

Akiba Fukurou Owl Cafe (Ιαπωνία)

Παραμένουμε στην Ιαπωνία, όπου φαίνεται να έχουν μία αγάπη προς το ασυνήθιστο, αλλά και προς τα ζώα. Το Akiba Fukurou Owl Cafe είναι σαν Cat Cafe, αλλά με… κουκουβάγιες! Μπορείτε να πιείτε τον καφέ σας με την παρέα τους, απαγορεύεται όμως να τα βγάλετε φωτογραφία με φλας, διότι τα ταράζει.

Babochki Anticafè (Ρωσία)

Σκεφτήκαμε να ολοκληρώσουμε αυτήν την εξαιρετικά ασυνήθιστη λίστα με ένα ίδρυμα που ορίζεται ως «anticafè». Τι σημαίνει ακριβώς αυτό; Το anticafè είναι ένα μέρος όπου οι πελάτες δεν θα βρουν μενού, ούτε σερβιτόρους για να τους εξυπηρετήσουν και δεν πληρώνουν σύμφωνα με αυτό που επέλεξαν: πληρώνουν με βάση το χρονικό διάστημα που μένουν στο μπαρ, κατά μέσο όρο, 1 με 3 ρούβλια το λεπτό. Στο Babochki Anticafè, η τιμή περιλαμβάνει όχι μόνο τον καφέ, τον καπουτσίνο, το τσάι, τα μπισκότα και τα σνακ που θέλετε, αλλά και απεριόριστο Wi-Fi, χρήση σταθμών εργασίας με υπολογιστή, εκτυπωτή και σαρωτή. ποικιλία επιτραπέζιων παιχνιδιών και Xbox διαθέσιμα για όλους.

Στα ταξίδια σας, έχετε δει ακόμη πιο ασυνήθιστα καφέ από αυτά που σας έχουμε πει εδώ; Μη διστάσετε να μας πείτε για αυτά!

Περισσότερα από Έξοδος
VIMA_WEB3b