MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
24
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Εκδηλώσεις, ταινίες, εκθέσεις: 10 προτάσεις για την Τετάρτη 6 Οκτωβρίου

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε μερικές από τις πιο αξιόλογες εκδηλώσεις που αφορούν τα εικαστικά και τον κινηματογράφο και μπορείτε να παρακολουθήσετε την Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2021.

Εκδηλώσεις
«Μια όμορφη μέρα»: Προβολή του ντοκιμαντέρ των Δ. Καραϊσαρίδη και Γ. Πατεράκη στο Γαλλικό Ινστιτούτο
Monopoli Team

1. «Μια όμορφη μέρα»: Προβολή του ντοκιμαντέρ των Δ. Καραϊσαρίδη και Γ. Πατεράκη στο Γαλλικό Ινστιτούτο

Το ντοκιμαντέρ «Μια όμορφη μέρα» των Δάνη Καραϊσαρίδη και Γιώργου Πατεράκη θα προβληθεί την Τετάρτη 6 Οκτωβρίου, στις 20:00, στο auditorium Theo Angelopoulos του Γαλλικού Ινστιτούτου Αθήνας. Η ταινία εστιάζει σε δύο αυτοοργανωμένα εγχειρήματα για την προσχολική εκπαίδευση στην Ελλάδα, τα οποία εφαρμόζουν έναν συνδυασμό εναλλακτικών εκπαιδευτικών μεθόδων: Το «Μικρό Δέντρο» στη Θεσσαλονίκη και τον «Μικρό Ντουνιά» στη Λέσβο.
Τετάρτη 6/10, στις 20:00
Εισιτήριο: 6€, 3€ μειωμένο | Προπώληση: viva.gr
Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος,  Σίνα 31, Αθήνα.  T: (+30) 210 339 8600.Ε: [email protected].

2. Cine Αλίκη: Οι δωρεάν κινηματογραφικές προβολές συνεχίζονται στο Πεδίον του Άρεως

Το ιστορικό υπαίθριο θέατρο Αλίκη μεταμορφώθηκε σε ένα υπαίθριο χώρο κινηματογραφικών προβολών υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής από την έμπειρη ομάδα του Cinema Alive. Το Cine Αλίκη που φιλοξενεί κινηματογραφικές προβολές κλασικών ταινιών και μεγάλων στιγμών του παγκόσμιου σινεμά, με βραδιές ελληνικών ταινιών, μιούζικαλ, οικογενειακών ταινιών, αλλά και προβολές για τους μικρούς φίλους, όλα με ελεύθερη είσοδο. Τρίτη 5/10, 20:00 «Captain Fantastic», Τετάρτη 6/10, 20:00 «Gilda».
5-6 Οκτωβρίου
Ελεύθερη είσοδος με προκράτηση θέσης.
Για περισσότερες πληροφορίες και αναλυτικό πρόγραμμα εδώ

3. «Δεν Ακούμε Τα Τραγούδια»: Προβολή της ταινίας του Τάκη Παπαναστασίου στον Κινηματογράφο Στέλλα Εκδηλώσεις

Η ταινία του Τάκη Παπαναστασίου «Δεν Ακούμε Τα Τραγούδια» έρχεται για δέκα αποκλειστικές προβολές, 4-10 Οκτωβρίου, στον Θερινό Κινηματογράφο Στέλλα. Ο Νίκος και η Νόρα προσκαλούν στο σπίτι τους τον Άγγελο για να περάσει τη νύχτα μαζί τους, έναντι αμοιβής. Η βραδιά περιλαμβάνει έναν πίνακα του Ντιμπιφέ, κιμονό και γουέστερν, ένα καμένο κοτόπουλο, τον Έλβις και την Ντίτριχ. Κάποτε ο Νίκος και η Νόρα ερωτεύτηκαν με την πρώτη ματιά και, όπως όλα τα ζευγάρια που ερωτεύτηκαν με την πρώτη ματιά, τώρα ζουν σχεδόν ευτυχισμένοι.
Τετάρτη 6/10, 22:00
Εισιτήριο: 5€. Προπώληση: viva.gr
Cinema Stella (Open Air), Τενέδου 34, Αθήνα. Τηλ: 21 0865 7200. https://www.facebook.com/stellacinema/

4. Ολύμπιον: Αφιέρωμα στο ελληνικό σινεμά με δωρεάν προβολές κορυφαίων ταινιών

Το Ολύμπιον, στη Θεσσαλονίκη, γιορτάζει το ελληνικό σινεμά και προβάλλει δωρεάν για το κοινό επτά ταινίες που άλλαξαν την ιστορία του από ισάριθμους σκηνοθέτες που αγαπήθηκαν από τους θεατές. Τετάρτη 6 Οκτωβρίου, στις 21:00, προβάλλεται η ταινία «Από την άκρη της πόλης» του Κωνσταντίνου Γιάνναρη (παρουσία του σκηνοθέτη). Η καθημερινότητα μιας μικρής παρέας Ρωσοπόντιων από το Μενίδι, από τις περιπέτειες στη γειτονιά ως τις μικροκλοπές και το ψωνιστήρι στην Ομόνοια.
Τετάρτη 6/10, 21:00
Ελεύθερη είσοδος με σειρά προτεραιότητας
Για περισσότερες πληροφορίες και αναλυτικό πρόγραμμα δείτε εδώ.
Κινηματογράφος Ολύμπιον, Πλ. Αριστοτέλους 10, Θεσσαλονίκη.

5. «Revolting Bodies»: Το υβριδικό πρότζεκτ του Αλέξη Φιδετζή στο Atopos CVC
Εκδηλώσεις

Επαναστατικό απόσπασμα 0021 Τα κορμιά της Βαστίλης

Στο πλαίσιο του προγράμματος #OccupyAtopos και με αφορμή την επέτειο των 200 ετών της Ελληνικής επανάστασης, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ATOPOS cvc, Βασίλης Ζηδιανάκης προσκαλεί τον εικαστικό, ιστορικό και ερευνητή Αλέξη Φιδετζή να επιμεληθεί το υβριδικό εν εξελίξει πρότζεκτ #RevoltingBodies. Ο Φιδετζής μετατρέπει το νεοκλασικό κτήριο της οδού Σαλαμίνος 72 σε Επαναστατικό Αρχηγείο Λόγου και Εικόνας (Ε.Α.Λ.Ε). Τα έργα που παρουσιάζονται αποτελούν σημειολογικές αναφορές σε επαναστατικές στιγμές και αφηγήσεις.
Διάρκεια έκθεσης: 6 Οκτωβρίου – 26 Νοεμβρίου.
Ωράριο λειτουργίας: Τετάρτη: 16:00 – 20:00 και Πέμπτη/Παρασκευή: 12:00 – 18:00.
Είσοδος ελεύθερη
Atopos, Σαλαμίνος 72, Μεταξουργείο, Τηλέφωνο: 21 0883 8151 | https://atopos.gr/

6. «δίνη»: Έκθεση της Βάντας Μαυροειδή στο «Εκτός» Χώρος Τέχνης Εκδηλώσεις

Η Ένωση Ελλήνων Χαρακτών συνεχίζει το Project / Νέοι καλλιτέχνες, με την έκθεση «δίνη» με έργα της Βάντα Μαυροειδή. Με συνιστώσες τις σπειροειδείς γραμμές, είτε ως τρόπο γραφής είτε ως φόρμα και το έντονο κοντράστ των ασπρόμαυρων τυπωμάτων, διαρθρώνεται στο χώρο της έκθεσης μια σύνθεση χαρακτικών έργων. Οι εικόνες αντί κειμένων συνυπάρχουν με ορατά ή κρυμμένα σημεία σύνδεσης και πρόθεση να ερεθίσουν και να παρασύρουν την λογική, την διαίσθηση και τον “κατευθυνόμενα” ελεύθερο συνειρμό του επισκέπτη στη δίνη τους.
Διάρκεια έκθεσης: 6 Οκτωβρίου – 5 Νοεμβρίου
Ωράριο: Τετάρτη και Παρασκευή 18:00 – 21:00, Σάββατο: 12:00 – 15:00.
«Εκτός» Χώρος Τέχνης, Ι. Δροσοπούλου 17Α, Κυψέλη, Αθήνα. Ε: [email protected] | https://haraktes.gr/

7. «Ενοράσεις/Perceptions»: Έκθεση της Marta Biagini στην Chili Art Gallery Εκδηλώσεις

H Chili Art Gallery εγκαινιάζει την Τετάρτη 6 Οκτωβρίου την ατομική έκθεση της Marta Biagini «Ενοράσεις/Perceptions». Οι «Ενοράσεις» της Marta Biagini, αποτελούν ένα άνοιγμα σε ένα διαφορετικό κόσμο, όχι αντίθετο του πραγματικού, αλλά έναν ενυπάρχοντα κόσμο. Πρόκειται για μια περισσότερο υποκειμενική ματιά σε μια διαφορετική, οντολογική διάσταση του φυσικού κόσμου, με την οποία διάγουμε μια ιδιόμορφη σχέση, σχετικά με την κατανόηση και εξοικείωση των κοσμικών στοιχείων και του περιβάλλοντος χώρου.
Εγκαίνια έκθεσης: Τετάρτη 6/10, 15:00 – 22:00
Διάρκεια έκθεσης έως 23 Οκτωβρίου.
Ώρες Λειτουργίας: Τρίτη, Τετάρτη & Παρασκευή 10.30 – 18.00, Πέμπτη 10.30 – 20.00, Σάββατο 11:00 – 15.00. 
Ελεύθερη είσοδος.
Chili Art Gallery, Δημοφώντος 13-15, Θησείο, Αθήνα. Τηλ: 210-7292564. https://chiliart.gr

8. Τhessaloniki Photobiennale 2021: Η τέχνη της φωτογραφίας ξανά στο επίκεντρο μέσα από 19 εκθέσεις
Εκδηλώσεις

Portraits Northern Greece

Η Thessaloniki PhotoBiennale 2021 υποδέχεται το κοινό έως τις 20 Φεβρουαρίου 2022 μ’ ένα πρόγραμμα 19 εκθέσεων ελληνικής και διεθνούς φωτογραφίας, με τη συμμετοχή 94 καλλιτεχνών από 18 χώρες, σε 13 χώρους στη Θεσσαλονίκη, βάζοντας ξανά τη φωτογραφία στο επίκεντρο, προτείνοντας ταξίδια, προκαλώντας αναρωτήσεις και προβληματισμούς, με… ήχους και πολλές εικόνες. Τετάρτη 6 Οκτωβρίου: «Τοποανθρωπολογίες», ομαδική έκθεση στο Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης (Θεσσαλονίκη).
Τετάρτη 6/10
Για αναλυτικό πρόγραμμα δείτε εδώ.
Περισσότερες πληροφορίες: https://www.photobiennale-greece.gr/

9. Έκλειψη: Η 7η Μπιενάλε «ζωντανεύει» το ιστορικό κέντρο της Αθήνας
εκδηλώσεις

Zuzanna Czebatul, Their New Power (Head), 2020. Πολυαιθυλένιο, ακρυλικό και άμμος, 150 x 240 x 170 εκ. Άποψη από την έκθεση “The Singing Dunes of Zuzanna Czebatul”, CAC-La synagogue de Delme, 2020. Φωτογραφία: O.H. Dancy. Παραχώρηση της καλλιτέχνιδας.

Έπειτα από αναβολή ενός έτους, λόγω της κρίσης που προκάλεσε η πανδημία, η Μπιενάλε της Αθήνας ετοιμάζεται να παρουσιάσει την 7η έκδοσή της, με τίτλο «Eclipse», ζωντανεύοντας τρία ιστορικά εγκαταλειμμένα κτίρια στο κέντρο της πόλης. Aφηγήσεις από σύγχρονες μαύρες, κουήρ, μελλοντολογικές και ριζοσπαστικές φωνές συνδιαλέγονται με πρακτικές τελετουργίας, κατασκευής κόσμων και αλληλοσυνδέσεων. H «Eclipse» παρουσιάζει ένα διατοπικό κεφάλαιο σύγχρονης σκέψης που προασπίζει την επαναδιερεύνηση των ταυτοτήτων και τον μετασχηματισμό της ιστορίας.
24 Σεπτεμβρίου – 28 Νοεμβρίου
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις εκδηλώσεις και αναλυτικό πρόγραμμα δείτε στο https://eclipse.athensbiennale.org/.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ5 νέα bar που ήρθαν για να γίνουν το νέο σας στέκι12.09.2018

10. Ianos: Παρουσίαση του βιβλίου του Βασίλη Βασιλικού «Η μνήμη επιστρέφει με λαστιχένια πέδιλα. Αυτοβιογραφία»

Ο IANOS και οι εκδόσεις Κέδρος παρουσιάζουν, την Τετάρτη, 06 Οκτωβρίου, στις 19:30, το βιβλίο του Βασίλη Βασιλικού, «Η μνήμη επιστρέφει με λαστιχένια πέδιλα. Αυτοβιογραφία». Ένα εξομολογητικό κείμενο που ξεπερνά τα όρια μιας προσωπικής ιστορίας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον ΙΑΝΟ, Σταδίου 24 και, παράλληλα, θα μεταδοθεί ζωντανά στο κανάλι Youtube και στη σελίδα Facebook του ΙΑΝΟΥ.
Τετάρτη 6/10, 19:30
Εισιτήριο: 4€. Πώληση εισιτηρίων από Ianos.gr
Ianos, Σταδίου 23, Αθήνα. 

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b