MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
23
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΣΙΝΕΜΑ

Ολύμπιον: Αφιέρωμα στο ελληνικό σινεμά με δωρεάν προβολές κορυφαίων ταινιών

Το Ολύμπιον, στη Θεσσαλονίκη, ανοίγει ξανά, από τις 30 Σεπτεμβρίου, με επτά αριστουργήματα του ελληνικού σινεμά, δωρεάν για το κοινό, στο πλαίσιο του αφιερώματος «Χώρα, Σε Βλέπω – Ο Εικοστός Αιώνας του Ελληνικού Σινεμά».

Ολύμπιον
«Δοκιμή» του Ζιλ Ντασέν
Monopoli Team

Δέκα μήνες μετά την τελευταία προβολή, το σινεμά επιστρέφει στο σπίτι του: Το Ολύμπιον, στη Θεσσαλονίκη, ανοίγει ξανά στις 30 Σεπτεμβρίου 2021 και υποδέχεται με χαρά και συγκίνηση το σινεφίλ κοινό.

Δωρεάν προβολές ταινιών που άλλαξαν το ελληνικό σινεμά

Με μια δυναμική επιστροφή το Ολύμπιον γιορτάζει το ελληνικό σινεμά και προβάλλει δωρεάν για το κοινό επτά ταινίες που άλλαξαν την ιστορία του από ισάριθμους σκηνοθέτες που αγαπήθηκαν από τους θεατές:

Την αξέχαστη σατιρική κωμωδία «Λούφα και Παραλλαγή» του τολμηρού προβοκάτορα Νίκου Περάκη, τη δυστοπική περιπέτεια «Πρωινή περίπολος» του αιώνιου ρομαντικού Νίκου Νικολαΐδη, το άγνωστο διαμάντι «Πρόσωπα λησμονημένα» από τον πρωτοπόρο του ελληνικού κινηματογράφου Γιώργο Τζαβέλλα, το απολαυστικό μιούζικαλ «Κορίτσια για φίλημα» από τον μαέστρο του είδους Γιάννη Δαλιανίδη, το άγνωστο στο κοινό αντιδικτατορικό φιλμ, «Δοκιμή» του Ζιλ Ντασέν, όπου εμφανίζονται ο Μίκης Θεοδωράκης και η Μελίνα Μερκούρη, «Οι τεμπέληδες της εύφορης κοιλάδας» με την αριστουργηματική αποδόμηση της αστικής τάξης από τον αξέχαστο Νίκο Παναγιωτόπουλο, και το αντισυμβατικό και ηλεκτρισμένο πορτρέτο της νέας γενιάς, «Από την άκρη της πόλης», που καθιέρωσε τον Κωνσταντίνο Γιάνναρη ως έναν από τους κορυφαίους δημιουργούς του σύγχρονου ελληνικού σινεμά.

Ολύμπιον

«Λούφα και παραλλαγή»

«Χώρα σε βλέπω»: Λίγα λόγια για τη δράση

Οι ταινίες που θα προβληθούν εντάσσονται στη δράση «Χώρα σε βλέπω: Ο 20ός αιώνας του ελληνικού σινεμά», ένα πρόγραμμα διάσωσης, ψηφιοποίησης, προβολής και μελέτης ταινιών από την πλούσια κληρονομιά του ελληνικού κινηματογράφου του 20ού αιώνα, στο πλαίσιο της επετείου των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση.

Οι ταινίες του αφιερώματος μάς προσκαλούν σε ένα συναρπαστικό ταξίδι στον χωροχρόνο, όχι απλώς μιας εθνικής κινηματογραφίας, αλλά μιας ολόκληρης χώρας. Ένας (και πολλοί) αλλιώτικοι τρόποι να απαντήσει κανείς στο ερώτημα «τι είναι η πατρίδα μας;» – καθρεφτίζοντάς την στα έργα των ελλήνων δημιουργών.

Έκπτωση 50% στις ειδικές εκδόσεις του Φεστιβάλ

Στη διάρκεια του αφιερώματος, από την Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου έως την Τετάρτη 6 Οκτωβρίου, οι ειδικές εκδόσεις του Φεστιβάλ για τον Κωνσταντίνο Γιάνναρη, τον Ζιλ Ντασέν και τον Νίκο Παναγιωτόπουλο θα είναι διαθέσιμες με έκπτωση 50% στο e-shop του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Επιπλέον, στην προβολή της ταινίας Από την άκρη της πόλης, την Τετάρτη 6 Οκτωβρίου, θα παρευρεθεί ο σκηνοθέτης Κωνσταντίνος Γιάνναρης, ο οποίος θα προλογίσει την ταινία στο κοινό. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το υγειονομικό πρωτόκολλο που θα ισχύσει για την είσοδο των θεατών στο Ολύμπιον θα ανακοινωθούν στις αρχές της προσεχούς εβδομάδας.

*Η είσοδος στις προβολές που ξεκινούν κάθε μέρα στις 21:00 θα είναι δωρεάν για τους θεατές, ενώ θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΡόαλντ Νταλ: Στα «χέρια» του Netflix τα έργα του διάσημου συγγραφέα παιδικών βιβλίων12.09.2018

Ακολουθεί  στις επόμενες σελίδες αναλυτική παρουσίαση των επτά ταινιών που θα προβληθούν στο αφιέρωμα «Χώρα, σε βλέπω».

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Η είσοδος στις προβολές που ξεκινούν κάθε μέρα στις 21:00 θα είναι δωρεάν για τους θεατές, ενώ θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Χώρα, Σε Βλέπω – Ο Εικοστός Αιώνας του Ελληνικού Σινεμά

Επιμέλεια δράσης (ΕΑΚ): Σύλλας Τζουμέρκας, Ελίνα Ψύκου / συνεπιμέλεια προγράμματος, επιμέλεια έκδοσης και εκπαιδευτικού υλικού: Αφροδίτη Νικολαΐδου, Δημήτρης Παπανικολάου / γενικός συντονισμός δράσης (ΕΑΚ): Φαίδρα Βόκαλη / επιμέλεια ψηφιοποίησης και αποκατάστασης: Γιάννης Βεσλεμές / εργαστήρια εικόνας: AN MAR FILM LAB, STEFILM, AUTHORWAVE / εργαστήριο ήχου: KVARYBOSOUND MFC / συντονισμός παραγωγής: Ιωάννα Ραμπαούνη / βοηθός συντονισμού: Βάιος Γαλάνης / νομική σύμβουλος: Μαρίνα Μαρκέλλου / γραφιστικά: Νίκος Πάστρας, TALC / υπεύθυνη επικοινωνίας: Νατάσσα Πανδή / social media manager: Δημήτρης Τσακαλέας / κείμενα ωρολογίου: Θοδωρής Δημητρόπουλος / συντονισμός φεστιβάλ: Σταύρος Μαρκουλάκης / συντονισμός έκδοσης: Ασπασία-Μαρία Αλεξίου / μεταφράσεις έκδοσης: Δέσποινα Παυλάκη / υποτιτλισμός & μεταφράσεις ταινιών: AUTHORWAVE / έξτρα μεταφράσεις ταινιών: ΝΕΑΝΙΚΟ ΠΛΑΝΟ, STORYTELLER

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b