MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
20
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΟΛΗ

5 νέα bar που ήρθαν για να γίνουν το νέο σας στέκι

Αυτό τον μήνα, η Αθήνα υποδέχτηκε πέντε νέα ξεχωριστά bar που ήρθαν για να μείνουν.

Photo by Proriat Hospitality on Unsplash
Photo by Proriat Hospitality on Unsplash
author-image Τατιάνα Γεωργακοπούλου

Μέσα σε ένα μήνα έκαναν την εμφάνισή τους όχι ένα, αλλά πέντε πολύ ξεχωριστά νέα μαγαζιά που πληρούν όλες τις προϋποθέσεις για να γίνουν το νέο στέκι μας. Βρίσκονται σε πολύ όμορφους χώρους (και για να σας προλάβουμε, ναι είναι ιδανικά για τα Instagram stories σας), σερβίρουν τρομερά ποτά και πάνω απ’ όλα προτείνουν το καθένα κάτι διαφορετικό.

Diego Athens


Η αλήθεια είναι ότι το Θησείο είναι πάντα μια εύκολη λύση για μια χαλαρή βόλτα στο κέντρο της Αθήνας. Αλλά ας είμαστε ειλικρινείς, είχαμε πολύ καιρό να δούμε μια τόσο ενδιαφέρουσα προσθήκη στην περιοχή, πόσο μάλλον ένα bar που συνδυάζει τα καταπληκτικά cocktails με το καλό (και εξίσου ξεχωριστό) φαγητό. Αυτό το bar λοιπόν είναι το Diego, που μοιάζει βγαλμένο από την πιο εξωτική πλευρά της Λατινικής Αμερικής, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι περιορίζει τον κατάλογό του σε λατινοαμερικανικές γεύσεις. Η σεφ Ελένη Σαράντη έχει επιμεληθεί ένα μενού, που σε ταξιδεύει από την Κούβα μέχρι και το Βιετνάμ, ενώ τα cocktails είναι εξίσου εξωτικά -εμείς ξεχωρίσαμε το δροσερό Lagartijo με τζιν, αχλάδι, ανανά, και νότες από τζίντζερ και κάρδαμο.
Αδριανού 1, Αθήνα 

Attic Urban Rooftop


Παραμένουμε στο κέντρο της Αθήνας, αλλά αυτή τη φορά μεταφερόμαστε στο Μοναστηράκι, που υποδέχτηκε άλλη μία πολυσύχναστη ταράτσα, που έχει κλέψει την παράσταση. Με θεά την Ακρόπολη και άκρως boho διάθεση, το Attic μας κάνει να εκτιμήσουμε ξανά τις ταράτσες του κέντρου, σερβίροντας άψογο brunch (μέχρι τις 15:00), πιάτα εμπνευσμένα από τη μεξικάνικη, ιταλική, αλλά και αμερικανική κουζίνα και φυσικά υπέροχα cocktails, που κάνουν την θεά στην Ακρόπολη ακόμα πιο μεθυστική.
Ερμού 86, Αθήνα

Copal Athens


Λίγο πιο κάτω από το Μοναστηράκι θα βρείτε το νέο all day bar της πόλης, για το οποίο μιλούν όλοι. Μιλάμε για το Copal, το οποίο ξεχωρίζει αμέσως με το (πολύ αναγκαίο) πράσινο που προσφέρει απλόχερα στην οδό Ναυάρχου Αποστόλη, αλλά και με τον εντυπωσιακό ροζ χώρο στον οποίο στεγάζεται. Κατά τη διάρκεια της ημέρας θα απολαύσετε καφέ (και πολύ σύντομα brunch), ενώ το βράδυ επιβάλλεται να δοκιμάσετε ένα από τα 11 signature cocktails τους.
Ναυάρχου Αποστόλη 1, Ψυρρή

Uncle Tan’s Drinking House

Η Μαρίνα Ζέας είναι πράγματι ένας από τους αγαπημένους μας προορισμούς όταν θέλουμε να βεβαιωθούμε ότι μία έξοδος για ποτό θα στεφθεί με επιτυχία. Και τώρα για έναν λόγο παραπάνω, αφού πλέον φιλοξενεί ένα μπαράκι που μοιάζει πραγματικά βγαλμένο από κάποιο στενό της Σιγκαπούρης, το λεγόμενο Uncle Tan’s Drinking House. Από τον δημιουργό του επίσης αγαπημένου μας Nazare Surf Bar (ίσως το πρώτο surf bar της πόλης που επίσης βρίσκεται στη Μαρίνα Ζέας) γεννήθηκε ο Uncle Tan, όπου θα δοκιμάσετε cocktails που σίγουρα δεν έχετε ξαναπιεί στη ζωή σας (τουλάχιστον όχι στην Ελλάδα), όπως για παράδειγμα το πολύ ιδιαίτερο umeshu (ιαπωνικό λικέρ από δαμάσκηνα), αλλά και κλασικά ποτά και cocktails με ένα ασιατικό twist. Όσο για το φαγητό, μάλλον επιβάλλεται να το συνοδεύσετε με ασιατικά noodles στιγμής. Και όλα αυτά μία ανάσα από το πανέμορφο λιμάνι της Μαρίνας Ζέας.
Μαρίνα Ζέας, Πειραιάς

Τέρας
View this post on Instagram

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Teras Athens (@teras.athens)

Σε μία μονοκατοικία στον Νέο Κόσμο θα βρείτε το “Τέρας”, το ολοκαίνουριο all day bar που σερβίρει καφέ και (πεντανόστιμο) πρωινό την ημέρα και bar food και cocktail το βράδυ. Αυτό που αρχικά σου τραβά την προσοχή είναι σίγουρα η όμορφη αυλή του και το design του -που πράγματι βγάζει τη ζεστασιά ενός σπιτιού- αλλά ο λόγος που θα μείνεις είναι σίγουρα τα cocktails του που παρουσιάζονται με βάση το πόσο αλκοόλ έχουν. Αν έχεις όρεξη για μία χαλαρή έξοδο καλύτερα να επιλέξεις ένα από τα cocktail με 0-0,5% (εμείς προτείνουμε το πολύ δροσιστικό Floreal Highball με martini, ροδάκινο και φασκόμηλο), ενώ αν θέλετε κάτι πιο βαρύ μπορείτε να βρείτε cocktail με μέχρι και 32% αλκοόλ -όπως είναι για παράδειγμα το Pa Ra Krum με παλαιωμένα ρούμια, τσάι darjeeling, βανίλια και αρωματικά bitters.
Θεοδώρητου Βρεσθένης 45, Νέος Κόσμος

Περισσότερα από Going Out
VIMA_WEB3b