MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΟΜΟΡΦΙΑ

Ρυζόνερο: Η φυσική λύση για μεταξένια και μακριά μαλλιά

Οι γυναίκες στην Κίνα, την Ιαπωνία και τη Νοτιοανατολική Ασία χρησιμοποιούν το νερό του ρυζιού ως θεραπεία για τα μαλλιά τους εδώ και πολλούς αιώνες. Υπάρχουν όμως επιστημονικά αποδεδειγμένα οφέλη για τη χρήση του;

Monopoli Team

Το νερό ρυζιού είναι το νερό από άμυλο που απομένει μετά το βράσιμο του ρυζιού ή μετά από το μούλιασμα. Θεωρείται ότι κάνει τα μαλλιά λεία και λαμπερά, ενώ ταυτόχρονα τα βοηθάει να μεγαλώνουν γρηγορότερα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ25+1 σπουδαία βιβλία για να πάρετε μαζί σας στις διακοπές12.09.2018

Η χρήση του νερού ρυζιού για τα μαλλιά

Το νερό του ρυζιού θεωρείται ότι περιέχει πολλές από τις βιταμίνες και τα μέταλλα που περιέχονται στο ρύζι. Αυτά περιλαμβάνουν:

  • αμινοξέα
  • βιταμίνη Β
  • βιταμίνη Ε
  • μεταλλικά στοιχεία
  • αντιοξειδωτικά

Η ιστορία

Οι γυναίκες Yao, που ζουν σε ένα χωριό που ονομάζεται Huangluo στην Κίνα, φημίζονται για τα μακρυά μαλλιά τους που έχουν μέσο όρο μήκους 183 εκατοστά. Εκτός από το απίστευτο μήκος, τα μαλλιά των γυναικών Yao λέγεται ότι διατηρούν το χρώμα τους για περισσότερο χρονικό διάστημα, καθώς  δεν γκριζάρουν μέχρι να φτάσουν στην ηλικία των 80. Οι γυναίκες Yao ισχυρίζονται πως το μήκος και το χρώμα των μαλλιών τους οφείλεται στο γεγονός ότι τα λούζουν με νερό ρυζιού. Τα τελευταία χρόνια η χρήση του νερού του ρυζιού είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη και εφαρμόζεται από όλο και περισσότερες γυναίκες στον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤι περιορισμό βάζει η Νορβηγία στους influencers;12.09.2018

Τι δείχνουν οι έρευνες

Μία έρευνα του 2010 έδειξε ότι το νερό του ρυζιού μπορεί να μειώσει την επιφανειακή τριβή και να αυξήσει την ελαστικότητα των μαλλιών. Ωστόσο, η μελέτη βασίζεται κυρίως σε ιστορικά παραδείγματα. Απαιτείται περισσότερη έρευνα για την υποστήριξη αποδεικτικών στοιχείων σχετικά με τα οφέλη του νερού ρυζιού για τα μαλλιά.

Πώς να φτιάξετε μόνοι σας την θεραπεία με το νερό ρυζιού

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να φτιάξετε το νερό ρυζιού:

Μουλιασμένο

Το μούλιασμα είναι ο γρηγορότερος τρόπος παρασκευής νερού ρυζιού. Για να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη μέθοδο:

  • Γεμίζετε ½ φλιτζάνι άβραστο ρύζι
  • Ξεπλένετε καλά
  • Βάζετε το ρύζι σε ένα μπολ με 2-3 φλιτζάνια νερό
  • Το αφήνετε να μουλιάσει για 30 λεπτά
  • Στραγγίζετε το νερό του ρυζιού σε ένα καθαρό μπολ

Ζυμωμένο

Σύμφωνα με μια μελέτη του 2012, οι ζυμωμένες ουσίες έχουν υψηλότερη ποσότητα αντιοξειδωτικών. Τα αντιοξειδωτικά μπορούν να βοηθήσουν τα κατεστραμμένα μαλλιά και τα κύτταρα του δέρματος, γι ‘αυτό αποτελούν βασικά συστατικά στα προϊόντα ομορφιάς. Για τη ζύμωση του ρυζιού, ακολουθήστε τα τέσσερα πρώτα βήματα της μεθόδου μουλιάσματος. Αφήστε το νερό του ρυζιού να παραμείνει σε θερμοκρασία δωματίου για έως και δύο ημέρες, αφήνοντάς το να ζυμωθεί. Σουρώστε το νερό του ρυζιού σε ένα καθαρό μπολ πριν από τη χρήση.

Βρασμένο

Ένας άλλος τρόπος για να φτιάξετε νερό ρυζιού είναι να βράσετε το ρύζι. Καλύψτε ½ φλιτζάνι ρύζι με διπλάσιο νερό που χρησιμοποιείτε συνήθως για το μαγείρεμα. Μαγειρέψτε το ρύζι σε βραστό νερό κι έπειτα στραγγίξτε το νερό του ρυζιού σε ένα καθαρό μπολ πριν από τη χρήση.

Το ξέπλυμα των μαλλιών με νερό ρυζιού είναι μια παραδοσιακή περιποίηση, η οποία είναι ιδιαίτερα δημοφιλής σε πολλές περιοχές της Ασίας. Πολλοί θεωρούν ότι το νερό ρυζιού είναι μια ευεργετική θεραπεία μαλλιών. Ιστορικά παραδείγματα και στοιχεία δείχνουν ότι το νερό του ρυζιού μπορεί να βελτιώσει τη δύναμη, την υφή και το μήκος των μαλλιών. Τα περισσότερα επιστημονικά στοιχεία σχετικά με τη θεραπεία είναι ασαφή, επομένως απαιτείται περισσότερη έρευνα για να αποδειχθούν τα οφέλη από τη χρήση νερού ρυζιού. Παρ’ όλα αυτά είναι ασφαλές να το δοκιμάσετε στο σπίτι και να το χρησιμοποιήσετε στα μαλλιά ή στο δέρμα.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ομο

Περισσότερα από Υγεία - Ομορφιά
VIMA_WEB3b