MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
20
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Robert Downey Sr: Έφυγε από τη ζωή ο σκηνοθέτης και πατέρας του Robert Downey Jr

Ο Robert Downey Sr, σκηνοθέτης, ηθοποιός, αλλά και πατέρας του Robert Downey Jr, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 85 ετών

Getty Images
Getty Images
Monopoli Team

Ο Robert Downey Sr, σκηνοθέτης γνωστός για την ταινία του “Putney Swope”, αλλά και πατέρας του διάσημου ηθοποιού Robert Downey Jr, πέθανε σε ηλικία 85 ετών στην πόλη της Νέας Υόρκης.

Σύμφωνα με μία ανάρτηση του γιού του, Robert Downey Jr. χθες το βράδυ στο Instagram, ο σκηνοθέτης έφυγε από τη ζωή λόγω του Parkinson. Συγκεκριμένα έγραψε: “Χθες το βράδυ ο πατέρας μου έχασε την πολυετή μάχη του με τις επιπλοκές του Parkinson. Ήταν ένας πραγματικά θρυλικός σκηνοθέτης και παρέμεινε αισιόδοξος καθ’ όλη τη διάρκεια… Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της μητριάς μου ήταν παντρεμένοι και ευτυχισμένοι μαζί περίπου 200 χρόνια. Ρόζμαρι Ρότζερς-Ντάουνι είσαι μία αγία, οι σκέψεις μου είναι μαζί σου”.

Παρόλο που ο Downey Sr είχε παίξει και σκηνοθετήσει αρκετές ταινίες, η ταινία που σημάδεψε την καριέρα του ήταν το Putney Swope (1969). Μια ταινία που άφησε πολλούς σοκαρισμένους δεδομένου και της εποχής, αλλά κατάφερε να συμπεριληφθεί στις 10 καλύτερες ταινίες για το 1969 του New York Magazine.

Ο Downey Sr. έχει παίξει επίσης σε ταινίες όπως τα Boogie Nights (1997), Magnolia (1999) και The Family Man (2000). Η ταινία όμως που τον καθιέρωσε ως έναν από τους σημαντικούς σκηνοθέτες της εποχής, ήταν το “Pound”, μία κωμωδία για τη ζωή μερικών σκύλων που περίμεναν την ευθανασία τους, όπου οι ηθοποιοί ήταν όλοι… άνθρωποι. Μάλιστα, αυτή ήταν και η πρώτη συμμετοχή του Robert Downey Jr στον κινηματογράφο, αφού είχε έναν μικρό ρόλο στην ταινία.

O Robert Downey Jr πάντως σίγουρα κληρονόμησε το χάρισμα του πατέρα του, καθώς έχει καθιερωθεί πλέον και έχει αποδείξει πολλές φορές το ταλέντο του στην υποκριτική. Η πρώτη συνεργασία μεταξύ τους ήταν το “Pound”, ενώ στη συνέχεια έπαιξε και σε πολλές ακόμα ταινίες του πατέρα του.

Πηγή: Variety 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΚάννες 2021: Οι ενθουσιώδεις αντιδράσεις για το “Annette” και η συγκινητική επιστροφή του φεστιβάλ12.09.2018

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b