MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Κάννες 2021: Οι ενθουσιώδεις αντιδράσεις για το “Annette” και η συγκινητική επιστροφή του φεστιβάλ

Επί πέντε λεπτά χειροκροτούσε όρθιο το κοινό την νέα ταινία του Λεός Καράξ “Annette”, που έκανε μία δυνατή αρχή στο Φεστιβάλ Καννών.

Η ταινία Annette έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Καννών
Η ταινία Annette έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Καννών
Monopoli Team

Το 74ο Φεστιβάλ Καννών επέστρεψε και μαζί του επέστρεψε και ο Λεός Καράξ με την νέα του ταινία “Annette”. Όπως είχαμε αναφέρει, το φεστιβάλ «άνοιξε» χθες, Τρίτη 6 Ιουλίου, με το πολυαναμενόμενό ρομαντικό ροκ μιούζικαλ, στο οποίο πρωταγωνιστούν η Μαριόν Κοτιγιάρ και ο Άνταμ Ντράιβερ.

Όταν λοιπόν η ταινία τελείωσε το κοινό χειροκροτούσε όρθιο επί 5 ολόκληρα λεπτά, σε ένα “standing ovation” που σίγουρα μας είχε λείψει από τις Κάννες. Μάλιστα, ο σκηνοθέτης της ταινίας Λεος Καραξ αποφάσισε να ανάψει ένα τσιγάρο για την “νίκη” του, το οποίο και μοιράστηκε με τον πρωταγωνιστή της ταινίας Άνταμ Ντράιβερ, καθώς το κοινό χειροκροτούσε.

Το ζεστό αυτό κλίμα ίσως να οφείλεται και στο γεγονός ότι το φεστιβάλ επέστρεψε μετά από ένα χρόνο απουσίας, εξαιτίας της πανδημίας όπου και κατέστη αναγκαίο να ακυρωθεί. Δεν είναι το ίδιο φεστιβάλ όπως όλοι το θυμούνται, καθώς τα μέτρα προστασίας αλλάζουν την εικόνα που είχαν οι περισσότεροι στο μυαλό τους, παραμένει όμως ένα πολύ χαρμόσυνο γεγονός για τον κινηματογράφο.

Μάλιστα, η βραδιά έγινε ακόμα πιο συγκινητική, μέσα από δύο αφιερώματα-φόρους τιμής στην Τζόντι Φόστερ (που μίλησε γαλλικά και ενθουσίασε το κοινό) και τον Σπάικ Λι, που έγινε και ο πρώτος μαύρος πρόεδρος Επιτροπής στην ιστορία των Καννών.

Παράλληλα, οι Κάννες έκαναν ακόμα μια προσπάθεια για “επιστροφή στην κανονικότητα” μέσα από το κόκκινο χαλί. Σε αντίθεση με το Φεστιβάλ Βενετίας, που πέρσι είχε αποκλείσει το κόκκινο χαλί με έναν τοίχο 2 μέτρων, στο Φεστιβάλ Καννών δεν έλειψε η λάμψη και οι εμφανίσεις των αστέρων.

Ήταν σίγουρα η πιο συγκινητική επανένωση για τον κόσμο του κινηματογράφου και ανυπομονούμε να δούμε τι άλλο μας επιφυλάσσει το Φεστιβάλ Καννών στη συνέχεια.

Πηγή: Variety

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b