MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΙΟΥΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Κοινωνικό

Γάλα, αίμα της Αλεξάνδρας Κ* σε σκηνοθεσία Γιάννου Περλέγκα στο Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου

Το “γάλα, αίμα” της Αλεξάνδρας Κ., εμπνευσμένο από τη Μήδεια του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Γιάννου Περλέγκα, παρουσιάζεται στις 16 και 17 Ιουλίου στο Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2021.

@Dimitris_Christodoulou
@Dimitris_Christodoulou
Monopoli Team

Ο Κύκλος Contemporary Ancients συνεχίζεται στο Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου. Μετά το «Σπίτι με τα φίδια» (9-10 Ιουλίου), το δεύτερο θεατρικό έργο που θα παρουσιαστεί είναι το «γάλα, αίμα» της Αλεξάνδρας Κ., εμπνευσμένο από τη Μήδεια του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Γιάννου Περλέγκα, στις 16 και 17 Ιουλίου.

@Dimitris_Christodoulou

Το έργο

Βρισκόμαστε στο καλοκαίρι του 1958, σε ένα χωριό της ελληνικής επαρχίας. Η Ξένη, εγκαταλελειμμένη από τον άντρα της, ο οποίος ετοιμάζεται να παντρευτεί μία νεότερη γυναίκα, βρίσκεται αντιμέτωπη με τα σχόλια του χωριού, στο οποίο έχει έρθει να ζήσει ακολουθώντας τον άντρα της. Έχει περάσει χρόνια περιορισμένη στους ρόλους της κόρης, της συζύγου και της μητέρας, υπό το άγρυπνο βλέμμα της μικρής τοπικής κοινωνίας. Πλέον, μην έχοντας κανέναν ρόλο να υπηρετήσει, ψάχνει να βρει τι έχει απομείνει απ’ αυτήν ακόμα ζωντανό. Μπροστά στα μάτια της βλέπει τις κόρες της να οδηγούνται στην ίδια ακριβώς ζωή με τη δική της, σε ένα επαναλαμβανόμενο παιχνίδι ανθρωποφαγίας των γυναικών, που βρίσκονται εγκλωβισμένες στον κοινωνικό τους ρόλο.

gala aima@Dimitris Christodoulou

@Dimitris Christodoulou

Όπως λέει η ίδια η συγγραφέας:

Η Ξένη/Μήδεια της Αλεξάνδρας Κ* σκοτώνει τις κόρες της για να τις απελευθερώσει από τα μελλοντικά δεινά τους. Σε μια δυνατή συνομιλία με όσα συμβαίνουν στις μέρες μας και όσα διακυβεύονται στο πεδίο της ισότητας των φύλων, η συγγραφέας καταθέτει ένα εξαιρετικό σχόλιο για τη θέση των γυναικών: «Για μένα η ηρωίδα μου, σκηνή τη σκηνή, βιώνει αυτήν την αποκάλυψη που τώρα βιώνουμε όλες: ότι τα πράγματα που θεωρούσαμε χρέος μας -αν όχι καμάρι μας- να ανεχόμαστε, ήταν εξ αρχής καταπιεστικά, επώδυνα και παράλογα. Γιατί η εμπειρία μας ως γυναίκες ήταν γραμμένη και υπαγορευμένη από μάτια, μυαλά και χέρια ανδρικά».

gala aima @Dimitris Christodoulou

@Dimitris Christodoulou

Ο Γιάννος Περλέγκας σκηνοθετεί το «γάλα, αίμα» αναδεικνύοντας την ιδιαίτερη γραφή της Αλεξάνδρας Κ* και δίνοντας έμφαση στη φόρμα και στον ρυθμό. Με τη σύμπραξη ενός εξαιρετικού θιάσου, στον οποίο η Έλενα Τοπαλίδου ερμηνεύει τον κεντρικό ρόλο της Ξένης, και με ζωντανή μουσική επί σκηνής, μάς μεταφέρει στην ατμόσφαιρα του έργου μέσα από το ιδιαίτερο καλλιτεχνικό του στίγμα.

Yannos_Perlengas @Gerasimos_Domenikos

@Gerasimos Domenikos

Με ελληνικούς και αγγλικούς υπέρτιτλους.

Το έργο κυκλοφορεί από τη νέα θεατρική σειρά του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου σε συνεργασία με τις εκδόσεις Νεφέλη, στα βιβλιοπωλεία και τα πωλητήρια του Φεστιβάλ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΌσλο: Η νέα ταινία του HBO για Ισραήλ-Παλαιστίνη που δίχασε12.09.2018

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Αλεξάνδρα Κ*
Σκηνοθεσία: Γιάννος Περλέγκας

Σκηνικά: Λουκία Χουλιάρα, Κομνηνός Κουσιέρας
Κοστούμια: Λουκία Χουλιάρα, Σάλι Αλάραμπι
Μουσική: Στράτος Γκρίντζαλης
Φωτισμοί: Τάσος Παλαιορούτας

Παίζουν: Έλενα Τοπαλίδου (η ξένη), Μάγδα Καυκούλα (η δασκάλα τους, Μια νέα), Γιώργης Βασιλόπουλος (ο φίλος τους, Ένας νέος), Γιάννος Περλέγκας (ο πατέρας της, Ένας γέρος), Σύρμω Κεκέ (η μάνα του, Μια γριά), Μιχάλης Τιτόπουλος (ο άντρας της, Ένας άνδρας), Λήδα Κουτσοδασκάλου (Το πρώτο κορίτσι), Αλίκη Γεωργίου (Το δεύτερο κορίτσι) / Μουσικοί επί σκηνής: Στράτος Γκρίντζαλης, Τίμος Ντέμος

Τιμές Εισιτηρίων: Κανονικό 15€, Φοιτητικό, 65+, Καλλιτεχνικών σωματείων 12€, ΑΜΕΑ, Ανέργων, Σπουδαστικό Καλλιτεχνικών Σχολών 5€
Πληροφορίες: Πώληση εισιτηρίων στα aefestival.gr, tickets.aefestival.gr, www.ticketservices.gr, στο 210 7234 567, στα κεντρικά εκδοτήρια (Πανεπιστημίου 39) και στα καταστήματα Plublic.
Παραστάσεις: Παρασκευή 16 Ιουλίου και Σάββατο 17 Ιουλίου, 21:00
Βοηθός Σκηνοθετη: Γιώργης Βασιλόπουλος
Link Εισιτηρίων: aefestival.gr | tickets.aefestival.gr | www.ticketservices.gr
Πληροφορίες Χώρου: Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου, Παλαιά Επίδαυρος, Αργολίδα | τηλ: 210 9282900
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ