MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ

Τα στάχυα του Ιουνίου: Το ντοκιμαντέρ της Φωνής της Ελλάδας στο διαγωνιστικό τμήμα Podcast του ΦΝΘ

Με το ραδιοφωνικό ντοκιμαντέρ «Τα στάχυα του Ιουνίου» σε παραγωγή της Φωνής της Ελλάδας, συμμετέχει η Ελληνική Ραδιοφωνία στο νεοσύστατο τμήμα Podcast του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Τα στάχυα του Ιουνίου
Monopoli Team

Το ραδιοφωνικό ντοκιμαντέρ σε έρευνα, τεκμηρίωση και παρουσίαση του δημοσιογράφου της ΕΡΤ Θωμά Σίδερη συμμετέχει στο επίσημο διαγωνιστικό πρόγραμμα του φεστιβάλ και θα είναι διαθέσιμο για ακρόαση έως και τις 4 Ιουλίου 2021 εδώ. 

Το ραδιοφωνικό ντοκιμαντέρ θα μεταδοθεί για πρώτη φορά από τη «Φωνή της Ελλάδας», την Παρασκευή 9 Ιουλίου 2021, στις 13:00.

Πρόκειται για μία πρωτότυπη ραδιοφωνική παραγωγή της ΕΡΤ που ερευνά τις πολλαπλές όψεις της σφαγής των κατοίκων στο Δίστομο Βοιωτίας και στο Οραντούρ της Γαλλίας από τις ναζιστικές δυνάμεις κατοχής. Στο ντοκιμαντέρ διερευνώνται τα κοινά στοιχεία των δύο ολοκαυτωμάτων που συνέβησαν την ίδια ημέρα, σε δύο διαφορετικές κωμοπόλεις που απέχουν μεταξύ τους 3.100 χιλιόμετρα, μέσα από τις συγκλονιστικές αφηγήσεις των επιζώντων Ελένης Σφουντούρη και Ρομπέρ Εμπράς και των επιζησάντων Ελένης Αθανασίου και Μαργκερίτ Ρουφάνς.

Η παραγωγή του ραδιοφωνικού ντοκιμαντέρ πραγματοποιήθηκε εξ ολοκλήρου στα στούντιο της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, ενώ η ιστορική έρευνα διήρκησε συνολικά έξι χρόνια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤο νέο τμήμα podcast του 23ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης12.09.2018

Λίγα λόγια για τον Θωμά Σίδερη

Ο Θωμάς Σίδερης είναι δημιουργός της εκπομπής «Των Ελλήνων οι Κοινότητες», που μεταδίδεται κάθε Παρασκευή στις 13:00 από τη Φωνή της Ελλάδας αλλά και της εκπομπής «Αφύλαχτη Διάβαση» που μεταδίδεται από το Πρώτο Πρόγραμμα, κάθε Παρασκευή στις 15:00. Είναι υποψήφιος διδάκτορας Ανθρωπογεωγραφίας και βραβευμένος δημιουργός κινηματογραφικών ντοκιμαντέρ.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Τρόποι ακρόασης της Φωνής της Ελλάδας:

Ψηφιακά μέσα από τους τηλεοπτικούς δέκτες της ΕΡΤ στην ένδειξη: Voice of Greece
Διαδικτυακά μέσα από το webradio της ιστοσελίδας της ΕΡΤ: http://webradio.ert.gr/i-foni-tis-elladas/
Στα Βραχέα κύματα, στη συχνότητα  των 9420 KHz.

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b