MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Χορός

Φεστιβάλ Αθηνών: Χορευτικές μάχες στην Πειραιώς 260

Το Athens Epidaurus Festival Urban Dance Contest, έρχεται 19-20 Ιουνίου, στην Πειραιώς 260, για ένα διήμερο γεμάτο χορευτικά Battles με τη συμμετοχή σπουδαίων χορευτών από όλη την Ελλάδα.

All Style Battle | Φώτο: Pinelopi Gerasimou
All Style Battle | Φώτο: Pinelopi Gerasimou
Monopoli Team

Οι εκδηλώσεις του Layers of Street, της νέας σκηνής του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου που φέρνει την street χορευτική κουλτούρα σε Ελλάδα και εξωτερικό σε διάλογο με το θέατρο και το σύγχρονο χορό, κορυφώνονται με το Athens Epidaurus Festival Urban Dance Contest, ένα διήμερο αφιερωμένο στην πιο χαρακτηριστική και δυναμική έκφραση της hip hop κουλτούρας: τα χορευτικά Battles, 19-20 Ιουνίου, στην Πειραιώς 260.

Breakdance Battle

Γνήσια έκφραση της κουλτούρας του δρόμου της δεκαετίας του ΄70, τα χορευτικά battles αποτέλεσαν τρόπο έκφρασης, αλλά και πολεμικό μέσο σύγκρουσης και επίλυσης διαφορών για τους νέους της  αφροαμερικανικής και πορτορικανικής κοινότητας των ΗΠΑ.

Με την εισβολή του hip hop στην pop κουλτούρα σε ΗΠΑ και Ευρώπη τη δεκαετία του ΄80, τα χορευτικά breakdance και all style battles, εξελίχθηκαν ραγδαία σε μια από τις δημοφιλέστερες χορευτικές πρακτικές διεθνώς, φτάνοντας τη δεκαετία του ΄90 και στην Ελλάδα.

All Style Battle | Φώτο: Pinelopi Gerasimou

Λίγα λόγια για την εκδήλωση

Το Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου 2021 δημιουργεί τον χώρο και τις προϋποθέσεις ώστε οι φόρμες, οι συμβολισμοί και η δυναμική των hip hop battles να αποκτήσουν τη δική τους θέση στο σύμπαν της σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ36 Ελληνικοί Χοροί του Νίκου Σκαλκώτα, από τη Φιλαρμόνια στο Ηρώδειο12.09.2018

Με τη συμμετοχή σπουδαίων χορευτών από όλη την Ελλάδα και με καταξιωμένους κριτές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, τα battles του Athens Epidaurus Festival Urban Dance Contest θα χωριστούν σε δύο κατηγορίες. Την πρώτη μέρα (19/6), η κατηγορία θα είναι Break 1vs1 και θα συμμετέχουν μόνο breakdancers (Β-boys & B-girls) ατομικά, ενώ τη δεύτερη ημέρα (20/6) θα είναι Hip Hop (All Style) 1vs1, και θα διαγωνιστούν ατομικά χορευτές και χορεύτριες από διαφορετικά στυλ του χιπ χοπ (hip hop, popping, locking, break).

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ



Τιμές Εισιτηρίων: Διακεκριμένη Ζώνη 15€ • Ζώνη Α΄ 10€ • Φοιτητικά / 65+ / Καλλ. Σωματείων 8€ • Αμεα / Ανέργων / Σπουδαστικό Καλλ. Σχολών 5€
Πληροφορίες: Προπώληση: ticketservices.gr
Παραστάσεις: Σάββατο 19 Ιουνίου και Κυριακή 20 Ιουνίου, στις 22:00
Link Εισιτηρίων: https://www.ticketservices.gr/event/urban-dance-contest/?lang=el
Πληροφορίες Χώρου: http://aefestival.gr/ | Πειραιώς 260, Καλλιθέα. Τηλ: 21 0928 2900
Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
VIMA_WEB3b