MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
19
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Μουσική δωματίου

Κωνσταντίνος Χατζής και Γιώργος Κουμεντάκης συναντούν την “Κλυταιμνήστρα” στην Πειραιώς 260

Μία ξεχωριστή καλλιτεχνική συνάντηση, έρχεται στις 16 και 17 Ιουνίου στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2021 στη σκηνή του Χώρου Ε της Πειραιώς 260.

Monopoli Team

Ο σκηνοθέτης Κωνσταντίνος Χατζής συνεχίζει την έρευνά του στο αρχαίο δράμα και εμπνέεται αυτή τη φορά από τον Αγαμέμνονα του Αισχύλου. Στην παράσταση Κλυταιμνήστρα, μουσική δωματίου για ένα όργανο, μοναδική ερμηνεύτρια στο κέντρο της σκηνής είναι η διεθνώς βραβευμένη ηθοποιός Σοφία Χιλλ. Το κείμενο του Χατζή και η ερμηνεία της Χιλλ συνδιαλέγονται με το νέο μουσικό έργο του Γιώργου Κουμεντάκη.

Μινιμαλιστική προσέγγιση, τραγικός λόγος και οι ήχοι του γιαϊλί ταμπούρ, σε ερμηνεία του Ευγένιου Βούλγαρη, και του πιάνου, σε ερμηνεία του σκηνοθέτη, παντρεύονται με τις καθηλωτικές φωτογραφίες του πολυβραβευμένου ακτιβιστή φωτογράφου Σεμπαστιάο Σαλγκάδο.

Τα χορικά του Αγαμέμνονα και οι μονόλογοι της Κλυταιμνήστρας γίνονται το όχημα για μία νέα αφήγηση της ιστορίας του ανθρώπου. Λέει ο Κωνσταντίνος Χατζής για την συνάντηση του τραγικού λόγου και της μουσικής με το έργο του Σεμπαστιάο Σαλγκάδο: «Το έργο του ποιητή/φωτογράφου υπήρξε στα χρόνια των πολλών συναντήσεων, των ατελείωτων συζητήσεων και της μελέτης μας πάνω στον Αισχύλο, αλλά και στην έννοια του «πόλεμου», πηγή έμπνευσης, βαθύτερης κατανόησης της σημερινής πραγματικότητας, και αποδοχής του ότι η ανθρώπινη ιστορία είναι μια διαρκής επανάληψη. Η ανθρώπινη ιστορία είναι μια ιστορία πόλεμου».

Το κοστούμι της Κλυταιμνήστρας έχει δημιουργήσει η Λουκία, ενώ το Τραγούδι της Έντα Γκάμπλερ (The Song of Hedda Gabler) σε μουσική Γ. Κουμεντάκη έγραψαν ο συνθέτης και ο Γιάννης Χουβαρδάς.

Με αγγλικούς υπέρτιτλους και με ελληνικούς στην πρεμιέρα.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Χατζής

Σκηνικά: Σοφία Χιλλ, Κωνσταντίνος Χατζής
Κοστούμια: Λουκία
Μουσική: Γιώργος Κουμεντάκης

Παίζουν: Σοφία Χιλλ / Μουσικοί: Ευγένιος Βούλγαρης γιαϊλί ταμπούρ, Κωνσταντίνος Χατζής πιάνο

Διάρκεια: 55'
Τιμές Εισιτηρίων: Διακεκριμένη Ζώνη 15€, Ζώνη Α΄ 10€, Φοιτητικό / 65+ / Καλ. Σωματείων 8€, ΑΜΕΑ / Ανέργων / Σπουδαστικό Καλ. Σχολών 5€
Παραστάσεις: Τετάρτη 16 Ιουνίου στις 22:30 και Πέμπτη 17 Ιουνίου στις 21:00
Διασκευή: Κωνσταντίνος Χατζής
Βοηθός Σκηνοθετη: Μαρίλια Μητρούση, Χρυσιάννα Καραμέρη
Φωτογραφίες: Παντελής Μάκκας
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b