MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
23
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Ιταλία: Εξαφανισμένο χωριό που ενέπνευσε σειρά στο Netflix αναδύθηκε από το νερό μετά από δεκαετίες

Η λίμνη Resia, η οποία αποστραγγίστηκε προσωρινά για να γίνουν εργασίες συντήρησης, αποκάλυψε το χαμένο χωριό Curon μετά από δεκαετίες που ήταν κρυμμένο στο νερό και έδωσε έμπνευση στο Netflix.

Η λίμνη Resia στην Ιταλία
Η λίμνη Resia στην Ιταλία
author-image Ειρήνη Μωραϊτη

Σε μια ιστορία κατάλληλη για το Χόλιγουντ, τα ερείπια ενός βυθισμένου ιταλικού χωριού αποκαλύφθηκαν για πρώτη φορά μετά από επτά δεκαετίες. Το χαμένο χωριό βρέθηκε στον πυθμένα της λίμνης Resia, μια τεχνητή λίμνη 2,5 τετραγωνικών μιλίων που βρίσκεται κοντά στα σύνορα της Αυστρίας και της Ελβετίας.

Η λίμνη υπήρξε ένας δημοφιλής τουριστικός και πεζοπορικός προορισμός, τόσο τους καλοκαιρινούς όσο και τους χειμερινούς μήνες. Λόγος της δημοφιλίας της ήταν το δραματικό καμπαναριό του 14ου αιώνα που αναδυόταν από τα γαλαζοπράσινα νερά της λίμνης. Το βγαλμένο από παραμύθι αυτό σκηνικό έδωσε έμπνευση σε ένα βιβλίο και στη σειρά μυστηρίου Curon του Netflix. Αλλά κανένας σεναριογράφος δεν θα μπορούσε να έχει γράψει το σενάριο για αυτό που συνέβη αυτή την εβδομάδα.

Η λίμνη Resia στην Ιταλία

Η λίμνη Resia στην Ιταλία

Ποιο είναι το χωριό Curon

Ας κάνουμε πρώτα μία αναδρομή στην ιστορία. Το 1950, το χωριό Curon ήταν πατρίδα εκατοντάδων Ιταλών. Αυτό ήταν πριν το χωριό πλημμυρίσει σκόπιμα για την δημιουργία ενός κοντινού υδροηλεκτρικού εργοστασίου. Περίπου 71 χρόνια αργότερα, οι επισκευές που έπρεπε να γίνουν, ανάγκασαν μια ομάδα εργατών να αποστραγγίσει προσωρινά τη λίμνη. Μια σκηνή που περιμέναμε να δούμε μόνο από τον M. Night Shyamalan ή τον Stephen King, αντίκρισαν οι εργάτες, καθώς όταν αφαιρέθηκε το νερό της λίμνης, εμφανίστηκαν τα ερείπια ενός ξεχασμένου χωριού.

Τα συντρίμμια του ξεχασμένου ιταλικού χωριού. Φωτογραφία: Luisa Azzolini

Τα συντρίμμια του ξεχασμένου ιταλικού χωριού. Φωτογραφία: Luisa Azzolini

Τι αποκάλυψε η αποστράγγιση της λίμνης

Οι ντόπιοι που κάποτε επισκέφτηκαν το αξιοθέατο για τη γαλήνια λίμνη του, έρχονται τώρα για να περπατήσουν στον πυθμένα της λίμνης και να δουν τα ερείπια. Ενώ κανένα από τα σπίτια δεν έχει διασωθεί από την πλημμύρα, τα παλιά σκαλοπάτια, τα κελάρια και οι τοίχοι που είχαν περάσει δεκαετίες στον πάτο της λίμνης εμφανίστηκαν ξαφνικά.

Ένα κελάρι που βρέθηκε στον πυθμένα της λίμνης. Φωτογραφία: Luisa Azzolini

Ένα κελάρι που βρέθηκε στον πυθμένα της λίμνης. Φωτογραφία: Luisa Azzolini

Η Luisa Azzolini, η οποία είναι από την περιοχή, έγραψε στο Twitter ότι “ήταν «παράξενο συναίσθημα» να περπατάς μέσα στα ερείπια από το χαμένο χωριό. Ίσως άλλοι που επισκέφτηκαν το παλιό χωριό να βίωσαν επίσης το ίδιο παράξενο συναίσθημα. Και ίσως να το απαθανατίσουν σε ένα νέο βιβλίο ή σε σειρά Netflix.”

Και δεν είχε άδικο, καθώς στο Netflix ήδη υπάρχει η πρώτη σεζόν της σειράς μυστηρίου Curon, η οποία εξιστορεί τις ιστορίες των διδύμων Daria και Mauro Raina  όταν επιστρέφουν στην πατρίδα της μητέρας τους Anna Raina και προσπαθούν να λύσουν το μυστήριο γύρω από την λίμνη της πόλης.

Πηγή: architecturaldigest 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ«Σούπερ Ματωμένο Φεγγάρι» και ολική έκλειψη Σελήνης: Ένα σπάνιο αστρονομικό υπερθέαμα12.09.2018

Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b