MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΓΕΥΣΗ

Τα νέα στέκια που κάνουν πιο “νόστιμη” την Αθήνα μετά το lockdown

Αυτά είναι τα πιο ενδιαφέροντα, νέα μαγαζιά που γεννήθηκαν στην Αθήνα, όσο βρισκόμασταν σε lockdown

credit: Miha Rekar
author-image Τατιάνα Γεωργακοπούλου

Όσο εμείς ήμασταν σπίτι και περιμέναμε καρτερικά να τελειώσει το lockdown, η τύχη μας μάλλον δούλευε. Ποιος θα μας το ‘λεγε ότι μετά την καραντίνα, η Αθήνα θα μας υποδεχόταν πιο ανανεωμένη από ποτέ, με νέα μαγαζιά να έχουν αναδυθεί σε κάθε γωνιά της πόλης.

Και μπορεί τα αγαπημένα μας στέκια να μας έλειψαν όσο τίποτα, αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν ανυπομονούμε να ανακαλύψουμε νέα διαμαντάκια, τα οποία θα κάνουν τις βόλτες μας πιο συναρπαστικές.

Gelato καλύτερο και από ιταλικό, κολασμένα burgers, ξεχωριστά ποτά, street food πιο διαφορετικό από ποτέ, αλλά και υπέροχα κρεατοφαγικά στέκια, η Αθήνα πλέον τα έχει όλα και μας προσκαλεί να την ανακαλύψουμε.

Εμείς λοιπόν συγκεντρώσαμε οχτώ ολοκαίνουρια μαγαζιά, που τελειοποιήθηκαν όσο βρισκόμασταν σε lockdown και τώρα είναι έτοιμα να γίνουν τα πιο hot στέκια της πόλης!

Django Athens

Όσοι έχετε ταξιδέψει στη Σύρο τα τελευταία χρόνια σίγουρα έχετε δοκιμάσει το ξεχωριστό παγωτό του Django, για το οποίο οι “πιστοί” του καλού gelato έκαναν ουρά για να απολαύσουν. Την ίδια ουρά μάλλον θα δείτε και στην οδό Βεΐκου στο Κουκάκι, αφού μόλις πριν από λίγες εβδομάδες το συριανό Django άνοιξε τις πόρτες του και στην Αθήνα! Και αν αναρωτιέστε τι το ξεχωριστό έχει το Django, τότε η απάντηση είναι πολύ εύκολη. Εκεί θα βρείτε το πιο φρέσκο παγωτό της πόλης, που φτιάχνεται καθημερινά στην κουζίνα του Django, με 100% φυσικά υλικά, ενώ το μοναδικό συντηρητικό στα παγωτά είναι ο φρέσκος χυμός λεμονιού. Παράλληλα , το Django είναι zero waste -και γι’ αυτό το αγαπάμε λίγο περισσότερο.
Βεΐκου 15, Κουκάκι

Γκαστόνε
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη hoocut (@hoocut)

Το Γκαστόνε είναι το νέο εγχείρημα των σεφ Κλεομένη Ζουρνατζή, Περικλή Κοσκινά και Σπύρου και Βαγγέλη Λιάκου, της ομάδας δηλαδή που βρίσκεται πίσω από την Cookoovaya (ένα εστιατόριο – “must” γαστρονομική εμπειρία στην Αθήνα), αλλά και το πιο ιδιαίτερο σουβλάκι στην πλατεία Αγ. Ειρήνης, το Hoocut. Το Γκαστόνε, λοιπόν, αποτελεί το τρίτο εγχείρημα της πολύ επιτυχημένης ομάδας, που πλέον επιδιώκει να μας εισάγει στην κουλτούρα του αμερικανικού diner αλά ελληνικά! Αυτό σημαίνει ότι εκεί θα δοκιμάσετε υπέροχα κρεατοφαγικά πιάτα, όπως παϊδάκια, μπριζολάκια, τραγανή γουρουνοπούλα, αλλά και rice bowl, hot dog μαύρου χοίρου (αν είστε τυχεροί ίσως το έχετε δοκιμάσει στο Hoocut) και φυσικά cocktails και ποτά.
Πραξιτέλους 43, Αθήνα

Lalos


Δεν έχει περάσει καιρός από τότε που ο Λάλος άνοιξε τις πόρτες του, κι όμως έχει ήδη αγαπηθεί πολύ. Με τα έντονα χρώματα και το εκπληκτικό design του δύσκολα μπορείς να το προσπεράσεις περνώντας την Ευρυδάμαντος στον Νέο Κόσμο, ενώ μια ματιά στο -μικρό αλλά γεμάτο εκπληκτικές προτάσεις- μενού του θα σε πείσει να το επισκεφθείς ξανά και ξανά. Το πρωί θα απολαύσετε τον καφέ σας με κάποιο yoghurt bowl, μπισκότο, γλυκό (προτείνουμε το υπέροχο cinnamon roll) ή σάντουιτς σάντο (ιαπωνικού στυλ σάντουιτς που δεν βρίσκουμε εύκολα στην Αθήνα), ενώ το βράδυ επιβάλλεται να δοκιμάσετε τα υπέροχα ποτά του. Ό,τι και να επιλέξετε το σίγουρο είναι ότι θα γίνει το νέο σας στέκι.
Ευρυδάμαντος 19, Νέος Κόσμος

Γαλιάντρα

Η ολοκαίνουρια Γαλιάντρα, που μόλις άνοιξε στην πλατεία Αυδή, ήρθε για να γίνει η πιο hot καντίνα της Αθήνας -την οποία περιμέναμε πολύ καιρό. Αποτελεί το νέο εγχείρημα της Νέλλης Μποφίλιου του Μπλε Παπαγάλου, του Μιχάλη Δημάκου και φυσικά της σεφ Γωγώς Δελογιάννη, της οποίας το τελευταίο project, με τίτλο “Στοά Φιξ”, είχαμε αγαπήσει και πολύ λυπηθήκαμε που δεν προλάβαμε να το χαρούμε λόγω του lockdown. Γι’ αυτό και η χαρά μας ήταν απερίγραπτη όταν γεννήθηκε η “Γαλιάντρα”, που μεταξύ άλλων θα σερβίρει τα διάσημα κεφτεδάκια της Γωγώς Δελογιάννη, αλλά και ξεχωριστά σάντουιτς, ένα (συγκλονιστικό) vegan Sloppy Joe, τέλεια cocktails και πολλά άλλα που ομολογουμένως δεν έχουμε δοκιμάσει σε καμία άλλη καντίνα.
Γιατράκου 4, Μεταξουργείο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΒόλτα στο κέντρο; Sandwich στο χέρι στις πιο νόστιμες διευθύνσεις της Αθήνας12.09.2018

Smash’n Bun

Μία εβδομάδα πριν από την “απελευθέρωση” μας από το lockdown, άνοιξε τις πόρτες του το νέο απόλυτο στέκι κάθε λάτρη των burgers, το Smash’n Bun, που έφερε στη χώρα μας την τεχνική των smash burgers. Με την τεχνική αυτή, το μπιφτέκι (από 100% ελληνικό μοσχαρίσιο κιμά 40 ημερών dry-aged ωρίμασης που ζυμώνεται καθημερινά) πιέζεται δυνατά με ειδικές πρέσες πάνω σε καυτή επιφάνεια ψησίματος, μέχρι να αποκτήσει πάχος μόλις μισό εκατοστό. Έτσι, ετοιμάζεται το μπιφτέκι που αποτελεί μόνο το ένα από τα υλικά που συγκροτούν το απίστευτο burger του Smash’n Bun. Σειρά έχει το χειροποίητο ψωμάκι από βιολογικό αλεύρι, αλλά και τα toppings, τα οποία είναι επίσης βιολογικά. Εξίσου υπέροχο είναι και τα δύο burgers με τραγανό κοτόπουλο, αλλά και το grilled cheese sandwich.
Πατριάρχου Ιωακείμ 48, Κολωνάκι

Junior Does Wine

Λίγο πριν από τον Απρίλιο, στην Μαιάνδρου έκανε την εμφάνιση του ένα νέο wine bar, με τίτλο Junior Does Wine. Στον χώρο ενός πρώην φωτοτυπάδικου, τρεις φίλοι ετοίμασαν ένα υπέροχο μοντέρνας αισθητικής bar με εξαιρετική ποικιλία σε ξένα και ελληνικά κρασιά, τα οποία μπορείτε φυσικά να συνοδεύσετε με διάφορα ελαφριά και νόστιμα sides. Με λίγα λόγια το Junior ήρθε για να  γίνει το νέο στέκι των απανταχού wine lovers, που αναζητούν ένα χαλαρό αλλά όμορφο μπαράκι με καλό κρασί. Λόγω των μέτρων, προς το παρόν μπορείτε να απολαύσετε το κρασί σας στα εξωτερικά τραπεζάκια με θέα το πάρκο της Μαιάνδρου.
Μαιάνδρου 5, Ιλίσια

Ο Μίμης


Από τότε που ο Μίμης άνοιξε τις πόρτες του πριν από λίγους μήνες, όλοι μιλούν για το νέο, πιο ξεχωριστό street food της πόλης, το “νεο-τραντίσιοναλ” σουβλάκι όπως το αποκαλούν και οι ίδιοι. Αυτό που έκανε η ομάδα του “Μίμη” είναι να φέρει το πιο λατρεμένο ελληνικό street food (δηλαδή το σουβλάκι) στην νέα εποχή, σερβίροντας ένα σύγχρονο και παράλληλα παραδοσιακό σουβλάκι με φρέσκα, ποιοτικά υλικά σε ιδιαίτερους συνδυασμούς. Και επειδή όπως είπαμε ο Μίμης προσφέρει μία new age γαστρονομική εμπειρία, μπορείτε να συνοδεύσετε το σουβλάκι σας με… κρασί, αφού η “κάβα” του περιλαμβάνει μια σειρά από ελληνικά κρασιά μικρών παραγωγών που θα ταιριάξουν τέλεια με το σουβλάκι σας.
Ευφράνορος 10, Παγκράτι

Dopios
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Dopios (@dopiosathens)


Κατά τη διάρκεια του lockdown, το αγαπημένο μας Καλντερίμι πίσω από τον ναό των Αγίων Θεοδώρων έδωσε τη θέση του σε ένα νέο, εμπνευσμένο εγχείρημα στην πόλη, το «Dopios». Σε συνεργασία με την οικογένεια Πιτσιλή και τον βραβευμένο Chef Χριστόφορο Πέσκια, το σύγχρονο μεζεδοπωλείο θα ανοίξει τις πόρτες του μέσα στον Μάιο και ανυπομονούμε να το επισκεφτούμε!
Σκουλενίου 1, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΚαφές και ψώνια στα πιο σύγχρονα concept store της πόλης12.09.2018

Περισσότερα από Going Out
VIMA_WEB3b