MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
08
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ

Αρεόπολη: Απόδραση στην ιστορική πολιτεία της Μάνης

O ιστορικός οικισμός της Αρεόπολης κρατά ζωντανό το παραδοσιακό χρώμα της Μάνης.

Πηγή: Shutterstock
Monopoli Team

Πέτρινα σπίτια, επιβλητικοί πύργοι που σε ταξιδεύουν στο χρόνο, τοπία άγριας ομορφιάς και κρυστάλλινες θάλασσες. Όποια εποχή και να βρεθείς στη Μάνη, αυτός ο τόπος έχει πολλές ενδιαφέρουσες ιστορίες να διηγηθεί και πολλές μαγικές γωνιές για να σε γοητεύσει.

Μία ώρα νοτιότερα της Σπάρτης και 25 χλμ. μακριά από το Γύθειο, θα συναντήσετε την Αρεόπολη, έναν τόπο με μεγάλη ιστορία και μία από τις πιο γοητευτικές γωνιές της Μάνης στο νομό Λακωνίας. Ολόκληρος ο παλιός οχυρωμένος οικισμός με τα ατμοσφαιρικά καλντερίμια, τα πέτρινα κτίσματα, τους πύργους και τις παλιές εκκλησιές έχει χαρακτηριστεί διατηρητέος, κρατώντας το παραδοσιακό χρώμα της Μάνης.

Βόλτα στην ατμοσφαιρική Αρεόπολη

Η Αρεόπολη έχει χαρακτηριστεί διατηρητέος οικισμός (πηγή: Shutterstock)

Η ιστορική Αρεόπολη (που μέχρι το 1836 λεγόταν Τσίμοβα), πατρίδα της ξακουστής οικογένειας των Μαυρομιχαλέων, διαδραμάτισε πολύ σημαντικό ρόλο κατά τη διάρκεια του απελευθερωτικού αγώνα των Ελλήνων το 1821. Στην πλατεία του χωριού, στις 17 Μαρτίου 1821, υψώθηκε η σημαία της Επανάστασης.

Το άγαλμα του Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη στην πλατεία Αθανάτων (πηγή: Shutterstock)

Παρά την τουριστική της ανάπτυξη, η Αρεόπολη διατηρεί αναλλοίωτο τον παραδοσιακό της χαρακτήρα. Ξεκινώντας τη βόλτα σας από την κεντρική πλατεία Αθανάτων, όπου δεσπόζει το άγαλμα του Πετρομπέη Μαυρομιχάλη, περπατήστε στα καλντερίμια του διατηρητέου οικισμού που θυμίζει σκηνικό ταινίας: γκρίζα πέτρα, επιβλητικοί πύργοι (ξεχωρίζουν αυτοί του Καπετανάκου, του Μπαρελάκου και του Πικουλάκη) και πετρόκτιστες εκκλησίες, όπως ο Ναός των Παμμεγίστων Ταξιαρχών με το εντυπωσιακό καμπαναριό και ο διπλός ναός της Παναγίας και του Αγίου Χαραλάμπους με τις τοιχογραφίες του 1869, θα σας παρασύρουν σε ένα ταξίδι στο χρόνο. Το κεντρικό στενό είναι γεμάτο μεζεδοπωλεία, ταβέρνες και μπαράκια που το βράδυ γεμίζουν από κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ4 γραφικά χωριά κοντά στην Αθήνα για εκδρομές το Πάσχα12.09.2018

Πηγή: Shutterstock

Διαβάστε περισσότερα στο travelgo.gr.

Περισσότερα από Προορισμοί
VIMA_WEB3b