MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
19
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΌΛΗ

Πρώτο Σαββατοκύριακο με ανοιχτή εστίαση: Τα στέκια στα οποία ανυπομονούμε να ξαναβρεθούμε

Αυτό είναι το πρώτο Σαββατοκύριακο με ανοιχτή εστίαση κι εμείς σάς προτείνουμε τα αγαπημένα μας στέκια για καφέ, ποτό και φαγητό σε διάφορες γωνιές της πόλης.

Drew Beamer/ Unsplash
author-image Τατιάνα Γεωργακοπούλου

Η ημέρα που όλοι περιμέναμε από την αρχή του lockdown κατέφτασε επιτέλους τη Δευτέρα του Πάσχα και η χαρά μας ήταν απερίγραπτη. Μετά από έξι μήνες “απουσίας” η εστίασε άνοιξε και εμείς επιστρέψαμε στα αγαπημένα μας στέκια στην πόλη, για να νιώσουμε έστω για λίγο ένα αίσθημα “κανονικότητας”.

Μπορεί η βόλτα μας να διαρκεί μόνο μέχρι τις 11, να λειτουργούν μόνο οι εξωτερικοί χώροι των μαγαζιών, η μουσική να απαγορεύεται και να πρέπει να κρατάμε αποστάσεις, αυτό όμως δεν μετριάζει καθόλου τον ενθουσιασμό μας. Η ανάγκη μας για έναν καφέ ή ποτό (σε γυάλινο ποτήρι, και όχι πλαστικό!) και φαγητό απ’ έξω (που δεν έρχεται μέσω delivery) ήταν τόσο μεγάλη που οι Αθηναίοι ξεχύθηκαν αμέσως στα αγαπημένα τους μαγαζιά, γεμίζοντας τα εξωτερικά τραπεζάκια από το πρωί μέχρι το βράδυ –δίνοντας στην πόλη μας ξανά ζωή.

Κάπως έτσι η εστίαση παραμένει αισίως ανοιχτή εδώ και έξι ημέρες και αυτό είναι το πρώτο Σαββατοκύριακο, που μπορούμε επιτέλους να επισκεφτούμε τα αγαπημένα μας στέκια στην πόλη και φυσικά να τα στηρίξουμε μετά από την πολύ δύσκολη αυτή περίοδο που πέρασε.

Με αφορμή το πιο πολυαναμενόμενο Σαββατοκύριακο της χρονιάς -μέχρι τώρα- εμείς σας προτείνουμε τα αγαπημένα μας στέκια σε διάφορες γωνιές της Αθήνας, για καφέ, ποτό ή φαγητό.

Βρέθηκες κέντρο; Ποτάρες στο Loser


Στο πολύβουο κέντρο της Αθήνας, όπου οι επιλογές είναι μεν τόσες, αλλά όχι πάντα ιδανικές, το Loser είναι μονόδρομος. Θα σας υποδεχτεί από νωρίς το πρωί με καφεδάκι, το απόγευμα με ελαφριά απεριτίφ, κρασί ή μπύρα και το βράδυ με απίθανα cocktails. Ο κατάλογος των cocktails περιλαμβάνει τα πάντα, από τα πιο “κλασικά” μέχρι και πιο ξεχωριστά, με το Borne Toulouse (pun intended) με τζιν, lime, τζίντζερ και σπιτικό σιρόπι κανέλας να ξεχωρίζει.
Βουλής 45-47, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΒόλτα στο κέντρο; Sandwich στο χέρι στις πιο νόστιμες διευθύνσεις της Αθήνας12.09.2018

Κρητική κουζίνα στο Ρακουμέλ στα Εξάρχεια


Το Ρακουμέλ είναι το απόλυτο στέκι των Εξαρχείων, για τους λάτρεις της κρητικής κουζίνας και όχι μόνο. Εκεί μπορείτε να δοκιμάσετε υπέροχα αυθεντικά κρητικά πιάτα, που δύσκολα θα βρείτε όμοιά τους στην υπόλοιπη Αθήνα (οι τραχανοκεφτέδες είναι must) και φυσικά θα πιείτε τσικουδιά και ρακή α’ ποιότητας. Τις παλιές, καλές εποχές που επιτρεπόταν η μουσική, το Ρακουμέλ φιλοξενούσε διάφορους Κρητικούς (και όχι μόνο) λαϊκούς μουσικούς και ρεμπέτες που έκαναν το βράδυ μας ακόμα καλύτερο με τη μουσική τους. Μακάρι να τους απολαύσουμε ξανά -σύντομα.
Εμμανουήλ Μπενάκη 71, Εξάρχεια

Brunch και ευφάνταστα cocktail στο Ρίζα-Ρίζα στο Κουκάκι


Ακόμα ένα αγαπημένο στέκι είναι το Ρίζα Ρίζα στο Κουκάκι. Το μενού του περιλαμβάνει επιλογές για όλες τις ώρες (από καφέ, πρωινό, brunch μέχρι φαγητό και cocktails) και δεν ξέρεις τι να πρωτοδιαλέξεις -στην καρδιά μας, όμως, πάντα πρώτα βρίσκονται το brunch και τα ποτά του. Από τη μία στο brunch θα δοκιμάσετε καταπληκτικά πιάτα με αυγά, αλλά και πεντανόστιμα pancakes πλούσια σε πραλίνα. Από την άλλη τα cocktails του είναι όλα μοναδικά σε απίστευτους συνδυασμούς. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το υπέροχο Bubble Star με ούζο και άρωμα τσιχλόφουσκας, το Smoky (κάτι σαν Margarita με ρακή) και πολλά άλλα. Ανυπομονούμε να περάσουμε το Σαββατοκύριακό μας στον πεζόδρομο της οδού Δράκου!
Δράκου 19, Κουκάκι

Υπέροχος καφές και brunch στο Ohh Boy του Παγκρατίου
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη OHH BOY (@ohhboy_ath)


Στην Αρχελάου βρίσκεται καλά κρυμμένο το πιο διάσημο “διαμαντάκι” του Παγκρατίου, το Ohh Boy, με την μινιμαλιστική αισθητική και τα πιο νόστιμα vegan (και όχι μόνο) γλυκά. Από τη στιγμή που ανακοινώθηκε το άνοιγμα της εστίασης μετρούσαμε αντίστροφα μέχρι τη στιγμή που θα μπορούσαμε να απολαύσουμε τον καφέ μας (και το πιο νόστιμο brunch που έχουμε δοκιμάσει) κάτω από την σκιά των ελαιόδεντρων στον πεζόδρομο της Αρχελάου. Εκτός από καφέ, (απίστευτα) γλυκά και brunch, επιβάλλεται να δοκιμάσετε και τα καταπληκτικά burgers του Ohh Boy, αλλά και τις υπόλοιπες επιλογές για μεσημεριανό που προσφέρει -ρωτήστε και για την τάρτα ημέρας!
Αρχέλαου 32, Παγκράτι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠάμε μια βόλτα απ’ το Παγκράτι;12.09.2018

Saorsa σημαίνει καφές, ποτό, brunch στην πιο όμορφη αυλή στο Μεταξουργείο


Στην πραγματικότητα Saorsa σημαίνει ελευθερία στα gaelic (μια αρχαία σκανδιναβική διάλεκτο), στο μυαλό μας όμως η λέξη αυτή έχει πάρει άλλη διάσταση, αφού Saorsa ονομάζεται και η πιο όμορφη αυλή της πόλης, που βρίσκεται στην πλατεία Αυδή στο Μεταξουργείο. Το Saorsa «κατοικεί» σε ένα λευκό οίκημα πάνω στην πλατεία και προσφέρει specialty καφέ, φανταστικό brunch με θεϊκά pancakes και φυσικά cocktails -που σε συνδυασμό με την αισθητική της αυλής- μάς ταξιδεύουν στα πιο εξωτικά νησιά.
Γιατράκου 2, Μεταξουργείο

Υπέροχος καφές και αξέχαστα cocktails στο Upupa Epops στα Κάτω Πετράλωνα
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Upupa Epops – the bar (@upupaepops_thebar)


Δεν περιγράφεται το πόσο μας είχε λείψει το Upupa Epops στα Κάτω Πετράλωνα. Και πώς να μην μας λείψει αφού έπρεπε για μισό χρόνο να ζήσουμε χωρίς τα φανταστικά cocktails του και την μοναδική αυλή του. Το bar που έχει πάρει το όνομα του από τα πολύχρωμα πουλιά Εποπίδες και φιλοξενείται σε τρία μεσοπολεμικά σπίτια του 1930 μοιάζει βγαλμένο από κάποια γωνιά της Κούβας. Αν πάτε πρωί να δοκιμάσετε τον υπέροχο καφέ του (που μπορείτε να συνοδεύσετε με κάποιο από τα πεντανόστιμα γλυκά του), ενώ τις πιο απογευματινές ώρες πρέπει σίγουρα να προτιμήσετε τα cocktails του, που μας ταξιδεύουν σε μέρη εξωτικά.
Αλκμήνης 7, Αθήνα

Μεξικάνικη κουζίνα και cocktails στο CHE στον Πειραιά

Λίγο πιο μακριά από το κέντρο της Αθήνας, βρίσκεται ακόμα μία αγαπημένη μας αυλή, εκείνη του Che στον Πειραιά. Η αυλή του με τους φοίνικες και το ατελείωτο πράσινο, αλλά και η αισθητική του μας κάνει να νιώθουμε ότι πίνουμε το ποτό μας στο Μεξικό -ή έστω σε κάποιο εξωτικό νησί με καταπληκτικό μεξικάνικο φαγητό και κοκτέιλ. Το εντυπωσιακό γκράφιτι της Φρίντα Κάλο σε έναν από τους τοίχους του μας κάνει να ερωτευόμαστε το Che ακόμα πιο πολύ.
Καραΐσκου 151, Πειραιάς

Καφές και ποτό με κυκλαδίτικο αέρα στο Madeira στο Ν. Ηράκλειο


Απομακρυνόμαστε πιο πολύ από το κέντρο της Αθήνας και φτάνουμε στα “βόρεια” της πόλης και συγκεκριμένα στο Νέο Ηράκλειο, όπου βρίσκεται το Madeira. Έχοντας πάρει το όνομα του από την περιοχή Madeira της Πορτογαλίας, αυτό το cafe-bar είναι ο,τι πιο κοντινό θα βρείτε σε νησί στα βόρεια. Η αισθητική του είναι άκρως κυκλαδίτικη, με λευκούς, ασβεστωμένους τοίχους, ψάθινα σκαμπό και λευκά/μπλε καθίσματα, και το κυριότερο: «πράσινο» παντού. Το πρωί σερβίρει καφέ και γευστικά σνακ, ενώ για το βράδυ οι επιλογές είναι πολλές, αφού φημίζεται για τα καταπληκτικά κοκτέιλ του.
Πεύκων 1, Νέο Ηράκλειο

Περισσότερα από Έξοδος
VIMA_WEB3b