MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
04
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ONLINE ΔΡΑΣΕΙΣ

Online εκδηλώσεις, σεμινάρια, διαλέξεις: 34 προτάσεις για την εβδομάδα 5-11/4

Online σεμινάρια, διαλέξεις, βιβλιοπαρουσίασεις…συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε μερικές από τις πιο αξιόλογες online δράσεις που μπορείτε να παρακολουθήσετε την εβδομάδα 5-11 Απριλίου 2021.

Online
Διαδικτυακές περιηγήσεις στην Αθήνα – ΟΠΑΝΔΑ
Αριστούλα Ζαχαρίου

Για το παιδί

Διαδικτυακές εκπαιδευτικές δράσεις – Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο Online

Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο εγκαινιάζει μία καινούργια ενότητα με εκπαιδευτικό υλικό και δραστηριότητες για τους μικρούς μας φίλους και όχι μόνο. Στόχος είναι οι μικροί online επισκέπτες μέσα από ποικίλες δραστηριότητες, να γνωρίσουν τα εκθέματα του Μουσείου και να αξιοποιήσουν τον ελεύθερο χρόνο τους ενεργοποιώντας την φαντασία τους και αναπτύσσοντας την δημιουργικότητα τους. Δίνουμε έμφαση σε κατασκευές με απλά υλικά που μπορούν τα παιδιά να φτιάξουν μόνα τους στο σπίτι. Μάθετε περισσότερα εδώ.

5-11 Απριλίου
Δωρεάν
Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

«Είκοσι ένα αντικείμενα μιλούν για την Επανάσταση» – Μουσείο Μπενάκη Online

Το Μουσείο Μπενάκη παρουσιάζει την online εκπαιδευτική δράση «Είκοσι ένα αντικείμενα μιλούν για την Επανάσταση», για παιδιά 11 ετών και άνω, καθώς και σχολικές ομάδες από τη Στ’ Δημοτικού έως το Λύκειο. To εκπαιδευτικό αυτό υλικό δημιουργήθηκε με αφορμή τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, και εντάσσεται στο πλαίσιο της έκθεσης «1821 Πριν και Μετά». Μέσα από τη μελέτη τους τα παιδιά καλούνται να πλησιάσουν τους ανθρώπους πριν ακόμα γίνουν ήρωες, να ακούσουν τις ιδέες την πρώτη ώρα που διατυπώνονται ως ιδανικές, να εντυπωσιαστούν από τα «θαυμαστά» αλλά και να ερμηνεύσουν τα «ασυγχώρητα».

5-11 Απριλίου
Για παιδιά από 11 ετών και άνω
Δωρεάν
Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

«Ένα Παραμύθι Μικρό»: Μουσική Συλλογή για παιδιά με αυτισμό από το Ίδρυμα Ωνάση

© Σταύρος Πετρόπουλος

Το Ίδρυμα Ωνάση, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού στις 2 Απριλίου, γιορτάζει τη διαφορετικότητα και αποτυπώνει με νότες το μοναδικό ταξίδι των ανθρώπων που ζουν με διαταραχή αυτιστικού φάσματος (ΔΑΦ), διαθέτοντας δωρεάν τη μουσική συλλογή «Ένα παράθυρο μικρό». Ανακαλύψτε ένα μουσικό σύμπαν, με μια σειρά τραγουδιών που δημιουργήθηκε από τον συνθέτη Δημήτρη Παπαδημητρίου και τον ποιητή Μιχάλη Γκανά, στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού εργαστηρίου του Ιδρύματος Ωνάση, «Η μουσική αγαπάει τον αυτισμό».

5-11 Απριλίου
Δωρεάν
Ακούστε τη συλλογή εδώ.

Online εργαστήρια του Ίδρύματος Ευγενίδου

Το Ίδρυμα Ευγενίδου διοργανώνει μια σειρά online εργαστηρίων για παιδιά για τον μήνα Απρίλιο:

5-11 Απριλίου
Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

 «Δες, άκου, σκέψου & φαντάσου» – ΚΠΙΣΝ Online

Τα Σάββατο 03, 10, 17, 24 Απριλίου, στις 11.00, συνεχίζεται η σειρά «Δες, άκου, σκέψου & φαντάσου» από το Vlefaro live cinema και το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Πρόκειται για μία σειρά «ντοκιμαντέρ» μικρού μήκους στην οποία πραγματικότητα και μυθοπλασία συναντώνται για να περιγράψουν με δημιουργικό τρόπο, λέξεις και έννοιες που συναντάμε στην καθημερινότητά μας. Τον Απρίλιο αναζητάμε και ξετρυπώνουμε ιστορίες που κρύβονται καλά μέσα στην Ιστορία. Ιδέα, εικαστικά: Αγγελική Μπόζου. Κείμενα: Αγγελική Μπόζου, Νέλλη Πουλοπούλου.

Σάββατο 10/4 | 11:00
Δωρεάν | Για παιδιά από 5 ετών
Δείτε τα επεισόδια εδώ

«Από Μηχανής…Σοφός! Θεοί και Ήρωες» – Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης Online

Τα online εργαστήρια Σαββατοκύριακου του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης συνεχίζονται το Σάββατο 10, Σάββατο 24 και Κυριακή 25 Απριλίου, με το διαδικτυακό εργαστήριο «Από Μηχανής…Σοφός! Θεοί και Ήρωες». Μέσα από ένα διαδικτυακό ταξίδι στους χώρους του Μουσείου, θα ανακαλύψουμε μικρούς και μεγάλους Θεούς, που είχαν τον ρόλο του Προστάτη, Συμβούλου ή Μέντορα στην Ελληνική Μυθολογία. Στη συνέχεια θα πλάσουμε τον δικό μας Προστάτη-Μέντορα και ό,τι άλλο χρειαστεί για το ταξίδι του, χρησιμοποιώντας εφημερίδες, χαρτοταινία και μία ζύμη που θα έχουμε ετοιμάσει από πριν.

Σάββατο 10/4 | 11:00
Εισιτήριο: 10€ | Αγοράστε εισιτήριο εδώ.
Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

«Καλά κρυμμένα μυστικά και ιστορίες μεγάλων ζωγράφων» – Ομάδα Άνασσα Online

Η ομάδα Άνασσα σχεδίασε και παρουσιάζει μία σειρά διαδικτυακών εκπαιδευτικών εργαστηρίων για παιδιά και εφήβους, σε συνεργασία με τη Βορέειο Βιβλιοθήκη. Το Σάββατο 10 Απριλίου ακολουθεί το διαδικτυακό εργαστήρι «Καλά κρυμμένα μυστικά και ιστορίες μεγάλων ζωγράφων», για παιδιά 8-11 ετών. Πολλοί είναι οι ζωγράφοι που κατέχουν μια ιδιαίτερη θέση στην ιστορία της ζωγραφικής γιατί έχουν δημιουργήσει σπουδαία έργα που διατήρησαν τη λάμψη και την αξία τους μέσα στους αιώνες. Ελάτε να ανακαλύψουμε τα κρυμμένα τους μυστικά μέσα από τους πίνακές τους και να τα εξιστορήσουμε. Τέλος, αναδομώντας τα, να φτιάξουμε τα δικά μας έργα τέχνης.

Σάββατο 10/4 | 17:00 – 18:00
Δωρεάν | Δηλώσεις συμμετοχής: 210 6147181
Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

«Σχεδιάζω και δημιουργώ comics» – Ίδρυμα Θεοχαράκη Online

Το Ίδρυμα Θεοχαράκη διοργανώνει τα Σάββατα 3,10,17 Απριλίου και 8 Μαΐου, τη σειρά διαδικτυακών εργαστηρίων, για παιδιά 8-12 ετών, με τίτλο «Σχεδιάζω και δημιουργώ comics». Οι μικροί καλλιτέχνες θα μυηθούν στην τέχνη των comics και θα καθοδηγηθούν στο να μάθουν να αποκωδικοποιούν και να χειρίζονται τα σύμβολα καθώς και να εξασκούνται στα εξωγλωσσικά στοιχεία μιας επικοινωνίας. Με την αφηγήτρια Βασιλεία Βαξεβάνη.

Σάββατο 10/4 | 17:00 – 18:30
Κόστος: συνολικό 40€, μεμονωμένο εργαστήριο 12€
Για περισσότερες πληροφορίες εδώ

«Παίζω-μαθαίνω-δημιουργώ μέσω της τέχνης» – Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης Online

Το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης συνεχίζει και την Άνοιξη τα διαδικτυακά, εικαστικά εργαστήρια. Τα Σάββατα 6,13,20,27 Μαρτίου και 3,10,17,24 Απριλίου, διοργανώνει το online εργαστήριο, για παιδιά 5-12 ετών, με τίτλο «Παίζω-μαθαίνω-δημιουργώ μέσω της τέχνης». Τα παιδιά θα γνωρίσουν και θα εμπνευστούν από το έργο  καλλιτεχνών, από τα ήθη και τα έθιμα της Ελλάδας, αλλά και άλλων χωρών, από την ποίηση και τη λογοτεχνία, από ζωγράφους, γλύπτες και σύγχρονους εικαστικούς. Σάββατο 10/4 στις 17:30 «Ο Αλέξης Ακριθάκης συναντά τον Mr. Doodle».

Σάββατο 10/4 | 17:30-19:00
Κόστος: 10€ ανά μάθημα
Δηλώσεις συμμετοχής εδώ.
Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Ιστορίες από Τέχνη: Διαδικτυακό εργαστήρι για παιδιά 6-11 ετών Online

Το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης διοργανώνει, από τις 9 Ιανουαρίου 2021, τη σειρά εικαστικών, διαδικτυακών εργαστηρίων για παιδιά 6-11 ετών, «Ιστορίες από Τέχνη». Ένα ταξίδι στην Τέχνη με αφορμή το έργο σπουδαίων καλλιτεχνών. Σε κάθε διαδικτυακή συνάντηση τα παιδιά ανακαλύπτουν διαφορετικά έργα, τεχνικές και τρόπους έκφρασης. Στόχος είναι η εξοικείωση τους με έννοιες και μορφικά στοιχεία που χρησιμοποιούνται στις εικαστικές τέχνες ώστε να μπορούν να τα ερμηνεύσουν και αργότερα να τα χρησιμοποιήσουν. Τέλος, τα παιδιά θα δημιουργούν τα δικά τους έργα χρησιμοποιώντας χρώματα, πολλή φαντασία αλλά και τεχνικές των μεγάλων ζωγράφων. Έβδομη online συνάντηση: Σάββατο 10/4 στις 17:00 «Τα ανθρωπάκια του Γιάννη Γαΐτη».

Σάββατο 10/4 | 17:00
Κόστος Συμμετοχής: Ανά εργαστήριο: 12€
Πληροφορίες – Κρατήσεις: Τ: 2103250341 | Ε: [email protected]
Για δηλώσεις συμμετοχής εδώ.
Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

«Το Μαγικό Τετράδιο: Ελλάδα» – Ελληνοαμερικανική Ένωση Online

Η Ελληνοαμερικανική Ένωση παρουσιάζει την Κυριακή11 Απριλίου, στις 12:00, την online εκδήλωση για παιδιά «Το Μαγικό Τετράδιο: Ελλάδα», αφήγηση παραμυθιού με την ηθοποιό Ελένη Δαφνή. Μετά από ένα ταξίδι τεσσάρων μηνών, στην χώρα μας επιστρέφει και ένα παραμύθι ελληνικό μας παρουσιάζει με κέφι! Θράκη λοιπόν τώρα μας πάει, «Την χελώνα και το ρεβιθάκι» μας σιγοτραγουδάει… Το μόνο που χρειάζεται είναι στεντόρεια φωνή για να τραγουδήσετε μια μελωδία μαγική!

Κυριακή 11/4 | 12:00 μ.μ.
Δωρεάν 
Για πληροφορίες – κρατήσεις εδώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠαγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων: 10 τρόποι να βοηθήσουμε τα αδέσποτα12.09.2018

Βιβλίο

«Βιβλία που θεμελίωσαν τον πολιτισμό μας» – Ίδρυμα Θεοχαράκη Online

Το Ίδρυμα Θεοχαράκη παρουσιάζει τις Πέμπτες 4,11,18 Μαρτίου, 1,8,15,22 Απριλίου, 6,13,20 Μαΐου, 18:00-20:00, τον κύκλο διαλέξεων «Βιβλία που θεμελίωσαν τον πολιτισμό μας» με τους συγγραφείς Κώστα Κατσουλάρη και Σώτη Τριανταφύλλου. Πότε με τη μορφή διάλεξης, πότε με τη μορφή συζήτησης, θα παρουσιαστούν έργα του λόγου που συνδημιούργησαν τον πολιτισμό μας, από την αρχαιότητα μέχρι τις μέρες μας. Εξηγώντας τα βασικά σημεία βιβλίων από την «Τέχνη του πολέμου» του Σουν Τσου μέχρι «Το Κεφάλαιο στον 21ο αιώνα» του Τομά Πικεττύ, θα επιχειρηθεί η σκιαγράφηση της μεγάλης διαδρομής των ιδεών μέσα στους αιώνες, έτσι όπως τη σημάδεψαν μερικά βιβλία-σταθμοί.

Πέμπτη 8/4 | 18:00 – 20:00
Μεμονωμένο εισιτήριο: 12€
Για εισιτήρια και περισσότερες πληροφορίες εδώ.

#PublicEventsGoSocial: Online Εκδηλώσεις για την εβδομάδα 5-11 Απριλίου Online
  • Ο Κώστας Ακρίβος παρουσιάζει το νέο του βιβλίο «Πότε διάβολος πότε άγγελος» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο, την Τρίτη 6/4 στις 19.00.
  • Η Μαρία Παναγοπούλου με το νέο της βιβλίο «Ολική Έκλειψη Καρδιάς» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός την Πέμπτη 8/4 στις 19.00 θα μας ταξιδέψει στην αστραφτερή δεκαετία του ’80.
  • Το Public και οι Εκδόσεις Πατάκη μας προσκαλούν στην παρουσίαση του Graphic Novel του Σπύρου Γιαννακόπουλου και της Στέλλας Στεργίου, «Στο δάσος», την Παρασκευή 9/4 στις 18:30.
  • Το ΕΛ.ΕΚ.ΙΝ σε συνεργασία με το Public και τις εκδόσεις Αρμός, που θα αναλάβουν την έντυπη έκδοση των εισηγήσεων σε βιβλίο, μας καλούν στη διαδικτυακή Ημερίδα με τίτλο «Σχέσεις και Εξουσία» το Σάββατο 10 Απριλίου και ώρα 10:00-14:00.

5-11 Απριλίου
Δωρεάν
Παρακολουθήστε τις εκδηλώσεις εδώ

Ianos: Διαδικτυακές εκδηλώσεις για την εβδομάδα 5-11/4:
  • Ο IANOS και οι εκδόσεις Welldone παρουσιάζουν διαδικτυακά το νέο βιβλίο της Κατερίνας Παπαποστόλου, με τίτλο «Ζωο…γραφική Φαντασίας στο Βασίλειο του Πόθου», τη Δευτέρα 5 Απριλίου, στις 18:00. Δείτε την εκδήλωση εδώ.
  • Ο IANOS και οι εκδόσεις BELL παρουσιάζουν διαδικτυακά το βιβλίο της Κικής Τσιλιγγερίδου, «Κρύο δέρμα», την Τρίτη 6 Απριλίου, στις 18:00. Δείτε την εκδήλωση εδώ.
  • Ο IANOS και οι εκδόσεις Μεταίχμιο παρουσιάζουν διαδικτυακά το βιβλίο «Από τη σφαγή της Χίου στην έξοδο του Μεσολογγίου. Οι πολεμικές αποτυχίες και οι επιπτώσεις τους», του επίκουρου καθηγητή, Νικόλαου Αναστασόπουλου, την Πέμπτη 8 Απριλίου, στις 18:00. .
  • Ο IANOS και οι εκδόσεις Παπαζήση παρουσιάζουν διαδικτυακά το βιβλίο «Έλεγχοι απόδοσης [performance audits]. Θεωρητικό και μεθοδολογικό πλαίσιο. Παραδείγματα εφαρμογής. Γλωσσάρι βασικών όρων και εννοιών», των Γεώργιου Α. Γεωργίου και Θωμά  Δ. Μπούσιου, την Παρασκευή 9 Απριλίου, στις 18:00.  Δείτε την εκδήλωση εδώ

Δωρεάν
Περισσότερες πληροφορίες εδώ

Εκδόσεις Μεταίχμιο: Διαδικτυακή παρουσίαση της αυτοβιογραφικής αφήγησης του Μάνου Ελευθερίου «Μαλαματένια λόγια»

Οι εκδόσεις Μεταίχμιο και ο ραδιοφωνικός σταθμός ΑΘΗΝΑ 9.84 σας προσκαλούν στη διαδικτυακή παρουσίαση της αυτοβιογραφικής αφήγησης του Μάνου Ελευθερίου «Μαλαματένια Λόγια», την Παρασκευή, 9 Απριλίου 2021, στις 7 μ.μ., ζωντανά από την ψηφιακή πλατφόρμα Zoom των εκδόσεων. Θα μιλήσουν οι στιχουργοί και ραδιοφωνικοί παραγωγοί Οδυσσέας Ιωάννου και Κώστας Φασουλάς, ο τραγουδοποιός Μίλτος Πασχαλίδης και οι επιμελητές του βιβλίου Σπύρος Αραβανής και Ηρακλής Οικονόμου. Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσει ο ηθοποιός Ιωσήφ Ιωσηφίδης.

Παρακσευή 9/4 | 19:00
Δωρεάν
Περισσότερες πληροφορίες εδώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑSNF Nostos 2021: Νέες ημερομηνίες για το καλοκαιρινό φεστιβαλικό ραντεβού του ΙΣΝ12.09.2018

Σεμινάρια

Online σεμινάρια αυτοβελτίωσης από το Believe in You
Αντιμετωπίζω τον αρνητισμό στη ζωή μου

Φώτο: Priscilla Du Preez/ unsplash.com

Το Believe in You πραγματοποιεί για τον μήνα Απρίλιο διαδικτυακά σεμινάρια αυτοβελτίωσης με εισηγήτρια την Σύμβουλο Προσωπικής Ανάπτυξης, Εκπαιδεύτρια και συγγραφέα Εύη Ξυραφά. Κάθε Δευτέρα, στις 19:00, παρακολουθήστε το σεμινάριο «Αντιμετωπίζω τον αρνητισμό στη ζωή μου». Και κάθε Τετάρτη, στις 19:00, ακολουθεί το σεμινάριο «Ανακάλυψε τον επικοινωνιακό εαυτό σου».

Δευτέρες: 12,19,26 Απριλίου | 19:00
Τετάρτες: 7, 14,21,28 Απριλίου | 19:00
Κόστος: 25€ η κάθε συνάντηση
Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

the Art Workshop – Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών ΑΠΘ Online

Στο Τελλόγλειο, από τον Απρίλιο, θα ξεκινήσει το Αrt Workshop το οποίο, μέσα από την συζήτηση πάνω σε επιλεγμένα έργα τέχνης και την ανάλυσή τους υπό ποικίλα πρίσματα, καλεί τους συμμετέχοντες να εκφραστούν μέσα από την προσωπική εικαστική παραγωγή με την καθοδήγηση του εκπαιδευτή και να εμβαθύνουν στους λόγους πίσω από τις εικαστικές επιλογές τους. Έναρξη 1ης ενότητας «Στιγμιότυπα στον Χρόνο»: α’ συνάντηση 5 Απριλίου 19.30-21.30 // β’ συνάντηση 12 Απριλίου 19.30-21.30.

Α’ Ενότητα: 5-12 Απριλίου
Κόστος: 45€ η ενότητα
Πληροφορίες/εγγραφές: [email protected] & 2310-991614 (Τρίτη & Παρασκευή 10.00-15.00)
Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

«Ελληνικότητα: από τον Ευρωπαϊκό Διαφωτισμό στον Ρομαντισμό» – Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης Online

Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης μας προσκαλεί στο πρώτο webinar Φιλοσοφίας της χρονιάς με τίτλο «Ελληνικότητα: από τον Ευρωπαϊκό Διαφωτισμό στον Ρομαντισμό», τις Δευτέρες 29 Μαρτίου, 5 και 12 Απριλίου, στις 19:00. Με αφορμή την τρέχουσα περιοδική έκθεση με τίτλο «Αρχαιολατρεία και Φιλελληνισμός. Συλλογή Θανάση και Μαρίνας Μαρτίνου», βασική θεματική του σεμιναρίου θα αποτελέσει η φιλοσοφική σκέψη της ευρύτερης περιόδου του 18ου και 19ου αιώνα στη Δύση αλλά και στον ελλαδικό χώρο. Σε τρείς διαδοχικές συναντήσεις, οι ακαδημαϊκοί Νίκος Ερηνάκης και Μαρία Μούρτου-Παραδεισοπούλου θα εξερευνήσουν την πρόσληψη των εννοιών της «Ελευθερίας και της Ισότητας» (29/3), του «Ορθού Λόγου και της Φαντασίας» (5/4) και του «Εαυτού και της Συλλογικότητας» (12/4).

Δευτέρα 5/4 | 19:00
Κόστος: 15€ | Αγορά εισιτηρίου εδώ
Περισσότερες πληροφορίες εδώ

Εορτασμός Ευρωπαϊκής Ημέρας Χειροτεχνίας – ΠΙΟΠ Online

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) συμμετέχει και φέτος στον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Χειροτεχνίας (6-11/4) με θέμα «Υλικά εν δράσει», διοργανώνοντας διαδικτυακά εργαστήρια για ενήλικες. Συγκεκριμένα: Την Τετάρτη 7 Απριλίου (ώρα 16:00-17:15) θα πραγματοποιηθεί το διαδικτυακό εργαστήριο με τίτλο «Σχεδιασμός κοσμημάτων: Από το πρωτογενές υλικό στο χαρτί». Ακολουθεί την Παρασκευή 9 Απριλίου (ώρες 16:30-17:45) το διαδικτυακό εργαστήριο κατασκευής κοσμήματος με τίτλο «trash pop art».

Τετάρτη 7/4 | 16:00 – 17:15
Παρασκευή 9/4 | 16:30 – 17:45
Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

«Εικόνες από τη ζωή του Διονύσιου Σολωμού και την εποχή του» – ΠΙΟΠ

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) διοργανώνει, την Τετάρτη 31 Μαρτίου και την Τετάρτη 7 Απριλίου (ώρες 11:00-13:00), εργαστήρι για ενήλικες με τίτλο «Εικόνες από τη ζωή του Διονύσιου Σολωμού και την εποχή του», με τη ζωγράφο Μάρια Μπαχά. Με επίκεντρο σημαντικά στιγμιότυπα της ζωής και του έργου του Διονύσιου Σολωμού (1798-1857), οι συμμετέχοντες θα έρθουν σε επαφή με χειρόγραφα του μεγάλου ποιητή αλλά και την ατμόσφαιρα που περιβάλλει τα προεπαναστατικά και επαναστατικά χρόνια.

Τετάρτη 7/4 | 11:00 – 13:00
Δωρεάν
Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής εδώ

Slow Art Day 2021 @MOMusPhotography! – MOMus-Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης Online

To MOMus-Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης διοργανώνει το Σάββατο 10 Απριλίου 2021, 18-00-21:00, διαδικτυακό εργαστήριο παρατήρησης, γραφής και έκφρασης με τον Βασίλη Αμανατίδη. Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου, οι συμμετέχουσες/οντες θα γράψουν ένα ποίημα ή ένα μικρό πεζό βασισμένο σε μία από τις φωτογραφίες της έκθεσης, αφού θα έχει προηγηθεί διάλογος, τόσο για το εικαστικό μέσο όσο και για το πλαίσιο που αποτυπώνουν οι επιλεγμένες φωτογραφίες.

Σάββατο 10/4 | 18:00
Δωρεάν | Δήλωση συμμετοχής έως 8/4
Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Τύποι ενδυμασίας από τις συλλογές του Εβραϊκού Μουσείου Ελλάδος Online

Η Ελληνική Εταιρείας Ενδυμασιολογίας διοργανώνει κύκλο δύο συναντήσεων για το εβραϊκό ένδυμα. Οι παρουσιάσεις θα γίνουν από την επιμελήτρια του ΕΜΕ, Χριστίνα Μέρη – Burbeck, με βάση τις σχετικές συλλογές και έρευνες του Εβραϊκού Μουσείου Ελλάδος. Ο κύκλος των μαθημάτων θα παρουσιάσει, δυο βασικούς τύπους του εβραϊκού ενδύματος στον ελλαδικό χώρο του 19ου αι., όπως αποτυπώνονται μέσα από τις συλλογές του Εβραϊκού Μουσείου Ελλάδος. Θα εξετάσει τα μεμονωμένα μέρη των συνόλων, τα είδη των υφασμάτων και τους τύπους κεντήματος που προτιμώνται. Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες συμμετοχής κάντε κλικ εδώ.

1η συνάντηση: Σάββατο 10/4 | 10:00 π.μ.
Κόστος: 5€
Πληροφορίες-εγγραφές εδώ.

Το σώμα στα παραμύθια. Δραματοθεραπευτικές εφαρμογές: Webinar από την ΕΔΠΕ

Η Ένωση Δραματοθεραπευτών Παιγνιοθεραπευτών Ελλάδας διοργανώνει την Κυριακή 11 Απριλίου, στις 11:00, το webinar «Το σώμα στα παραμύθια. Δραματοθεραπευτικές εφαρμογές», με εισηγήτρια τη Μαρία Σούμπερτ, Θεατρολόγο. Στο webinar αυτό εκτός από το θεωρητικό κομμάτι που αφορά στο παραμύθι και τη δραματοθεραπεία, θα διερευνήσουμε βιωματικά και τον τρόπο με τον οποίο έρχεται στο προσκήνιο το σώμα με αφορμή τα λαϊκά παραμύθια.

Κυριακή 11/4 | 11:00-14:00
Κόστος: 20€ | Μέσω zoom
Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Διαδικτυακά εκπαιδευτικά προγράμματα του Ιδρύματος Θεοχαράκη 29/3 – 4/4 Online

Για περισσότερες πληροφορίες εδώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΝέα εποχή στην Τέχνη: Ψηφιακές «βουτιές» σε διεθνείς εκθέσεις, μέσα από πρωτοποριακές πλατφόρμες12.09.2018

Διαλέξεις

Η Χάρτα του Ρήγα : Συμβολισμοί και Επανάσταση – Το Σπίτι της Κύπρου

Το Σπίτι της Κύπρου και η Επιστημονική Εταιρία Μελέτης Φερών – Βελεστίνου-Ρήγα διοργανώνουν την Τρίτη 6 Απριλίου 2021 και ώρα 12μ.μ διαδικτυακή εκδήλωση με ομιλητή τον Δρα Δημήτριο Καραμπερόπουλο, Ιστορικό Ιατρικής, Πρόεδρο Επιστημονικής Εταιρίας Μελέτης Φερών- Βελεστίνου-Ρήγα με θέμα : «Η Χάρτα του Ρήγα : Συμβολισμοί και Επανάσταση». Το σημαντικό έργο του Ρήγα Βαλεστινλή και του Ελληνισμού, η δωδεκάφυλλη Χάρτα, θα είναι το αντικείμενο της διαδικτυακής ομιλίας.

Τρίτη 6/4 | 12:00 μ.μ.
Δωρεάν
Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Ισότητα μέχρι το 100: Διαδικτυακή συζήτηση με θέμα «Φύλο και επιστήμη» – Mediterranean Institute of Gender Studies (MIGS)

Το Mediterranean Institute of Gender Studies (MIGS) διοργανώνει την Τετάρτη 7 Απριλίου, στις 18:00, την online συζήτηση Ισότητα μέχρι το 100: Διαδικτυακή συζήτηση με θέμα «Φύλο και επιστήμη». Σε έναν κόσμο όπου η τεχνολογία και η επιστήμη εξελίσσονται συνεχώς, δίνοντας προοπτικές για νέα επαγγέλματα και απεριόριστες επιλογές εργοδότησης, είναι σημαντικό να διασφαλίσουμε ότι το 100% των παιδιών θα έχουν τις ίδιες ευκαιρίες, χωρίς αποκλεισμούς.

Τετάρτη 7/4 | 18:00
Δωρεάν
Παρακολουθήστε την εκδήλωση εδώ.

«Δράσεις ενσωμάτωσης μεταναστών στην τοπική κοινωνία: ανταλλαγή εμπειριών & ιστοριών» – ΚΜΟΠ Online

Το ΚΜΟΠ – Κέντρο Κοινωνικής Δράσης και Καινοτομίας σας προσκαλεί την Πέμπτη 8 Απριλίου 2021 και ώρα 14.00 με 17.00 στην Ημερίδα με θέμα «Δράσεις ενσωμάτωσης μεταναστών στην τοπική κοινωνία: ανταλλαγή εμπειριών & ιστοριών», η οποία διοργανώνεται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού έργου MAX – Maximising Migrants’ Contribution to Society. Σκοπός της εκδήλωσης είναι να συμβάλει στην αλλαγή της δημόσιας εικόνας των μεταναστών, δίνοντας έμφαση στην πολιτική, οικονομική και κοινωνική συνεισφορά τους στην τοπική κοινωνία.

Πέμπτη 8/4 | 14:00 – 17:00
Δωρεάν | Για εγγραφές εδώ.
Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Συζητώντας με παιδιά και εφήβους για τις σχέσεις και το σεξ – KINDER DOCS Online

Online εργαστήριο με την Μαριαλένα Σπυροπούλου, ψυχολόγο, ψυχαναλυτική ψυχοθεραπεύτρια και συγγραφέα, το Σάββατο 10 Απριλίου, στις 11:00 π.μ., που περιλαμβάνει προβολή της ταινίας «Foreplay» της Anne van Campenhout (Ολλανδία 2019, ελληνικοί υπότιτλοι). Η ταινία  στην οποία πρωταγωνιστούν παιδιά και εφήβοι από 12-14 ετών, μάς δίνει την ευκαιρία σε 16 λεπτά να αποκτήσουμε μια εικόνα για το πώς γίνεται το μάθημα της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης σε πέντε διαφορετικά σχολεία στην Ολλανδία. Βλέπουμε τις αντιδράσεις των μαθητών ενώ παρακολουθούν, και στη συνέχεια τη συζήτησή τους με τη σκηνοθέτιδα. Για εκπαιδευτικούς, επαγγελματίες ψυχικής υγείας και γονείς.

Σάββατο 10/4 | 11:00 π.μ.
Μέσω zoom
Κόστος 40€ | Πληροφορίες – κρατήσεις εδώ.

«Η Ελληνική Επανάσταση του 1821 μέσα από τις εικαστικές τέχνες» – Μουσείο Γ. Γουναροπούλου Online

Στο πλαίσιο του επετειακού εορτασμού για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση (1821-2021), το Μουσείο Γ. Γουναρόπουλου έχει οργανώσει ένα κύκλο διαλέξεων Ιστορίας της Τέχνης με θέμα «Η Ελληνική Επανάσταση του 1821 μέσα από τις εικαστικές τέχνες». Οι διαλέξεις θα παρουσιαστούν σε δύο μέρη, το πρώτο από 10 Απριλίου έως 5 Ιουνίου, σύμφωνα με το πρόγραμμα, και το δεύτερο το προσεχές φθινόπωρο.

10 Απριλίου – 5 Ιουνίου
Δωρεάν | Δεν προαπαιτείται εγγραφή
Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Ίδρυμα Θεοχαράκη: Online Διαλέξεις 29/3 – 4/4: Online

Περισσότερες πληροφορίες εδώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΌσκαρ αγάπη μου: Οι πέντε καλύτερες οσκαρικές ταινίες ever12.09.2018

Άλλες εκδηλώσεις

Διαδικτυακός Περίπατος – Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης

Το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης διοργανώνει την Κυριακή 11 Απριλίου, στις 18:00, online λογοτεχνικό περίπατο στα Χανιά. Θα περπατήσουμε στο λιμάνι και στους δρόμους της πόλης, θα αφηγηθούμε  για τον ιστορικό Φάρο, θα ανακαλύψουμε τα «στιβανάδικα» και τα «μαχαιράδικα», θα μιλήσουμε για τις σημαντικές γυναίκες συγγραφείς που γεννήθηκαν στα Χανιά, όπως η Ιωάννα Καρυστιάνη, η Μάρω Δούκα και η Μάρω Βαμβουνάκη, θα περιπανηθούμε στη Δημοτική Αγορά και στα ιστορικά κτίρια της πόλης,  θα επισκεφθούμε το πάρκο αλλά θα «γευτούμε» την περίφημη μπουγάτσα.

Κυριακή 11/4 | 18:00
Κόστος: 8€ η περιήγηση
Περισσότερες πληροφορίες εδώ

«The New New» – Video Art Μηδέν

Το Video Art Μηδέν, στο πλαίσιο των online προβολών βιντεοτέχνης που πραγματοποιεί από τον περασμένο Απρίλιο, παρουσιάζει ένα μεγάλο αφιέρωμα στη φοιτητική και νεανική δημιουργία με τίτλο «The New New», σε συνεργασία με τις σημαντικότερες σχολές καλών τεχνών και οπτικοακουστικών τεχνών της Ελλάδας, δίνοντας την ευκαιρία στο κοινό να παρακολουθήσει ένα πανόραμα της τρέχουσας παραγωγής των σπουδαστών και της επόμενης γενιάς καλλιτεχνών στον τομέα της βιντεοτέχνης.

Διαθέσιμο έως 30 Απριλίου
Δωρεάν
Δείτε το αφιέρωμα εδώ

Διαδικτυακές περιηγήσεις στην Αθήνα – ΟΠΑΝΔΑ Online

Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) και το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης οργανώνουν τον Απρίλιο μια σειρά θεματικών διαδικτυακών περιηγήσεων στην Αθήνα. Στόχος είναι να ανακαλύψουμε την Αθήνα και την ιστορία της με έναν διαφορετικό τρόπο, να δώσουμε φωνή σε κτίρια, δρόμους, μνημεία, εκκλησίες, περιοχές που συχνά προσπερνάμε αδιάφορα. Την Τετάρτη 7 Απριλίου 2021, 19:00 Περίπατος στην «Πλάκα της μουσικής – Από τις καντάδες στις μπουάτ και στα κλαμπ» και την Πέμπτη 8 Απριλίου, στις 19:00, πραγματοποιείται η  διαδικτυακή περιήγηση με θέμα «Καφενεία, ζαχαροπλαστεία, ταβέρνες, εστιατόρια και μπαρ της Αθήνας που αγάπησε η λογοτεχνία».

Πέμπτη 8/4 | 19:00
Δωρεάν
Παρακολουθήστε την εκδήλωση εδώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ αξία του νερού πριν και μετά την πανδημία12.09.2018

Με αφορμή το ‘21 –  Ίδρυμα Μποδοσάκη

Τo Ίδρυμα Μποδοσάκη θα αναρτά, κάθε εβδομάδα του 2021 στο BLOD.gr, μια ολιγόλεπτη παρέμβαση μιας προσωπικότητας από τους χώρους της υποκριτικής, της ιστορίας, της λογοτεχνίας, της γαστρονομίας, της οικονομίας, της σκηνοθεσίας, της φιλοσοφίας, της κοινωνιολογίας, της μουσικής, της θεωρητικής πληροφορικής, του αθλητισμού και της κοινωνίας των πολιτών, «Με αφορμή το ‘21». Μικρές ψηφίδες σύγχρονης σκέψης, που θα δημοσιοποιούνται σε σύντομα βίντεο κάθε Τρίτη του ’21. Το «Με αφορμή το ‘21» εγκαινιάζει ο συνταγματολόγος Νίκος Αλιβιζάτος σε ένα 3λεπτο βίντεο που μπορείτε να δείτε στο BLOD.

5-11 Απριλίου
Διαθέσιμο όλο το 24ωρο

Δωρεάν
Δείτε το 12ο βίντεο εδώ.

Περισσότερα από Σεμινάρια / Διαλέξεις
VIMA_WEB3b