MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΌΛΗ

Αυτοί είναι οι νέοι hot φούρνοι της πόλης

Τους τελευταίους μήνες άνοιξαν στην Αθήνα τρία υπέροχα αρτοποιεία και μια “κρουασαντερί”, που μας κάνουν να δούμε τους φούρνους… αλλιώς.

Τατιάνα Γεωργακοπούλου | 20.02.2021

Αν είστε λάτρης του καλοψημένου, αφράτου και παράλληλα τραγανού ψωμιού, και δεν μπορείτε να αντισταθείτε στα κρουασάν και τις σφολιάτες, τότε είστε τυχεροί. Τους τελευταίους μήνες άνοιξαν στo κέντρο της Αθήνας τρεις υπέροχοι φούρνοι (και μια “κρουασαντερί”), που μας προτείνουν ξεχωριστές γεύσεις τις οποίες προς το παρόν απολαμβάνουμε με take away και σε κάποιες περιπτώσεις και με delivery.

Kora Bakery


Το Kora Bakery, που άνοιξε τις πόρτες του μόλις πριν λίγους μήνες στην Αθήνα, είναι το όνειρο κάθε πραγματικού λάτρη του ψωμιού. Στο Kora δεν θα βρείτε κατεψυγμένα αρτοποιήματα ούτε “τυποποιημένο” ψωμί, αφού φτιάχνουν καθημερινά το ψωμί τους με φυσικό προζύμι. Μάλιστα, χρησιμοποιούν μεθόδους αργής ωρίμανσης, που σημαίνει ότι τα προϊόντα τους έχουν μεγαλύτερη θρεπτική αξία και παράλληλα είναι πιο εύπεπτα! Ακόμα και η ζύμη του κρουασάν φτιάχνεται με τον παραπάνω τρόπο, αφήνοντάς την πολλές ώρες να ζυμωθεί και να ωριμάσει. Pro tip: Μπορείτε να καταψύξετε τα προϊόντα τους και να τα απολαύσετε και στο σπίτι σας όποτε επιθυμείτε.
Παναγιώτου Αναγνωστοπούλου 44, Κολωνάκι

Τρομερό Παιδί


Άλλος ένας νέος φούρνος, που άνοιξε στην Αθήνα την περίοδο του πρώτου lockdown. Το “Τρομερό Παιδί” στα Ιλίσια εμπνέεται από τη γαλλική φιλοσοφία και φτιάχνει 100% προζυμένιο ψωμί από ελληνικά σιτηρά, για το οποίο μιλά όλη η πόλη -και δικαίως. Στο “Τρομερό Παιδί” μπορείτε να βρείτε οκτώ διαφορετικά είδη ψωμιού, από την κλασική γαλλική μπαγκέτα μέχρι και πολύσπορο ψωμί από εννιά διαφορετικά δημητριακά. Φυσικά, το ψωμί τους ζυμώνεται, ωριμάζει και ψήνεται επί τόπου.
Παπαδιαμαντοπούλου 30, Ιλίσια

Overoll


Και επειδή δεν νοείται φούρνος χωρίς αφράτα κρουασάν, δεν μπορούσαμε να μην συμπεριλάβουμε στη λίστα μας το ολοκαίνουριο Overoll στην Πλατεία Κλαυθμώνος, που δεν είναι τόσο αρτοποιείο, αλλά croissanterie. Στο Overoll, λοιπόν, θα βρείτε τα πιο νόστιμα, αφράτα, μυρωδάτα κρουασάν της πόλης, σε διάφορες γεύσεις από το κλασικό κρουασάν σοκολάτας μέχρι και… κρουασάν σπανακόπιτα, κρουασάν με λουκάνικο, αλλά και cruffin, δηλαδή κρουασάν και μάφιν (με λαχταριστή καραμέλα). Πέρα από τα κρουασάν του, που είναι must, αξίζει να δοκιμάσετε και τα cinammon rolls, αλλά και την tart flan τους, δηλαδή τάρτα με κρέμα βανίλιας.
Μπορείτε να τα απολαύσετε και στον χώρο σας μέσω e-food
Πραξιτέλους 27, Αθήνα

The Bakers – In The Hood


Οι The Bakers δεν είναι “καινούριοι” στον χώρο, αφού μας προσφέρουν ζεστό, αφράτο ψωμί εδώ και μία δεκαετία, και συγκεκριμένα από το 2007 που άνοιξε ο πρώτος φούρνος τους στην Καλλιθέα. Τα δύο “In The Hood”, όμως, στο κέντρο της πόλης αποτελούν σχετικά νέο εγχείρημα αφού άνοιξαν τις πόρτες τους μόλις τον προηγούμενο Μάιο. Πρόκειται για φούρνους “νεάς εποχής” με τη μορφή σνακ μπαρ, όπου μπορείτε να πάρετε ό,τι επιθυμείτε (από αρτοποιήματα και σάντουιτς μέχρι και χυμούς) στο χέρι. Στα “In the Hood” θα βρείτε φυσικά ψωμί πολλών ειδών (από κλασικό σταρένιο μέχρι dinkel), σάντουιτς με φρέσκο ψωμί σε μία μεγάλη ποικιλία, σαλάτες, αλλά και γλυκά (από τα οποία ξεχωρίζουμε τα υπέροχα cookies τους).
Μπορείτε να τα απολαύσετε και στον χώρο σας μέσω e-food
Νίκης 16 & Απόλλωνος, Σύνταγμα
Αμερικής 16 & Βαλαωρίτου, Κολωνάκι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ5 μαγαζιά που φέρνουν ζεστή σούπα στην πόρτα σας12.09.2018

Περισσότερα από Στην Πόλη
VIMA_WEB3b