MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Τα τάπερ της Αλίκης: Το κοινωνικό μυθιστόρημα της Έλενας Ακρίτα γίνεται ταινία

Το κοινωνικό μυθιστόρημα της Έλενας Ακρίτα, που κυκλοφόρησε το 2019 από τις εκδόσεις Διόπτρα, γίνεται ταινία, κάτι που ανακοίνωσε η ίδια η συγγραφέας μέσω της προσωπικής της σελίδας στο Facebook.

Monopoli Team

Ταινία θα γίνει το βιβλίο της δημοσιογράφου και συγγραφέως Έλενας Ακρίτα «Τα τάπερ της Αλίκης» – ένα μυθιστόρημα που αποτυπώνει μία αθηναϊκή τοιχογραφία της εικοσαετίας 1980-2000. Ένα βιβλίο που αγαπήθηκε ιδιαίτερα από το αναγνωστικό κοινό και μάλιστα απέσπασε και το βραβείο «Καλύτερο Ελληνικό Μυθιστόρημα της χρονιάς» στα Βραβεία Βιβλίου Public 2020.

Την αποκάλυψη έκανε η ίδια η συγγραφέας του βιβλίου, μέσα από την προσωπική της σελίδα στο Facebook, η οποία μάλιστα ανέφερε ότι έχει ξεκινήσει να γράφει το σενάριο για την ταινία. 

Για την ώρα δεν γνωρίζουμε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το καστ που θα απαρτίζει την ταινία.

Η ιστορία του βιβλίου

Τρεις γενιές γυναικών ζουν, ονειρεύονται και διεκδικούν: Η Κοραλία, είκοσι χρόνια καθαρίστρια στη ΦΙΝΟΣ ΦΙΛΜ. Η κόρη της Ελένη, πωλήτρια στο ΜΙΝΙΟΝ, που κάνει κι επιδείξεις τάπερ σε σπίτια κυριών. Και το «εξώγαμο» κοριτσάκι της, η Αλικούλα, που πήρε το όνομα της νονάς της Αλίκης Βουγιουκλάκη. Η μικρή μέσα στα πολύχρωμα τάπερ της μαμάς κρύβει παιχνίδια, πασχαλίτσες για τα μαλλιά, στρασάκια, Μπάρμπι, επιθυμίες, ελπίδες κι όνειρα. Όταν η Αλίκη μεγαλώνει, κλείνει ερμητικά μέσα στα τάπερ όλα όσα αισθάνεται. Αγάπη, οργή, πόνο, έρωτα, γέλιο και κλάμα. Μέχρι που η ζωή της θα απαιτήσει να ανοίξει τα αεροστεγή καπάκια και ν’ αφήσει τα συναισθήματά της ελεύθερα.

Τα τάπερ της Αλίκης είναι ένα γκράφιτι στους τοίχους των πολυκατοικιών της Κυψέλης, των μπορντέλων της Φυλής, των θεατρικών σκηνών, των παλιών καταστημάτων και των ρετιρέ με τις στρωμένες τσόχες για κουμκάν. Είναι όσα ζήσαμε κι αγαπήσαμε σε μια Αθήνα που δεν μένει πια εδώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑBookTok: Η πιο συναρπαστική διαδικτυακή “λέσχη” βιβλίου βρίσκεται στο TikTok12.09.2018

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b