MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΓΕΥΣΗ

5 μαγαζιά που φέρνουν ζεστή σούπα στην πόρτα σας

Είναι μερικές μέρες που το μόνο που χρειαζόμαστε είναι μία ζεστή σούπα, γι’ αυτό κι εμείς συγκεντρώσαμε τις πέντε αγαπημένες μας που έρχονται αμέσως στην πόρτα μας

Γιουβαρλάκια σούπα, φωτογραφία: Granny's Meatballs
author-image Τατιάνα Γεωργακοπούλου

Είναι μερικές μέρες που το μόνο που χρειαζόμαστε είναι μία ζεστή σούπα από τα χεράκια της μαμάς μας, ενώ καθόμαστε τυλιγμένοι με την κουβέρτα χαζεύοντας στην τηλεόραση. Εντάξει ας είμαστε ειλικρινείς, τώρα με την καραντίνα οι περισσότερες μέρες μας μοιάζουν έτσι, ιδιαίτερα τώρα που ο χειμώνας έχει μπει για τα καλά και δεν μας πάει καρδιά να πάμε για βόλτα με “κωδικό 6”.

Τι κάνουμε, λοιπόν, όταν έχουμε μεγαλώσει αρκετά, ώστε η μαμά μας να μην μας μαγειρεύει πια, αλλά θέλουμε απελπισμένα μια ζεστή σουπίτσα; Η απάντηση βρίσκεται παρακάτω στα πέντε αγαπημένα μας μαγαζιά, τα οποία σερβίρουν φρέσκα, ζεστά, μαμαδίστικα (ή μάλλον καλύτερο και από της μαμάς μας!) πιάτα, από τα οποία εμείς φυσικά επιλέγουμε τις σούπες.

Granny’s Meatballs
Γιουβαρλάκια σούπα, φωτογραφία: Granny's Meatballs

Γιουβαρλάκια σούπα, φωτογραφία: Granny’s Meatballs

Αν αναρωτιέστε που μπορείτε να φάτε το απόλυτο μαμαδίστικο φαγητό (μιλάμε για τα γιουβαρλάκια φυσικά!) όταν απλά δεν έχετε την όρεξη να μαγειρέψετε, τότε η απάντηση είναι στο Granny’s Meatballs στο Παγκράτι. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να απολαύσετε τα YOUβαρλάκια σας (όπως τα ονομάζουν), που έρχονται μέσα σε μια λαχταριστή λευκή σούπα με αυγολέμονο φυσικά! Έρχονται στην πόρτα σας μέσω Wolt και E-Food.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ5 μπαρ στην Αθήνα για δροσερά κοκτέιλς με delivery ή take away12.09.2018

Food Str
Σούπα για hangover, φωτογραφία: Food Str

Σούπα για hangover, φωτογραφία: Food Str

Το όνομα της συγκεκριμένης σούπας είναι Hangover Soup και αυτό τα λέει όλα. Πρόκειται μια σούπα που συνήθως τρώγαμε μετά από κάποιο ξενύχτι που συχνά οδηγούσε σε πονοκέφαλο (και όχι μόνο). Πλέον δεν βγαίνουμε έξω λόγω της καραντίνας, οπότε -ευτυχώς- δεν παθαίνουμε πια χανγκόβερ. Αυτό, όμως, ποτέ δεν μας σταμάτησε από το να απολαύσουμε την πεντανόστιμη αυτή σούπα λαχανικών με πατάτα, καρότο, κρεμμύδι και τζίντζερ από το FOOD Str. Εμείς σας προτείνουμε να προσθέσετε και λίγο έξτρα μπέικον, αλλά και κρουτόν. Έρχονται στην πόρτα σας μέσω Wolt και E-Food.

Falafel house


Ίσως το πιο θρεπτικό και παράλληλα νόστιμο δώρο που μπορείτε να κάνετε στον εαυτό σας μέσα στον χειμώνα είναι μια σούπα από φακές, και συγκεκριμένα η βελουτέ σούπα του Falafel House. Φυσικά μην νομίζετε ότι πρόκειται για μια οποιαδήποτε σούπα, αφού στο Falafel House χρησιμοποιούν κόκκινες φακές, οι οποίες είναι ακόμα πιο γευστικές από τις κανονικές, ενώ προσθέτουν καρότο, κρεμμύδι, κανέλα και κύμινο. Έρχονται στην πόρτα σας μέσω Wolt και E-Food.

Μαρτίνης Μαγειρείο

Το πιο ιστορικό μαγειρείο στα Πατήσια είναι ο Μαρτίνης, ο οποίος από το 1969 έχει ταΐσει γενιές και γενιές γύρω από την περιοχή του Αγίου Λουκά. Οι επιλογές στον Μαρτίνη είναι πολλές, από μοσχομυριστά μαγειρευτά μέχρι και κρέατα στη σούβλα, το πιάτο όμως που μας έχει κλέψει εδώ και χρόνια την καρδιά, είναι η κοτόσουπα του με βραστό κοτόπουλο και λευκή σούπα αβγολέμονο, αλλά και η κρεατόσουπα με βραστό μοσχάρι, οι οποίες μας ταξιδεύουν αμέσως πίσω στα παιδικά μας χρόνια. Έρχονται στην πόρτα σας μέσω E-Food.

Ρακουμέλ
Μαραθόσουπα με ξινομυζήθρα, φωτογραφία: Ρακουμέλ

Μαραθόσουπα με ξινομυζήθρα, φωτογραφία: Ρακουμέλ

Την καταπληκτική μαραθόσουπα με ξινομυζήθρα του Ρακουμέλ μπορούμε δυστυχώς να απολαύσουμε μόνο Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, που δέχονται παραγγελίες. Δεν πειράζει, όμως, γιατί είναι ακριβώς αυτό που χρειαζόμαστε για να γίνουν τα Σαββατοκύριακα της καραντίνας λίγο καλύτερα. Εξάλλου δεν είναι τυχαίο που η μαραθόπιτα περιλαμβάνεται στο Winter Comfort Menu του Ρακουμελ (στο οποίο θα βρείτε και τους διάσημους τραχανοκεφτέδες τους, αλλά και κοκκινιστά κεφτεδάκια πάνω σε πατατόψωμο), αφού η συγκεκριμένη μαραθόσουπα είναι το απόλυτο comfort food του χειμώνα. Ό,τι και να σας πούμε όμως είναι λίγο, πρέπει να την δοκιμάσετε για να καταλάβετε τι εννοούμε. Έρχονται στην πόρτα σας μέσω Wolt και E-Food.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ7 μαγαζιά που φέρνουν το καλύτερο κυριακάτικο brunch στην πόρτα σας12.09.2018

Περισσότερα από Γεύση
VIMA_WEB3b