MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Κέντρο Πομπιντού: Κλείνει προσωρινά το κορυφαίο κέντρο σύγχρονης τέχνης της Ευρώπης

Το Κέντρο Πομπιντού, ένα από τα κορυφαία πολιτιστικά αξιοθέατα του Παρισιού και “σπίτι” της μεγαλύτερης συλλογής σύγχρονης τέχνης στην Ευρώπη, θα κλείσει από το 2023 και για τέσσερα χρόνια

Monopoli Team

Το Κέντρο Πομπιντού, ένα από τα κορυφαία πολιτιστικά αξιοθέατα του Παρισιού και “σπίτι” της μεγαλύτερης συλλογής σύγχρονης τέχνης στην Ευρώπη, θα κλείσει από το 2023 και για τέσσερα χρόνια για να ανακαινιστεί, δήλωσε η Υπουργός Πολιτισμού της Γαλλίας.

Σχεδιασμένο από τους αρχιτέκτοντες Ρέντσο Πιάνο και Ρίτσαρντ Ρότζερς, το Κέντρο Πομπιντού είναι πρωτοποριακά σχεδιασμένο με τρόπο που ελευθερώνει περισσότερο χώρο στο εσωτερικό της γκαλερί. Παρ’ όλ’ αυτά, έχει δείξει σημάδια ότι χρειάζεται ανακαίνιση, από τα εγκαίνια του το 1977.

Παράλληλα, το γεγονός ότι ο σχεδιασμός του κέντρου “σπρώχνει” όλα τα δομικά και μηχανικά στοιχεία του κτιρίου προς το εξωτερικό, από τους σωλήνες μέχρι και τους ανελκυστήρες, σημαίνει ότι βρίσκονται σε συνεχή έκθεση σε ρύπους.

Λεπτομέρεια από το Κέντρο Πομπιντού

Λεπτομέρεια από το Κέντρο Πομπιντού

“Υπήρχαν δύο επιλογές. Η μία περιλάμβανε να ανακαινίσουμε το εσωτερικό, ενώ το κέντρο παραμένει ανοιχτό. Η άλλη επιλογή ήταν να το κλείσουμε εντελώς” είπε η Υπουργός Πολιτισμού της χώρας, Roselyne Bachelot , στην εφημερίδα Figaro. “Επέλεξα την δεύτερη επιλογή, γιατί ήταν πιο σύντομη και λιγότερο ακριβή” δήλωσε.

Το 2017, ο πρόεδρος του Κέντρου Πομπιντού, Serge Lasvignes, είχε δηλώσει τα σχέδια του για μία ανακαίνιση του μουσείου, που θα κόστιζε τουλάχιστον 100 εκατομμύρια ευρώ. Τον Σεπτέμβριο του 2019 είχαν ξεκινήσει οι εργασίες στο εξωτερικό του κέντρου και συγκεκριμένα στους ανελκυστύρες.

Φυσικά, ο Lasvignes ξεκαθάρισε ότι δεν σχεδιάζουν να αλλάξουν τον ιστορικό σχεδιασμό του μουσείου, παρ’ όλο που κάποιες δομές, όπως τα μεγάλα φουγάρα που αποτελούσαν μέρος του συστήματος εξαερισμού, πλεόν είναι μόνο διακοσμητικά.

Λόγω της πανδημίας το κορονοϊού, οι εργασίες που είχαν ξεκινήσει τον προηγούμενο Σεπτέμβριο σταμάτησαν και δεν θα ξαναρχίσουν μέχρι το 2023 που θα κλείσει το διάσημο μουσείο για την ανακαίνιση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑDa Vinci of Debt: Είναι αυτό το νέο πιο ακριβό έργο του κόσμου;12.09.2018

Περισσότερα από Εικαστικά
VIMA_WEB3b