MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Da Vinci of Debt: Είναι αυτό το νέο πιο ακριβό έργο του κόσμου;

“Da Vinci of Debt” (“Ο Ντα Βίντσι των Χρεών”) ονομάζεται η εντυπωσιακή νέα εγκατάσταση που φιλοξενεί ο τερματικός σταθμός του Γκραντ Σέντραλ στην Νέα Υόρκη.

Da Vinci of Debt στον τερματικό σταθμό Γκραντ Σέντραλ της Νέας Υόρκης
Da Vinci of Debt στον τερματικό σταθμό Γκραντ Σέντραλ της Νέας Υόρκης
Monopoli Team

“Da Vinci of Debt” (“Ο Ντα Βίντσι των Χρεών”) ονομάζεται η εντυπωσιακή νέα εγκατάσταση που φιλοξενεί ο τερματικός σταθμός του Γκραντ Σέντραλ στην Νέα Υόρκη.

Το έργο δημιουργήθηκε από 2.600 πτυχία, για να τραβήξει την προσοχή στη μεγάλη κρίση των φοιτητικών δανείων στην Αμερική. Τα πτυχία που κρέμονται στον αέρα από το ταβάνι του σταθμού, σχηματίζοντας έναν ανεμοστρόβιλο, καταπιάνουν περίπου 6 χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα στην αίθουσα Vanderbilt του σταθμού.

The Da Vinci of Debt.Photo: Josh Sobel

The Da Vinci of Debt, φωτογραφία: Josh Sobel

Η τέραστια έκτασή του, σε συνδυασμό με το υπερβολικό του όνομα, έχει ως στόχο να αναδείξει τον βαθμό του προβλήματος που αντιμετωπίζουν οι φοιτητές. Τα πτυχία, μάλιστα, είναι πραγματικά και ανήκουν σε φοιτητές που δεν μπορούν να ξεπληρώσουν το τεράστιο χρέος που έχει δημιουργηθεί από τα φοιτητικά δάνεια τους.

Οι δημιουργοί του έργου, λοιπόν, ισχυρίζονται ότι αυτό είναι το πιο ακριβό έργο τέχνης του κόσμου, αφού κάθε πτυχίο που κρέμεται στο έργο έχει αξία πάνω από 180 χιλιάδες δολάρια, όσο κοστίζει δηλαδή κατά μέσο όρο η τετραετής φοίτηση στις ΗΠΑ. Έτσι, η συνολική αξία του έργου ξεπερνά τα 147 εκατομμύρια δολάρια.

Αυτό σημαίνει ότι ο “Ντα Βίντσι των Χρεών” ξεπέρασε σε αξία τον πιο ακριβό πίνακα που έχει ποτέ πωληθεί, τον “Σωτήρα του Κόσμου” (“Salvator Mundi”) του Λεονάρντο Ντα Βίντσι, που δημιουργήθηκε τον 16ο αιώνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑSalvator Mundi: Βρέθηκε κλεμμένο αντίγραφο του διάσημου πίνακα του Λεονάρντο ντα Βίντσι12.09.2018

Ο υπεύθυνος μάρκετινγκ της εταιρίας Natural Light, που αποτελεί χορηγός του έργου, δήλωσε: “Τα φοιτητικά χρέη αποτελούν ίσως το πιο σημαντικό και δυστυχώς υπέρογκο θέμα στην Αμερική για τους νέους σήμερα. Επιλέξαμε την τέχνη ως ένα μέσο για να τονίσουμε αυτό το ζήτημα φέτος”.

Το “Ντα Βίντσι των Χρεών” θα εκτίθεται στον τερματικό σταθμό του Γκραν Σέντραλ μέχρι τις 16 Ιανουαρίου 2021. Εμείς που δεν μπορούμε να δούμε από κοντά το έργο, μπορούμε να το απολαύσουμε διαδικτυακά εδώ.

Περισσότερα από Εικαστικά
VIMA_WEB3b