MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ONLINE ΑΤΖΕΝΤΑ

Online Agenda: 19 προτάσεις με ταινίες, παραστάσεις, συναυλίες για σήμερα 18 Ιανουαρίου

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε μερικές από τις πιο αξιόλογες προτάσεις για εκδηλώσεις που μπορείτε να δείτε διαδικτυακά σήμερα 18 Ιανουαρίου 2021.

Online
Αριστούλα Ζαχαρίου

Θέατρο

Radio Plays: «Ο Επικήδειος» – Θεσσαλικό Θέατρο

Ο κύκλος ραδιοφωνικών παραστάσεων του Θεσσαλικού Θεάτρου, «Θεσσαλικό Radio… Plays», συνεχίζεται τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021, στις 21:00, απευθείας από τη Δημοτική Ραδιοφωνία Λάρισας, με τον μονόλογο «Ο Επικήδειος» του Ιάκωβου Καμπανέλλη. Την παράσταση μπορείτε να την ακούσετε online εδώ. Σκηνοθετική Επιμέλεια: Κυριακή Σπανού. Παίζει ο Θανάσης Ζέρβας.

Δευτέρα 18/1 | 21:00
Δωρεάν
Ακούστε την παράσταση εδώ.

«Υπόγειο» – ΚΠΙΣΝ Online

Την Κυριακή 17 Ιανουαρίου στις 17.00 οι Παραβάσεις, το Θεατρικό Αναλόγιο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, συνεχίστηκαν online με το «Υπόγειο» του Φιόντορ Ντοστογιέφσκι σε σκηνοθετική επιμέλεια Έκτορα Λυγίζου. Το έργο είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα του ΚΠΙΣΝ, στη σελίδα του στο Facebook και στο κανάλι του στο YouTube. Ήρωας ένας ανώνυμος μεσήλικας δημόσιος υπάλληλος, άρρωστος και χολωμένος, βουτηγμένος στην πίκρα και την οργή, που ζει απομονωμένος στο «υπόγειό» του. Έχοντας διαχωρίσει τον εαυτό του απ’ όλη την υπόλοιπη ανθρωπότητα, επιτίθεται με βία στα κοινωνικά ιδεώδη της «ευτυχίας» και της «επιτυχίας» και τολμά να μιλήσει για τις δυνάμεις που δρουν βαθιά μέσα μας και που τις περισσότερες φορές αρνούμαστε να ομολογήσουμε. Ερμηνεύoυν: Άρης Σερβετάλης, Φλομαρία Παπαδάκη.

Δευτέρα 18/1 | Διαθέσιμη όλο το 24ωρο
Δωρεάν
Δείτε την παράσταση εδώ.

«Ο Αμερικανός», σε σκηνοθεσία Θανάση Σαράντου

Η παράσταση «Ο Αμερικάνος» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, σε σκηνοθεσία-ερμηνεία του Θανάση Σαράντου, είναι διαθέσιμη online, από τις 16 Ιανουαρίου 2021 έως τις 10 Φεβρουαρίου 2021, μέσω της πλατφόρμας viva.gr. Μια συναρπαστική ιστορία αγάπης και ξενιτιάς. Παραμονή Χριστουγέννων 1789. Ένας Έλληνας μετανάστης ύστερα από 25 χρόνια επιστρέφει στο νησί του. Περιπλανάται μόνος στην αποβάθρα του λιμανιού και τριγυρνά στα σοκάκια της μικρής συνοικίας και στα χαλάσματα του πατρικού σπιτιού του. Το μόνο που τον κάνει να συνεχίζει να ελπίζει είναι ο έρωτας.

Δευτέρα 18/1
Διαθέσιμη όλο το 24ωρο

Τιμή εισιτηρίου: 5€
Για αγορά εισιτηρίου και περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Διαθέσιμες επιλογές από τη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση (δωρεάν):

Δευτέρα 18/1

Άλλες ελληνικές παραστάσεις
  • Το Θέατρο Τέχνης διαθέτει online το web έργο του Ανδρέα Φλουράκη, «Πυραμίδες».
  • Τα online Radio Plays του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου ολοκληρώνονται την Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2021 και θα βρίσκονται διαθέσιμα, για δωρεάν διαδικτυακή ακρόαση, εδώ.
  • Τριάντα οκτώ ηθοποιοί του ΚΘΒΕ έντυσαν με τις φωνές τους, υπό τη σκηνοθετική καθοδήγηση της Έφης Δρόσου, το μνημειώδες έργο της «Οδύσσειας», σε μετάφραση του Δημήτρη Μαρωνίτη.
  • Η παράσταση θεάτρου ραδιοφώνου, «Το Πάτωμα», σε κείμενο Ζέτης Φίτσιου και σκηνοθεσία Ανδρέα Φλουράκη, είναι διαθέσιμη, online, από την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2020, μέσω της ιστοσελίδας iroes.art .
  • Το 2ο solo show του Stand-Up Comedian Λάμπρου Φισφή, «Δές το Θετικό», συνεχίζει τον κύκλο του στο διαδίκτυο με on demand προβολές, κάθε μέρα στις 21:00, έως τις 24 Ιανουαρίου 2021, μέσω viva.gr.
  • Η παράσταση «Ο Μέγας Ιεροεξεταστής» ανεβαίνει στην σκηνή του eStage.gr, από την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2020 στις 19:30. Ο Δημήτρης Βερύκιος σκηνοθετεί και ερμηνεύει τον μονόλογο «Ο Μέγας Ιεροεξεταστής», από το ομώνυμο κεφάλαιο του κορυφαίου έργου «Αδελφοί Καραμάζοφ» του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι
  • Ολόκληρη η stand up comedy παράσταση του Αλέξανδρου Τσουβέλα, «Κακός Παράδεισος» διαθέσιμη on demand, για διαδικτυακή παρακολούθηση, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του stand-up comedian. Οδηγίες για το πως να παρακολουθήσετε την παράσταση δείτε εδώ.
  • Το Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κούν διαθέτει, σε podcast, το audio έργο του Βασίλη Μαυρογεωργίου, «Αυτοί που Κοιτούν» , με τους Θανάση Δόβρη, Μιχάλη Πανάδη, Σωτήρη Τσακομίδη και Νίκο Στεργιώτη (δωρεάν).

Δευτέρα 18/1

 «Ιούλιος Καίσαρ» – Shakespeare’s Globe

H on demand διαδικτυακή πλατφόρμα του Shakespeare’s Globe μας προσφέρει μερικές από τις αρτιότερες παραγωγές του θιάσου. Παρακολουθήστε την παράσταση «Ιούλιος Καίσαρ» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, σε σκηνοθεσία Dominic Dromgoole. Όταν ο Καίσαρας επιστρέφει από τον πόλεμο ως δικτάτορας, ο Βρούτος και οι ρεπουμπλικάνοι φίλοι του αποφασίζουν ότι η φιλοδοξία του πρέπει να λάβει τέλος, κάτι το οποίο στη Ρώμη μόνο ένα πράγμα μπορεί να σημαίνει: Ο σπουδαίος στρατηγός πρέπει να δολοφονηθεί. Παίζουν: George Irving, Joe Jameson, Tom McKay, Luke Thompson κ.α.

Δευτέρα 18/1
Τιμή ενοικίασης: 5.99£ | Απαραίτητη η εγγραφή
Δείτε την παράσταση εδώ.

«Πέερ Γκυντ: Μέρος Α’ και Β’» – Schaubühne

Η βερολινέζικη Schaubühne παρουσιάζει διαδικτυακά, από τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου στις 18:00 (ώρα Ελλάδος) έως την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου στις 18:00 (ώρα Ελλάδος), την παράσταση «Πέερ Γκυντ» του Ερρίκου Ίψεν, σε σκηνοθεσία Πέτερ Στάιν. Η παράσταση που έκανε πρεμιέρα σε δύο απογεύματα, το 1971, στο ανακαινισμένο Hallescher Ufer, θεωρήθηκε ένα από τα highlights εκείνης της θεατρικής σεζόν. Παίζουν: Heinrich Giskes, Edith Clever, Jutta Lampe, Sabine Andreas, Claus Gärtner κ.α.

Δευτέρα 18/1 | 18:00
Δωρεάν | Διαθέσιμη έως 21/1 στις 18:00
Γλώσσα: Γερμανικά | Χωρίς υπότιτλους
Δείτε την παράσταση εδώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤζιμ Κάρεϊ: Ένα τεράστιο δραματικό ταλέντο που δεν έχει αναγνωριστεί12.09.2018

Παιδικό Θέατρο

«Ο Ραφτάκος των Λέξεων» – Ομάδα «Μικρός Νότος»

Από τις 19/12/2020 έως και τις 25/1/2021 μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν την αγαπημένη διαδραστική παράσταση «O Ραφτάκος των λέξεων», μέσα από την πλατφόρμα της ticketservices. ‘Ενα σύγχρονο παραμύθι, εμπνευσμένο από το βιβλίο του Αντώνη Παπαθεοδούλου, μιλά για τη δύναμη των λέξεων, για την ανάγκη της ανθρώπινης επικοινωνίας, για την αγάπη, την παρηγοριά και τη ζεστασιά που προσφέρει ο ανθρώπινος λόγος. Ηθοποιοί: Νίκος Αξιώτης, Δημήτρης Γιαννής, Aγγελική Παναγιωτοπούλου.

Δευτέρα 18/1 | Διαθέσιμη όλο το 24ώρο
Εισιτήριο: 11€, 22€, 26-38€ | Αγορά Εισιτηρίου εδώ.
Για να δείτε την παράσταση και για περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Άλλες διαθέσιμες παιδικές παραστάσεις:
  • Η παράσταση της Κάρμεν Ρουγγέρη «Ο Θησέας και ο Μινώταυρος» θα είναι διαθέσιμη, έως τις 31 Ιανουαρίου 2021, για on demand online παρακολούθηση.
  • Η παράσταση «Ο Ψαροτρομάρας» της Φρόσως Χατόγλου από το Κουκλοθέατρο Κρήτης θα είναι διαθέσιμη, έως τις 13 Φεβρουαρίου 2021, για on demand online παρακολούθηση.

Δευτέρα 18/1

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ ‘Ολια Λαζαρίδου και η Αμαλία Μουτούση έχουν ένα ιερό σκοπό12.09.2018

Μουσικό Θέατρο

«Ρουσάλκα» – Μητροπολιτική Όπερα της Νέας Υόρκης

Η Μητροπολιτική Όπερα της Νέας Υόρκης συνεχίζει και αυτή την εβδομάδα τις δωρεάν διαδικτυακές προβολές σημαντικών παραγωγών της με ένα αφιέρωμα στη σπουδαία σοπράνο Renée Fleming. Σειρά έχει τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021 η όπερα του Άντονιν Ντβόρζακ «Ρουσάλκα». Μια παραγωγή του 2014, σε μουσική διεύθυνση Yannick Nézet-Séguin και σκηνοθεσία Otto Schenk. Με την Renée Fleming στον ομώνυμο πρωταγωνιστικό ρόλο της νύμφης του νερού που λαχταράει να γίνει άνθρωπος. Μαζί της ο Piotr Beczała στον ρόλο του Πρίγκηπα για τον οποίο τρέφει αισθήματα.

Δευτέρα 18/1
Διαθέσιμη από 02:30 π.μ έως 01:30 π.μ (της επόμενης μέρας)
Δωρεάν
Παρακολουθήστε την παράσταση εδώ.

«Πελλέας και Μελισσάνθη» – Grand Théâtre de Genève

Το Grand Théâtre de Genève παρουσιάζει τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021, στις 20:30 (ώρα Ελλάδος), μέσω live streaming, την όπερα του Κλωντ Ντεμπυσσύ «Πελλέας και Μελισάνθη», σε μουσική διεύθυνση Jonathan Nott, σκηνοθεσία-χορογραφία Damien Jalet και Sidi Larbi Cherkaoui, σύλληψη-σκηνογραφία Μαρίνα Αμπράμοβιτς. Χαμένος στο δάσος, ο Γκολώ συναντάει τη μυστηριώδη Μελλισάνθη. Την παίρνει μαζί του στο σκοτεινό κάστρο του, στοιχειωμένο από παλιά «τραύματα», επιθυμίες και καταπιεσμένες σκέψεις. Μόνο με τον Πελλέα, ετεροθαλή αδελφό του Γκολώ, η Μελισσάνθη μπορεί να συζητήσει για τα σημαντικά. Ένα θανατηφόρο «τρίγωνο» αναπτύσσεται. Παίζουν: Jacques Imbrailo, Mari Eriksmoen και Leigh Melrose.

Δευτέρα 18/1 | 20:30 (ώρα Ελλάδος)
Δωρεάν
Δείτε την παράσταση εδώ.

Άλλες διαθέσιμες παραστάσεις μουσικού θεάτρου
  • Η Opera North προσφέρει, για δωρεάν διαδικτυακή παρακολούθηση, την όπερα του Λέοναρντ Μπερνστάιν «Trouble in Tahiti», σε σκηνοθεσία Matthew Eberhardt και μουσική διεύθυνση Tobias Ringborg.
  • Η Βασιλική Όπερα του Λονδίνου προσφέρει, έως τις 7 Φεβρουαρίου 2021, για on demand διαδικτυακή παρακολούθηση την όπερα του Ουμπέρτο Τζορντάνο «Αντρέα Σενιέ» (Εισιτήριο: 2.76€).
  • Η δωρεάν streaming παλτφόρμα Opera Vision προσφέρει, για online παρακολούθηση, έως τις 5 Μαΐου 2021, την πρώτη οπερατική προσπάθεια του τρααγουδιστή/τραγουδοποιού Rufus Wainwright, «Prima Donna», εμπνευσμένη από την προσωπικότητα της Μαρίας Κάλλας.

Δευτέρα 18/1

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑFashion Stories#1: Hubert de Givenchy -Τα εμβληματικά κινηματογραφικά κοστούμια του αριστοκράτη της μόδας12.09.2018

Χορός

«Giselle» – Κρατική Όπερα της Βιέννης

H Κρατική Όπερα της Βιέννης, στο πλαίσιο των online προβολών δημοφιλών παραγωγών της, παρουσιάζει τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021, στις 20:00 (ώρα Ελλάδος) την παράσταση μπαλέτου «Giselle», σε μουσική Adolphe Adam και χορογραφία Elena Tschernischova, βασισμένη στους Jean Coralli, Jules Perrot και Marius Petipa. Ο Κόμης Άλμπρεχτ, μεταμφιεσμένος ως χωρικός, πηγαίνει να βρει την χωριατοπούλα Ζιζέλ, με τους δυο να εξομολογούνται τον έρωτά τους. Όταν εκείνη ανακαλύπτει την απάτη και την πραγματική του ταυτότητα, αρχίζει να τρελαίνεται και στο τέλος χάνει τη ζωή της, αφήνοντας των Άλμπρεχτ συντετριμμένο. Παίζουν: Nina Poláková, Masayu Kimoto, Rebecca Horner, Andrey Kaydanovskiy κ.α.

Δευτέρα 18/1 | 20:00
Δωρεάν | Απαιτείται εγγραφή
Δείτε την παράσταση εδώ.

Άλλες διαθέσιμες παραστάσεις χορού
  • Μέσω της συνδρομητικής online πλατφόρμα θεαμάτων Marquee TV μπορείτε να παρακολουθήσετε δωρεάν και χωρίς συνδρομή/εγγραφή την παράσταση χορού του Royal Swedish Ballet «Midsummer Night’s Dream», σε χορογραφία του διάσημου Σουηδού χορογράφου Alexander Ekman και μουσική του Mikael Karlsson.
  • Το διασημότερο μπαλέτο όλων των εποχών,  «Η Λίμνη των Κύκνων» του Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι, ανεβαίνει σε Hi definition πολυκάμερη μαγνητοσκόπηση μέσω της πλατφόρμας viva.gr , από τις 19 Δεκεμβρίου 2020 έως τις 24 Ιανουαρίου 2021.

Δευτέρα 18/1

Μουσική

Το Καραβάνι – Heraklion Arts and Culture Online

Το μουσικό σχήμα Καραβάνι έρχεται τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021, στις 21:15, στο κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου με σκοπό να μας ταξιδέψει μέσα από τις μουσικές του στις «Πολλαπλές εκδοχές της μουσικής Κρήτης». Συντελεστές: Μαρία Κώτη (Τραγούδι, κρουστά), Στέλιος Ζερβός (Τραγούδι, μπουζούκι), Χάρης Παναγιωτάκης (Τραγούδι, λύρα), Μανόλης Μανουσάκης (Τραγούδι, λαούτο), Δημήτρης Παππάς (Κιθάρα).

Δευτέρα 18/1 | 21:15
Δωρεάν
Δείτε τη μουσική εκδήλωση εδώ.

Γαλλικό Ινστιτούτο: Νέα μουσική δράση Online

Το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος παρουσιάζει μια νέα μουσική δράση που θα μας συντροφεύσει καθ’ όλη τη διάρκεια της νέας χρονιάς. Κάθε μήνα, μια νέα playlist MIF (musique indépendante française – Ανεξάρτητη Γαλλική Μουσική) θα παρουσιάζει μια μουσική επιλογή από ανεξάρτητους δημιουργούς, σχήματα και εταιρείες από τη Γαλλία καθώς και γαλλόφωνες κυκλοφορίες από άλλες χώρες.  Μουσική Επιμέλεια: Κώστας Ανδρέου.

Δευτέρα 18/1 | Διαθέσιμη όλο το 24ωρο
Δωρεάν
Ακούστε την πρώτη playlist εδώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟ Μίλτος Πασχαλίδης σε μια live stream συναυλία από τον Σταυρό του Νότου12.09.2018

Σινεμά

Fear: The Home of Horror – Universal Pictures Online

Η Universal Pictures προσφέρει από τις 15 έως τις 23 Ιανουαρίου, 7 κλασικές ταινίες τρόμου, για δωρεάν διαδικτυακή παρακολούθηση, μέσα από το κανάλι της Fear: The Home Of Horror στο youtube. Οι διαθέσιμες ταινίες: «Δράκουλας» (1931) με τον εμβληματικό Μπέλα Λουγκόζι,  «Η Μούμια» (1932) του Karl Freund. Οι ταινίες του James Whale «Φράνκενσταιν» (1931), και «Η Νύφη του Φρανκενστάιν». «Ο Αόρατος Άνυρωπος» του Claude Rains (1935) και «Ο Λυκάνθρωπος» του George Waggner (1935). Τέλος, η ταινία του Charles Barton, «Abbott and Costello Meet Frankenstein».

Δευτέρα 18/1
Διαθέσιμες έως τις 23/1
Δωρεάν
Δείτε τις ταινίες εδώ.

Εκδηλώσεις

Με αφορμή το ‘21 –  Ίδρυμα Μποδοσάκη Online

Τo Ίδρυμα Μποδοσάκη θα αναρτά, κάθε εβδομάδα του 2021 στο BLOD.gr, μια ολιγόλεπτη παρέμβαση μιας προσωπικότητας από τους χώρους της υποκριτικής, της ιστορίας, της λογοτεχνίας, της γαστρονομίας, της οικονομίας, της σκηνοθεσίας, της φιλοσοφίας, της κοινωνιολογίας, της μουσικής, της θεωρητικής πληροφορικής, του αθλητισμού και της κοινωνίας των πολιτών, «Με αφορμή το ‘21». Μικρές ψηφίδες σύγχρονης σκέψης, που θα δημοσιοποιούνται σε σύντομα βίντεο κάθε Τρίτη του ’21. Το «Με αφορμή το ‘21» εγκαινιάζει ο συνταγματολόγος Νίκος Αλιβιζάτος σε ένα 3λεπτο βίντεο που μπορείτε να δείτε στο BLOD.

Δευτέρα 18/1
Διαθέσιμο όλο το 24ωρο

Δωρεάν
Δείτε το 1ο βίντεο εδώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ νύχτα με τα αστέρια: Το γιορτινό γκαλά της Σκάλας του Μιλάνου στο Christmas Theater Online12.09.2018

«Γραμμή του Ορίζοντος: Μεταμφιέσεις» Online

Η σειρά ραδιοφωνικών εκπομπών «Μεταμφιέσεις», εμπνευσμένη από το εμβληματικό έργο «Η Γραμμή του Ορίζοντος» του Χρήστου Βακαλόπουλου, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Εταιρείας Θεάτρου «Θέρος», συνεχίζεται τον Ιανουάριο. Ξεχωριστοί καλεσμένοι παραδίδουν κάθε Τετάρτη απόγευμα, μέσω της ιστοσελίδας grammiorizontos.com, μια δική τους εκδοχή της «Γραμμής του Ορίζοντος», μια διαφορετική ηχητική ξενάγηση στο μαγικό της σύμπαν. Σειρά έχει την Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2021, στις 19:30, η ηθοποιός/σκηνοθέτις Νάνσυ Μπούκλη.

Δευτέρα 18/1
Διαθέσιμη όλο το 24ωρο

Εισιτήριο: 3€ | Αγοράστε εισιτήρια εδώ.
Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

 

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b