MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Δρ Άντονι Φαούτσι: Η εκτίμηση του κορυφαίου λοιμωξιολόγου για το άνοιγμα των πολιτιστικών χώρων

Ο Αμερικανός λοιμωξιολόγος Άντονι Φαούτσι, πιστεύει ότι τα θέατρα και οι χώροι συναυλιών θα μπορούσαν να ανοίξουν ξανά το ερχόμενο φθινόπωρο.

Monopoli Team

Πριν από λίγες ημέρες, ο Δρ Άντονι Φαούτσι, ο κορυφαίος εμπειρογνώμονας και πρόσωπο της χρονιάς για τη μάχη που δίνει στις ΗΠΑ ενάντια στον κορονοϊό, δήλωσε στους New York Times: «Αν όλα πάνε καλά, θα μπορούσαμε ενδεχομένως να επιστρέψουμε στα θέατρα και στους συναυλιακούς χώρους, το φθινόπωρο του 2021». 

«Μέχρι τα μέσα του φθινοπώρου, τόσο οι άνθρωποι που θα βρίσκονται στην σκηνή όσο και το κοινό θα μπορούν πλέον να αισθάνονται ασφαλείς», είπε ο Δρ Φαούτσι στο πρόσφατο συνέδριο του Συλλόγου Επαγγελματιών των Παραστατικών Τεχνών.

Ωστόσο, πρόσθεσε ότι αυτό εξαρτάται βέβαια από την αποτελεσματικότητα της διάθεσης του εμβολίου – δηλαδή εάν μέχρι τότε θα έχει καταφέρει να εμβολιαστεί το 70-80% του πληθυσμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤα 10 γεγονότα που καθόρισαν τον κόσμο της Τέχνης το 202012.09.2018

Στη συνέχεια, ο Φαούτσι επεσήμανε ότι ένα τέτοιο άνοιγμα ίσως θα απαιτούσε ακόμη από τους ανθρώπους να φορούν μάσκες και να διατηρούν τις κοινωνικές αποστάσεις, προειδοποιώντας ότι οι χώροι θα πρέπει αντίστοιχα να έχουν λάβει πρόσθετα μέτρα ασφαλείας, όπως η επιβολή αυστηρών πρωτοκόλλων υγιεινής και η εξασφάλιση καλών συστημάτων εξαερισμού. Αν ληφθούν όλα τα παραπάνω τότε θα μπορούσαν πιθανώς να «αρχίσουν να επιστρέφουν σχεδόν με πλήρη χωρητικότητα».

«Θα επιστρέψουμε στα θέατρα και θα ξανά πάμε σε συναυλίες, οι ηθοποιοί και οι ερμηνευτές θα παίζουν, το κοινό θα το απολαμβάνει. Θα συμβεί.», τόνισε κλείνοντας.

Πηγή: papermag

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΆνοιγμα δύο ταχυτήτων προωθεί η κυβέρνηση για το λιανεμπόριο12.09.2018

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b