MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
19
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΓΟΡΑ

Άνοιγμα δύο ταχυτήτων προωθεί η κυβέρνηση για το λιανεμπόριο

Άνοιγμα δύο ταχυτήτων στο λιανεμπόριο προτείνει το υπουργείο Ανάπτυξης, με ορισμένα καταστήματα να λειτουργούν με τη μέθοδο του click away και ορισμένα που έχουν πληγεί περισσότερο από την πανδημία, με τη μέθοδο του click in shop.

Monopoli Team

Click in shop

Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, Παναγιώτη Σταμπουλίδη, το υπουργείο Ανάπτυξης έχει εισηγηθεί να ανοίξουν με τη μέθοδο του click in shop, τα καταστήματα ένδυσης, υπόδησης και χρυσοχοΐας, από τις 18 Ιανουαρίου. Με τη μέθοδο αυτή ο πελάτης παραγγέλνει το προϊόν, αλλά μπορεί να μπει και μέσα στο κατάστημα για να το δοκιμάσει και τελικά να επιλέξει αν θα το αγοράσει. Είναι δηλαδή ένα βήμα παραπάνω από το click away, το οποίο σε καταστήματα με ρούχα και παπούτσια δεν δούλεψε ικανοποιητικά τις γιορτές.

Click away

Τα υπόλοιπα καταστήματα, όπως τα καταστήματα ηλεκτρονικών ειδών και ηλεκτρικών συσκευών, θα μπορούν να δουλέψουν με την παραλαβή εκτός (click away). Αυτός ο διαχωρισμός γίνεται διότι το προηγούμενο διάστημα τα καταστήματα ηλεκτρικών συσκευών και ηλεκτρονικών ειδών είδαν τον τζίρο τους να αυξάνεται σε σχέση με πέρυσι. Δε συνέβη, ωστόσο, το ίδιο με τα καταστήματα ρούχων και παπουτσιών. Η πρόταση αυτή θα αξιολογηθεί επίσης από την επιτροπή των λοιμωξιολόγων και την Παρασκευή θα ανακοινωθούν οι αποφάσεις.

Διαβάστε περισσότερα στο Reporter.gr

Περισσότερα από Αγορές
VIMA_WEB3b