MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΜΟΥΣΙΚΉ 2020

Πέντε μουσικοί παραγωγοί ξεχωρίζουν πέντε άλμπουμ για το 2020

Μια χρονιά που δεν έμοιαζε με τις άλλες, που ο κόσμος σταμάτησε να ζει όπως ήξερε. Μια χρονιά, το 2020, όπου όλα ήταν αλλιώς.

author-image Μαρία Μαρκουλή

Ανδρέας Κύρκος, Κειμενογράφος – Κριτικός (influencesonly.wordpress.com)

Working Men’s Club –«Working Men’s Club»

Ένας ανέλπιστα καλομελετημένος δίσκος με κομψή και πλουμιστή παραγωγή. Οι Working Men’s Club στήνουν μια new wave γιορτή, όπου οι Cabaret Voltaire αράζουν αγκαλιά με τους Ηuman League σε ένα αναπαυτικό σύννεφο ρομαντισμού. Απόλυτη ισορροπία ανάμεσα στο ουσιαστικό και το ψυχαγωγικό, με λαμπρή αισθητική.

Jessie Ware – «What’s Your Pleasure?»

Η Jesse, φέτος μας προσέφερε ανοιχτόκαρδη και ποικιλόμορφη soul-pop και ξεπέρασε τον εαυτό της. Καλλιεργημένη και παιχνιδιάρα, mainstream και πειραματική, προσιτή σαν disco queen και απόμακρη σαν soul diva. Με μια πλούσια σε ελέη παραγωγή, με υγρές μελωδίες και με μια ενορχήστρωση… κέντημα.

Sault – «Rise / Black Is»

Δυο συλλογές τραγουδιών ρευστής soul και ψυχεδελικής R&B που εξυπηρετούν την ανάγκη για ρυθμό, προκαλούν προβληματισμό και ικανοποιούν την ανάγκη για νυχτερινή χαλάρωση. Η αινιγματική κολεκτίβα Sault, έχει κορώνα στο κεφάλι της την κοινωνική αφύπνιση και αναζητά επαναπροσδιορισμό της μαύρης ταυτότητας.

Fiona Apple – «Fetch the Bolt Cutters»

Το πολυρυθμικό μανιφέστο της Fiona Apple αντιμετωπίζει σαν πρότυπη τη σχέση του μουσικού με τον μεμονωμένο ακροατή του. Ψυχοθεραπευτική ειλικρίνεια, εξομολογητικά ξεσπάσματα και βιωματική οργή, σε έναν απόκοσμο αλλά τρυφερό δίσκο.

Perfume Genius – «Set my Heart on Fire Immediately»

Εξαιρετική art pop δωματίου, λουσμένη στην αστερόσκονη αλλά και βουτηγμένη στο χώμα. Ο Perfume Genius ισορροπεί ανάμεσα στον ερωτικό φετιχισμό και το indie ψυχόδραμα. Μουσικός πλούτος που επικοινωνεί σοβαρές ψυχικές μεταπτώσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤα 5 καλύτερα μουσικά podcasts που ακούσαμε το 202012.09.2018

Περισσότερα από Art & Culture
VIMA_WEB3b