MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΣΙΝΕΜΑ

8 διάσημες ταινίες που δεν ξέραμε ότι είναι…χριστουγεννιάτικες

Από τον “Ψαλιδοχέρη” μέχρι και το “Φονικό Όπλο” αυτές είναι οχτώ ταινίες που δεν ξέρατε ότι είναι χριστουγεννιάτικες.

Monopoli Team

Τι κάνει μια ταινία χριστουγεννιάτικη; Πρέπει να έχει πρωταγωνιστή τον Άγιο Βασίλη και τα ξωτικά του; Να έχει ως αποκλειστικό θέμα τα Χριστούγεννα; Ή απλά να λαμβάνει χώρα κατά τη διάρκεια της πιο “όμορφης εποχής του χρόνου”;

Μετά από τόσες χριστουγεννιάτικες ταινίες, τελικά καταλήγουμε ότι κάθε ταινία που μας βάζει στο κλίμα των εορτών δεν γίνεται παρά να είναι χριστουγεννιάτικη. Έτσι, μας έχουν “ξεφύγει” πολλές ταινίες που μπορεί να μην μιλούν αποκλειστικά και μόνο για την αγαπημένη γιορτή μικρών και μεγάλων, μας βάζουν όμως αμέσως στο χριστουγεννιάτικο mood, ενώ μας φαίνεται περίεργο να τις δούμε οποιαδήποτε άλλη εποχή.

Εμείς, λοιπόν, σας παρουσιάζουμε 8 ταινίες που μπορεί να μην έχουν καθιερωθεί στη μνήμη μας ως “χριστουγεννιάτικες”, μάς βάζουν όμως αμέσως στο κλίμα των εορτών και γι’ αυτό τις βλέπουμε κάθε Χριστούγεννα.

Πολύ Σκληρός για να Πεθάνει

Κι όμως αυτή η σκληροπυρηνική ταινία δράσης που έκανε διάσημο τον Μπρους Γουίλις είναι χριστουγεννιάτικη. Και εξηγούμε: Με μία σειρά από τρομοκράτες να καταφτάνουν στο Νακατόμι Πλάζα, το “Πολύ Σκληρός για να Πεθάνει” επικεντρώνεται γύρω από ένα χριστουγεννιάτικο πάρτι, ενώ ο Τζον ΜακΛέιν (Μπρους Γουίλις), που επιστρέφει σπίτι του για τα Χριστούγεννα, είναι απλά ένας άντρας που θέλει να περάσει τις γιορτές με την οικογένεια του. Δεν είναι τυχαίο ότι το 2018 η 20th Century Fox κυκλοφόρησε ένα τρέιλερ με τις πιο χριστουγεννιάτικες στιγμές της ταινίας, με τον τίτλο “η καλύτερη χριστουγεννιάτικη ταινία που έχει ειπωθεί”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟι δικές μας επιλογές με ταινίες και σειρές που θα δούμε αυτά τα Χριστούγεννα στην COSMOTE TV12.09.2018

Ο Μπάτμαν Επιστρέφει

Όλοι ξέρουμε την αγάπη του Τιμ Μπάρτον για τα Χριστούγεννα. Αν δεν το έχετε προσέξει μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του είναι τοποθετημένες κατά τη διάρκεια αυτής της εορτής. Δύο χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι “Ο Ψαλιδοχέρης” και “Ο Χριστουγεννιάτικο Εφιάλτης”. Τόσο στις δύο αυτές ταινίες, όσο και στον “Μπάτμαν” ο Τιμ Μπάρτον τοποθετεί μία ανατριχιαστική ιστορία στα Χριστούγεννα. Όσο τρομακτικός κι αν είναι ο “Πιγκουίνος” του Ντάνι Ντε Βίτο, η στολισμένη Γκόθαμ Σίτυ μας βάζει στο mood των εορτών και κάνει αυτή την ταινία άκρως χριστουγεννιάτικη.

Ο Ψαλιδοχέρης

Όπως αναφέραμε πιο πάνω, ο “Ψαλιδοχέρης” είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα της μικρής “εμμονής” του Τιμ Μπάρτον με τα Χριστούγεννα. Παρ’ όλ’ αυτά πολλοί ξεχνούν ότι πρόκειται για μία χριστουγεννιάτικη ιστορία, που αφηγείται η γιαγιά της οικογένειας  (Γουαινόνα Ράιντερ) σαν παραμύθι για να κοιμηθούν τα παιδιά. Όταν η γιαγιά εξηγεί στα παιδιά γιατί κάθε Χριστούγεννα χιονίζει στην πόλη τους, μαθαίνουμε και για τον Ψαλιδοχέρη (Τζόνι Ντεπ).

Μάτια Ερμητικά Κλειστά

Η τελευταία ταινία του Κούμπρικ σίγουρα δεν θεωρείται μία οικογενειακή ταινία, όπως αυτές που συνηθίζουμε να βλεπουμε τα Χριστούγεννα. Είναι, όμως, μία ταινία που βλέπουμε μόνο κατά την εορταστική περίοδο, αφενός επειδή είναι αριστουργηματική, αφετέρου γιατί έχει κάποιες… χριστουγεννιάτικες θεματικές. Όλα ξεκινούν σε ένα πάρτι-ρεβεγιόν, ενώ ο Dr. Harford (Τομ Κρουζ) βασανίζεται από τα φαντάσματα του παρελθόντος και του παρόντος -όπως ο Σκρουτζ στην διάσημη “Χριστουγεννιάτικη Ιστορία” του Ντίκενς. Τελικά, για να σώσει το μέλλον του θα τρέξει πίσω στην γυναίκα του (Νικόλ Κίντμαν).

Φονικό Όπλο

Ναι ακόμη και το γεμάτο δράση και αγωνία “Φονικό Όπλο” θεωρείται χριστουγεννιάτικη ταινία. Όλα αρχίζουν υπό τους ήχους του “Jingle Bell Rock”, ενώ η ταινία τελειώνει με ένα οικογενειακό χριστουγεννιάτικο τραπέζι, που αποδεικνύει ένα μόνο πράγμα: Ακόμα και ένας σκληρός τύπος, όπως ο Μάρτιν Ρίγκς (Μέλ Γκίμπσον), έχει ανάγκη να νιώσει την οικογενειακή θαλπωρή στις γιορτές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑHome Alone: Η σειρά ταινιών που έγινε η αγαπημένη μας Χριστουγεννιάτικη συνήθεια12.09.2018

Φιλιά και Σφαίρες

Άλλη μια ταινία που ίσως δεν ξέρατε ότι είναι χριστουγεννιάτικη είναι το “Φιλιά και Σαίρες” με τον Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ, ίσως γιατί λαμβάνει χώρα στο Λος Άντζελες, που ως συνήθως δεν ήταν χιονισμένο. Παρ’ όλ’ αυτά, αυτή η κωμωδία ακολουθεί έναν άντρα που λήστεψε ένα κατάστημα με παιχνίδια, μόνο και μόνο για να αποκτήσει το δώρο που του είχε ζητήσει ο γιος του για τα Χριστούγεννα.

Πολυθρόνα για Δύο

Γίνεται μία κωμωδία εκδίκησης να είναι γεμάτη χριστουγεννιάτικες στιγμές; Ναι γίνεται, όταν o άντρας που βιώνει τις συνέπειες για τις πράξεις του είναι ένας αδίστακτος χρηματιστής, που θα μπορούσε εύκολα να είναι ο σύγχρονος Σκρουτζ. Πέρα από το γεγονός ότι η ιστορία εκτυλίσσεται τα Χριστούγεννα, η σκηνή με τον μεθυσμένο Άγιο Βασίλη είναι σίγουρα η πιο ξεκαρδιστική χριστουγεννιάτικη σκηνή.

Όνειρα και Φιλοδοξίες

Το μιούζικαλ “Όνειρα και Φιλοδοξίες” (γνωστό και ως Rent) είναι γνωστό περισσότερο ως η ιστορία μίας παρέας φτωχών νέων καλλιτεχνών που προσπαθούν να επιβιώσουν κατά τη διάρκεια της κρίσης του AIDS στην Νέα Υόρκη. Πολλοί, όμως, ξεχνούν ότι η ιστορία εκτυλίσσεται λίγο πριν την παραμονή των Χριστουγέννων και τελειώνει τα Χριστούγεννα της επόμενης χρονιάς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟι δικές μας επιλογές με ταινίες και σειρές που θα δούμε αυτά τα Χριστούγεννα στην COSMOTE TV12.09.2018

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b