MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
20
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ONLINE ΑΤΖΕΝΤΑ

Online Agenda: 12 προτάσεις με ταινίες, εκθέσεις, φεστιβάλ για το Σαββατοκύριακο 26-27/12

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε μερικές από τις πιο αξιόλογες προτάσεις για εκδηλώσεις που μπορείτε να δείτε διαδικτυακά το Σαββατοκύριακό 26-27 Δεκεμβρίου 2020.

Online
Αριστούλα Ζαχαρίου

Σινεμά

«Η Μπαλάντα της τρύπιας καρδιάς» του Γιάννη Οικονομίδη

Μετά την θριαμβευτική της έξοδο τον Μάρτιο, που διακόπηκε απότομα λόγω της επιβολής των περιοριστικών μέτρων, και την μεγάλη καλοκαιρινή επιτυχία στα θερινά σινεμά, η «Μπαλάντα της τρύπιας καρδιάς» του Γιάννη Οικονομίδη επιστρέφει online και γίνεται διαθέσιμη για όλους στις 25, 26 και 27 Δεκεμβρίου μέσω της Viva.gr που για πρώτη φορά διαθέτει εισιτήρια για μεμονωμένη ταινία.

Σάββατο 26/12 – Κυριακή 27/12
Ώρες: 12:00 μ.μ., 18:00 και 22:00
Εισιτήριο: 7.90€
Δείτε την ταινία και αγοράστε εισιτήριο εδώ.

Xmas Animasyros – Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Το Animasyros έρχεται, online, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά φέρνοντας μαζί του βραβευμένες ταινίες κινουμένων σχεδίων μικρού μήκους από όλον τον κόσμο. Tο θαύμα των Χριστουγέννων, η αξία της αλληλεγγύης, ο σεβασμός στο περιβάλλον, ο πλούτος της διαφορετικότητας, η αγάπη για τη θάλασσα και άλλες ιστορίες animation σε δύο διαφορετικά προγράμματα διαδικτυακών προβολών (διάρκειας 90 λεπτών), 26 Δεκεμβρίου 2020 και 2 Ιανουαρίου 2021, για τα παιδιά και όλη την οικογένεια. Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ. Όλες οι ταινίες με ξενόγλωσσους διαλόγους είναι υποτιτλισμένες στα Ελληνικά. Η  ιστοσελίδα του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά είναι ο τόπος φιλοξενίας και προβολής των εκδηλώσεων. Μετά την πρώτη τους προβολή οι εκδηλώσεις θα παραμείνουν αναρτημένες στην ιστοσελίδα του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά δίνοντας την ευκαιρία για επαναληπτικές θεάσεις.

Σάββατο 26/12 | Ώρα έναρξης 12:00
Δωρεάν
Δείτε τις ταινίες εδώ.

Χριστουγεννιάτικες online προβολές της Παιδική και Νεανική Ταινιοθήκη του Νεανικού Πλάνου

Η Παιδική και Νεανική Ταινιοθήκη του Νεανικού Πλάνου παρουσιάζει σε διαδικτυακές προβολές τέσσερις ποιοτικές χριστουγεννιάτικες κινηματογραφικές ταινίες για να γιορτάσουμε όλοι μαζί τα Χριστούγεννα. Οι ταινίες είναι διαθέσιμες στην ψηφιακή πλατφόρμα του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας με μειωμένο εισιτήριο 3,5 ευρώ. Οι ταινίες: «Μια ιστορία για τον Άη Βασίλη»,  «Το αλογάκι της Γουίνκι», «Μέσα στη Χριστουγεννιάτικη Νύχτα» και «Χριστούγεννα της Λουτσία».

Σάββατο 26/12 – Κυριακή 27/12
Ενοικίαση: 3.50€
Δείτε τις ταινίες εδώ.

Ταινιοθήκη της Ελλάδος: Εορταστικό πρόγραμμα με online streaming ποροβλές

Η Ταινιοθήκη της Ελλάδος, συνεχίζει τις επιτυχημένες προβολές  της στην πλατφόρμα online.tainiothiki.gr, και προτείνει για τις γιορτές ένα πλούσιο εορταστικό πρόγραμμα. Οι θεατές, από τις 24 Δεκεμβρίου μέχρι τις 10 Ιανουαρίου, και με εισιτήριο 3 ευρώ, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν online δύο αφιερώματα: Επιλογές από τους θησαυρούς της Ταινιοθήκης: τους «Απάχηδες των Αθηνών» (1930) και, μαζί, ως δώρο, τις «Περιπέτειες του Βιλλάρ». Και οι δύο αυτές ταινίες θα είναι διαθέσιμες για όλους χωρίς geo-blocking. Σινεφίλ επιλογές από το σύγχρονο κινηματογράφο:  έξι ξεχωριστές κινηματογραφικές δημιουργίες, σε συνεργασία με την Weirdwave. Πρόκειται για ταινίες μυθοπλασίας από το 1978 έως το 2017, που ξεχωρίζουν θεματικά και αισθητικά, μας έρχονται από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ (Κάνες, Βενετία, Βερολίνο, Τορόντο, Λοκάρνο) και κάποιες έχουν σημαντικές διακρίσεις στις αποσκευές τους όπως όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας. Δείτε τις ταινίες αναλυτικά εδώ.

Σάββατο 26/12 – Κυριακή 27/12
Διαθέσιμο όλο το 24ώρο

Εισιτήριο: 3€
Για αγορά εισιτηρίου και προβολή ταινιών δείτε εδώ.

Νύχτες Πρεμιέρας: Δωρεάν online προβολές επτά ταινιών μικρού μήκους Online

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας σάς προσκαλεί σε μια εορταστική κινηματογραφική βόλτα στην Αθήνα με την online προβολή των επτά ταινιών μικρού μήκους που είχαν αναδειχθεί από το Athens Film Lab, από την ασφάλεια του σπιτιού σας, 21-31 Δεκεμβρίου 2020, μέσα από τη διαδικτυακή πλατφόρμα του Φεστιβάλ (online.aiff.gr). Οι καθιερωμένοι/-ες πλέον δημιουργοί Ζακλίν Λέντζου, Ευθύμης Kosemund Σανίδης, Νίκος Πάστρας, Νατάσσα Ξύδη, Σύνη Παππά, Αριστοτέλης Μαραγκός και Ορφέας Περετζής μάς χαρίζουν την ιδιαίτερη σκηνοθετική ματιά τους πάνω στην Αθήνα και μαζί μια ευκαιρία να δούμε την πόλη μέσα από τη νέα μας -προσωρινή- πραγματικότητα της καραντίνας και να την αγαπήσουμε ξανά.

Σάββατο 26/12 – Κυριακή 27/12
Διαθέσιμες έως 31 Δεκεμβρίου 2020

Δωρεάν
Δείτε τις ταινίες εδώ.

Φεστιβάλ

3ο Διαδικτυακό Φεστιβάλ της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Online

Το 3ο Διαδικτυακό Φεστιβάλ της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, με τίτλο «Η μουσική του λόγου», έρχεται από τις 9 Δεκεμβρίου 2020 έως τις 6 Ιανουαρίου 2021, σε καλλιτεχνική διεύθυνση Γιώργου Κουμεντάκη. Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ θα προβληθούν, online, πέντε ταινίες μικρού μήκους που συνδυάζουν την τέχνη της εικόνας με τη δύναμη της μουσικής και του αφηγηματικού λόγου μέσα από νέες αναγνώσεις μουσικών έργων. Οι προβολές θα πραγματοποιούνται από το nationalopera.gr, και μέσω των σελίδων της ΕΛΣ σε Facebook και YouTube, καθώς και από τον ιστότοπο του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού digitalculture.gov.gr. Την Τετάρτη, 23 Δεκεμβρίου 2020, στις 21:30, πρεμιέρα για την «Προσευχή πάνω σε ένα νανούρισμα» του Ταρκουίνιο Μέρουλα, σε σκηνοθεσία Ηλία Μαδούρου.

Σάββατο 26/12 – Κυριακή 27/12
Διαθέσιμη έως 23/1/2021

Δωρεάν
Δείτε την ταινία εδώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑMegaron Online: Τα παραμύθια του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν «ζωντανεύουν» για δύο παραστάσεις σε online streaming12.09.2018

Εκθέσεις

Ψηφιακό Μουσείο Ακρόπολης

Το πρόγραμμα «Δημιουργία Ψηφιακού Μουσείου Ακρόπολης» που μόλις ολοκληρώθηκε, αναδεικνύει τις πολύπλευρες πτυχές των εκθεμάτων του, προσφέρει μοναδικές εμπειρίες στους μουσειακούς του χώρους και στο διαδίκτυο και δημιουργεί έναν νέο, συναρπαστικό κόσμο για μικρούς και μεγάλους. Ο νέος ιστοχώρος www.theacropolismuseum.gr παρουσιάζει το Μουσείο και τους εκθεσιακούς του χώρους, δίνει πληροφορίες για την επίσκεψη, τις περιοδικές εκθέσεις, τις δράσεις, τις εκδηλώσεις, τις σχολικές και οικογενειακές δραστηριότητες, την έρευνα, τη συντήρηση, τις νέες τεχνολογίες. Παράλληλα παρουσιάζει το σύνολο των εκθεμάτων του καθιστώντας τα προσβάσιμα στην παγκόσμια κοινότητα. Για τους μικρούς φίλους του Μουσείου δημιουργήθηκε μία ειδική ιστοσελίδα, το www.acropolismuseumkids.gr, η οποία απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6-12 ετών και τα προσκαλεί να γνωρίσουν τον συναρπαστικό κόσμο του Μουσείου διασκεδάζοντας. Ευφάνταστα παιχνίδια, ευχάριστα βίντεο και μία σειρά από δημιουργικές δραστηριότητες τα παρακινούν να σκεφτούν, να ανακαλύψουν, να παίξουν, να πειραματιστούν και να δημιουργήσουν.

Σάββατο 26/12 – Κυριακή 27/12
Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

«Το βλέμμα μου και η πόλη» – Αιμιλία Μπουρίτη και Καλλιτεχνική πλατφόρμα Συν+Εργασία

©Κωνσταντίνα Πηλιχού

Μια άλλη ματιά στη δική τους πόλη, τον Ασπρόπυργο, καταθέτουν 19 καλλιτέχνες, στη διαδικτυακή ομαδική έκθεση εικαστικών τεχνών με τίτλο «Το βλέμμα μου και η πόλη», που οργανώνουν η  Αιμιλία Μπουρίτη με την Καλλιτεχνική πλατφόρμα Συν+Εργασία, στο πλαίσιο της ενότητας «Γιορτή στην Κοινότητα», του Διεθνούς προγράμματος Αμολή.  Η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή για το κοινό από τις 23 Δεκεμβρίου 2020 (ώρα 20:00) ως τις 23 Ιανουαρίου 2021. Περιηγηθείτε στην έκθεση μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα: https://www.facebook.com/synergasiaorg, https://synergasia.wixsite.com/synergasia, http://www.emiliabouriti.com/ . Καλλιτέχνες: Νίκος Αποστολόπουλος, Κωνσταντίνος Βερούτης, Παναγιώτης Βρούβας, Θόδωρος Γεωρνταµιλής, Θεανώ Καµπόλη -Κουράση, Χριστόφορος Κώνστας @Xsquare DesignLab , Θρασύβουλος Λιάκος, Σοφία Μαυρίδη, Μαρία Μηλιώνη, Δήµητρα Μουλντή, Δαυίδ Μπάκας, Αιµιλία Μπουρίτη, Δηµήτρης Μπουρίτσας, Ευφροσύνη Νερούτσου, Κωνσταντίνα Πηλιχού, Εύα Πόγκα, Χρήστος Ρούσσος, Ματίνα Σιώκη, Αλεξάνδρα Τσίγκου

Σάββατο 26/12 – Κυριακή 27/12
Δωρεάν
Περιηγηθείτε στην έκθεση από εδώ.

«Μικρά Ζωγραφικά έργα 2020» – Εικαστικός Κύκλος Sianti Gallery

O Εικαστικός Κύκλος Sianti Gallery διοργανώνει την online έκθεση τα «Μικρά Ζωγραφικά Έργα 2020» δίνοντας την ευκαιρία σε όλους τους φιλότεχνους να θαυμάσουν και να αποκτήσουν έργα μικρών διαστάσεων αλλά μεγάλων δημιουργών. Παρουσιάζονται έργα τα περισσότερα διαστάσεων 30Χ30 εκ. νεότερων αλλά και παλαιότερων συνεργατών της γκαλερί, με στόχο να γεμίσουν τις ημέρες των εορτών με χρώματα και ευχές. Συμμετέχουν οι ζωγράφοι: Χρήστος Αντωναρόπουλος, Γιάννης Βαλυράκης, Βενιός Μάρκος, Δημήτρης Κούκος, Θανάσης Λάλας, Μπελιβανάκη Λίλα, Μίνα Παπαθεοδώρου Βαλυράκη, Παπαϊωάννου Χριστίνα,  Βασίλης Πέρρος, Παναγιώτης Σιάγκρης, Σωτήρης Σόρογκας, Κώστας Σπυριούνης, Γιώργος Σταθόπουλος, Στοΐδης Άρις,  Κωνσταντίνος Τόλης, Δήμητρα Χανιώτη, Χαντζαράς Απόστολος, Μανώλης Χάρος, Cacao Rocks.

Σάββατο 26/12 – Κυριακή 27/12
Δείτε την έκθεση εδώ.

«1821: Πριν και μετά» – Μουσείο Μπενάκη Online

Μέσα από ένα βίντεο, οι επιμελητές της έκθεσης «1821: Πριν και μετά» του Μουσείου Μπενάκη και ιστορικοί, Τάσος Σακελλαρόπουλος και Μαρία Δημητριάδου, μας ξεναγούν online στο στήσιμο της έκθεσης, που θα εγκαινιαστεί τον Μάρτιο του 2021. Η βιντεο-περιήγηση θα ξεκινήσει από το Μουσείο Μπενάκη Ελληνικού Πολιτισμού, όπου θα ανακαλύψουμε την αφετηρία, το σκεπτικό, την ταυτότητα και τη δομή της έκθεσης. Στη συνέχεια θα μεταφερθούμε στους χώρους του Μουσείου Μπενάκη / Πειραιώς 138, για να γευτούμε την ατμόσφαιρα της προετοιμασίας της. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Σάββατο 26/12 – Κυριακή 27/12
Δωρεάν
Παρακολουθήστε το βίντεο εδώ

Εκδηλώσεις

«Digital Merry Tales» – Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Θεσσαλονίκης

Το Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Θεσσαλονίκης διοργανώνει, έως τις 7 Ιανουαρίου 2021, μια σειρά online βίντεο, με τίτλο «Digital Merry Tales» .Τραγούδι, μουσική, παραμύθια, κάλαντα, μικρές αφηγήσεις κι εκμυστηρεύσεις, ευχές. Σε πείσμα των καιρών, αλλά με ευαισθησία, δύναμη κι αισιοδοξία, το Κέντρο Πολιτισμού Θεσσαλονίκης προσκαλεί τον κόσμο να δει και να ακούσει κάτι όμορφο κι ανθρώπινο: Τριάντα τέσσερις καλλιτέχνες από όλη την Ελλάδα, τραγουδοποιοί, μουσικοί, αφηγητές και παραμυθάδες, ηθοποιοί και σκηνοθέτες φτιάχνουν το δικό τους home video για όλους εμάς. Φοίβος Δεληβοριάς, Σαββίνα Γιαννάτου, Μυρτώ Παπαθανασίου, Φώτης Σιώτας, Δημήτρης Τσεκούρας, Γιάννης Διονυσίου, Παναγιώτης Κάιτατζης, Μάρθα Φριντζήλα, Βασίλης Μαντζούκης, Ναταλία Λαμπαδάκη , Δημήτρης Μυστακίδης, Γιάννης Παπαγεωργίου, Ανθή Θάνου, Αλέξανδρος Μακρής, Σίμος Κακάλας, Κλειώ Δανάη Οθωναίου, Τάσος Ράτζος, Θεοδώρα Μπάκα κ.α.

Σάββατο 26/12 – Κυριακή 27/12 | 11:00 π.μ.
Δωρεάν
Δείτε τα βίντεο εδώ.

«Μετακίνηση 7»  -Δημοτικό Θέατρο Περαιά Online

Το νέο καλλιτεχνικό πρότζεκτ του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά αποτελείται από μια σειρά online βίντεο του εικαστικού και video designer Παντελή Μάκκα, με τη συμμετοχή 7 δημιουργών συνεργαζόμενων με το ΔΘΠ: Σίμος Κακάλας, Λευτέρης Γιοβανίδης , Τάκης Τζαμαργιάς, Πατρίσια Απέργη, Δημήτρης Καραντζάς – Φοίβος Δεληβοριάς, Ζωή Χατζηαντωνίου και Άντζελα Μπρούσκου. Κάθε βίντεο θα αναρτάται στο επίσημο κανάλι του ΔΘΠ στο youtube, κάθε Τρίτη στις 18:00.

Σάββατο 26/12 – Κυριακή 27/12
Διαθέσιμο όλο το 24ώρο
Δωρεάν
Δείτε το 5ο βίντεο των Δημήτρη Καραντζα-Φοίβου Δεληβοριά εδώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑRadio Plays: Πρεμιέρα για την «Ανθρώπινη συμπύκνωση» σε σκηνοθεσία Γιώργου Κουτλή12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις