MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
15
ΙΟΥΝΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ONLINE ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μετακίνηση 7: Δείτε το «1821 – Η επιθεώρηση» με τους Δημήτρη Καραντζά και Φοίβο Δεληβοριά

Η «Μετακίνηση 7» του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, μια σειρά βίντεο σκηνοθετημένων από τον Παντελή Μάκκα, με τη συμμετοχή σημαντικών καλλιτεχνών, συνεχίζεται, με την παράσταση «1821 – Η επιθεώρηση».

Monopoli Team

7 καλλιτέχνες προτείνουν μία εναλλακτική διαδρομή με τελικό προορισμό τη θεατρική σκηνή. Μία διαδικτυακή δράση του ΔΘΠ σε συνεργασία με τον Παντελή Μάκκα σε καλλιτεχνική επιμέλεια Ζωής Χατζηαντωνίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑOnline Agenda: 29 προτάσεις με ταινίες, παραστάσεις, συναυλίες για σήμερα 21 Δεκεμβρίου12.09.2018

Σημείωμα Φοίβου Δεληβοριά – Δημήτρη Καραντζά

«Ο Δημήτρης Καραντζάς και ο Φοίβος Δεληβοριάς ετοιμάζουν επιθεώρηση. Για τα 200 χρόνια από το 1821. Και φιλοδοξούν να ξανατραγουδήσουν το “χαίρε, ω χαίρε”, χωρίς να εμποδίζονται από τα “περασμένα μεγαλεία” και το “διηγώντας τα να κλαις”. Σκέφτηκαν λοιπόν να ξεκινήσουν επιθεωρώντας την άδεια Αθήνα του τέλους του 2020. Τον στολισμό του δέντρου, τον Μεγάλο Περίπατο, το συντριβάνι στην Ομόνοια. Ο Δεληβοριάς φορώντας την καθημερινή παραδοσιακή στολή του, ο Καραντζάς τη στολή του επιθεωρητή. Συζήτησαν για την παράδοση της επιθεώρησης, σιγοτραγούδησαν ρεφρέν που έχουν –ή δεν έχουν- να κάνουν με την Ιστορία μας, θυμήθηκαν οριακά ελληνικά κείμενα, ετοιμάζοντας ένα προσωπικό –όσο και λαϊκό-, μουσικό –όσο και κωμικό- πολυπρόσωπο θέαμα στη σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, όταν έρθει η ώρα το τελευταίο να ξαναϋποδεχτεί κόσμο. Στην μετακίνησή τους, ο Παντελής Μάκκας και ο φακός του ήταν εκεί».

Μετακίνηση 7: Κάνε τη διαδρομή που ονειρεύεσαι

Λίγο πριν την εκπνοή του χρόνου, οι συνεργαζόμενοι με το ΔΘΠ δημιουργοί, μέσα σε μια ιδιάζουσα κατάσταση αναμονής και προετοιμασίας, βγαίνουν στην πόλη, συνομιλούν μαζί της και μοιράζονται μαζί μας την αγωνία του δημιουργικού μυαλού, που δεν αναπαύεται ποτέ.

Πώς αντιπαρέρχεται κανείς τα εμπόδια; Πώς συνεχίζει να δημιουργεί σε αυτήν την ιδιάζουσα συνθήκη που αποκλείει τα σύνολα, την ομαδική δουλειά και βασικά τη συνάθροιση για λόγους Τέχνης;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΝύχτες Πρεμιέρας: Δωρεάν online προβολές επτά ταινιών μικρού μήκους για τις γιορτές12.09.2018

Συντελεστές της δράσης Μετακίνηση 7/ Κάνε τη διαδρομή που ονειρεύεσαι

Σκηνοθεσία: Παντελής Μάκκας
Μοντάζ: PMstudio
Καλλιτεχνική διεύθυνση και οργάνωση: Ζωή Χατζηαντωνίου
Φωτογραφίες: Βαγγέλης Πουλής

Μετακινήσεις 7:

Δημήτρης Καραντζάς – Φοίβος Δεληβοριάς “1821 – Η επιθεώρηση” από τις 22 Δεκεμβρίου https://youtu.be/xTlptXGiwFA

Έχουν προηγηθεί:

Σίμος Κακάλας, “Η στρατιωτική ζωή εν Ελλάδι” https://youtu.be/to03HXBw3M0,
Λευτέρης Γιοβανίδης, “ΛουκήςΛάρας” https://youtu.be/MA8gqZw8O88
Τάκης Τζαμαργιάς, “Το μινόρε της αυγής”https://youtu.be/_o_1hJZbJEM

Ακολουθούν:

Ζωή Χατζηαντωνίου “Amalia Melancholia, η βασίλισσα των φοινίκων” από 29 Δεκεμβρίου  
Άντζελα Μπρούσκου “Η γυναίκα της Ζάκυθος” από 5 Ιανουαρίου

Έξι βιντεοσκοπημένες αιωρήσεις ανάμεσα στην Ιστορία και το αλλόκοτο παρόν, ανάμεσα στο προσωρινό πάγωμα του χρόνου και την αδιάκοπη ροή της σκέψης, της τέχνης, του θεάτρου. Οι 7 καλλιτέχνες προτείνουν μια εναλλακτική διαδρομή που αποτελείται από πολλές τυχαίες, ή και όχι, διαδρομές με τελικό προορισμό τη θεατρική σκηνή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜετακίνηση 7: Το online πρότζεκτ συνεχίζεται με τον «Χορό: Social Disdancing» της Πατρίσια Απέργη12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις