MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΤΑΙΝΊΕΣ

7 χριστουγεννιάτικες ταινίες τρόμου για… ανατριχιαστικά Χριστούγεννα

Συγκεντρώσαμε επτά ταινίες με θέμα τα Χριστούγεννα, που θα σας προσφέρουν στιγμές αγωνίας και τρόμου, και θα σας βάλουν στο πνεύμα των εορτών κάπως… διαφορετικά.

Monopoli Team

Έχετε δει όλες τις κλασικές χριστουγεννιάτικες ταινίες και ψάχνετε κάτι διαφορετικό; Είστε λάτρεις των θρίλερ, και σας λείπει μία καλή ταινία τρόμου από το χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα; Αν ναι, συνεχίστε την ανάγνωση, για να ανακαλύψετε τις αγαπημένες μας χριστουγεννιάτικες ταινίες τρόμου.

Σίγουρα τα χριστουγεννιάτικα θρίλερ δεν είναι το πιο διαδεδομένο είδος, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι όλες οι γιορτινές ταινίες είναι είτε ρομαντικές κωμωδίες είτε ταινίες φαντασίας. Μάλιστα, υπάρχουν αρκετές χριστουγεννιάτικες ταινίες τρόμου, οι οποίες μάλιστα είναι πολύ “κλασικές” του είδους.

Εμείς συγκεντρώσαμε επτά ταινίες με θέμα τα Χριστούγεννα, που θα σας προσφέρουν στιγμές αγωνίας και τρόμου, και θα σας βάλουν στο πνεύμα των εορτών κάπως… διαφορετικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑHome Alone: Η σειρά ταινιών που έγινε η αγαπημένη μας Χριστουγεννιάτικη συνήθεια12.09.2018

#1 Rare Exports: A Christmas Tale (2010)

Ένα νεαρό αγόρι ονόματι Pietari και ο φίλος του Jusso πιστεύουν ότι ένα μυστικό αρχαιολογικό πρότζεκτ δίπλα στο σπίτι τους στη βόρεια Φινλανδία ανακάλυψε τον τάφο του πραγματικού Άι Βασίλη. Ο Άγιος Βασίλης, όμως, δεν είναι ο γλυκός, χαρωπός παππούλης που γνωρίζουμε όλοι, άλλα ένας σατανικός, τερατώδης άνθρωπος. Όταν ο πατέρας του Pietari συλλαμβάνει έναν περίεργο ηλικιωμένο άντρα, ο οποίος κρατά το κλειδί στο μυστήριο κάποιων νεκρών ταράνδων και εξαφανισμένων παιδιών, το μυστήριο συνεχίζεται. Με αυτή την ανατριχιαστική υπόθεση, το “Rare Exports”, μία ταινία φινλανδική παραγωγής του σκηνοθέτη Jalmari Helander, θεωρείται μία από τις καλύτερες χριστουγεννιάτικες ταινίες τρόμου.

#2 Better Watch Out (2017)

Η Ashley ταξιδεύει στα προάστια για να κάνει babysitting στον 12χρονο γιό των Lerners, Luke, τα Χριστούγεννα. Σύντομα, όμως, θα αναγκαστεί να υπερασπιστεί τον εαυτό της, αλλά και τον μικρό γιο των Lerners, όταν κάποιοι εισβολείς ανακοινώνουν την άφιξη τους. Με δύο πολύ χαρισματικούς πρωταγωνιστές, το “Better Watch Out” του Chris Peckover είναι μία απολαυστική, αλλά σίγουρα τρομακτική χριστουγεννιάτικη ιστορία.

#3 Gremlins (1984)

Ακόμη μία ταινία που σίγουρα θα καταφέρει να σας τρομάξει -ακόμα κι αν είναι Χριστούγεννα- είναι το «Γκρέμλινς» σε σκηνοθεσία Joe Dante. Η διάσημη ταινία βασίζεται στον θρύλο των κάποιων μυθικών πλασμάτων που λέγεται ότι προκαλούσαν «προβλήματα» στον… Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Στην ταινία, τα “Γκρέμλινς” επιστρέφουν, αυτή τη φορά στη ζωή του νεαρού Billy που για χριστουγεννιάτικο δώρο αποκτά ένα… παράξενο κατοικίδιο που παραμένει άκακο όσο ο ιδιοκτήτης του τηρεί τρεις βασικούς κανόνες: όχι νερό, όχι δυνατό φως και ποτέ φαγητό μετά τα μεσάνυχτα. Ο Billy θα αποδειχθεί, όμως, απρόσεκτος, με ολέθριες συνέπειες για τον ίδιο, την οικογένειά του και ολόκληρη την πόλη…

#4 A Christmas Horror Story (2015)

Τα Χριστούγεννα είναι “η πιο όμορφη εποχή του χρόνου”. Εκτός κι αν ζεις στο Bailey Downs. Με δύο νεκρούς έφηβους την Παραμονή των Χριστουγέννων, ούτε ο ίδιος ο Άγιος Βασίλης δεν είναι ασφαλής από το κακό που θα βρει την πόλη. Σατανικά πνεύματα, ξωτικά-ζόμπι, ακόμα και ο… Krampus (ο αντι-Άι Βασίλης) κάνουν την εμφάνισή τους σε αυτή την ταινία καναδικής παραγωγής. Μία ταινία τρόμου, μυστηρίου και φαντασίας που σίγουρα θα προκαλέσει ανατριχίλα, ακόμα και στους πιο τολμηρούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑCOSMOTE CINEMA CHRISTMAS HD: Πάνω από 90 χριστουγεννιάτικες ταινίες στο νέο pop-up κανάλι της COSMOTE TV12.09.2018

#5 Krampus (2015)

Ο Krampus, ο σατανικός Άι Βασίλης που βασάνιζε την πόλη στο “A Christmas Horror Story” ξανακάνει την εμφάνιση του, αυτή τη φορά σε μία πολύ διαφορετική ταινία. Για τους φανς των μη-παραδοσιακών θρίλερ, που αγγίζουν τα όρια του cult, το “Krampus” είναι η κατάλληλη επιλογή. Όπως αναφέραμε, ο Κράμπους είναι ο άντι-Άι Βασίλης, ο δαίμονας των Χριστουγένων. Κατά τη διάρκεια των εορτών, αναζητά τους “άτακτους”, ώστε να τους… τιμωρήσει, δίνοντας τους μία τερατώδη μορφή. Τι συμβαίνει, λοιπόν, όταν μία οικογένεια τον απελευθερώνει;

#6 The Children (2008)

Δύο οικογένειες μαζεύονται σε μία έπαυλη για τα Χριστούγεννα, για ένα Σαββατοκύριακό χειμερινής διασκέδασης και όμορφων στιγμών. Όταν όμως φτάνουν στον προορισμό τους, ένα από τα παιδιά αρρωσταίνουν, ενώ τα υπόλοιπα παιδιά συμπεριφέρονται περίεργα. Οι γονείς δεν αντιλαμβάνονται την αλήθεια μέχρι να είναι πολύ αργά: Τα παιδιά κόλλησαν έναν ιό που τους μεταμόρφωσε σε ψυχωτικούς δολοφόνους. Μία ανορθόδοξη ιστορία τρόμου, που καταφέρνει να σοκάρει και να τρομάξει ακόμα και τους τολμηρούς.

#7 Silent Night, Deadly Night (1984)

Όλα αρχίζουν όταν ένας νέος, ο Billy, ενηλικιώνεται και φεύγει από το ορφανοτροφείο, στο οποίο μεγάλωσε. Θα ξεκινήσει να δουλεύει σε ένα κατάστημα παιχνιδιών και όλα κυλούν κανονικά. Όταν όμως φτάνουν τα Χριστούγεννα και το αφεντικό του αποφασίζει να τον ντύσει Άι Βασίλη για να διασκεδάσει τα παιδιά, ο Billy χάνει την ψυχική του ισορροπία και το παλιό τραυματικό σοκ τον κυριεύει. Έτσι, δεν μοιράζει δώρα όπως ένας κανονικος Άι Βασίλης, αλλά… θάνατο.

Όταν η ταινία είχε κυκλοφορήσει το 1984 είχε λάβει κυρίως αρνητικές κριτικές. Ωστόσο, η ταινία έσπασε ρεκόρ πωλήσεων και αποτελεί μία από τις πιο χαρακτηριστικές χριστουγεννιάτικες ταινίες τρόμου. Πρόκειται για αυτές τις ταινίες που είναι τόσο κακές, που καταντούν διασκεδαστικές και σίγουρα μία τέτοια ταινία δεν θα έπρεπε να λείπει από αυτή τη λίστα.

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b